Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Birdy, armonii muzicale pe aripi de pian - VIDEO

Birdy avea doar 14 ani când a cucerit o lume întreaga cu single-ul "Skinny Love". Vocea ei și felul în care interpretează te lasă uitându-te în gol pentru câteva secunde bune, inocența, forța și transparența contopite într-un singur glas părând că vin de altundeva. Află povestea unui talent precoce la JOINewArtist.

Publicat

pe

Vocile tinere trezesc interesul publicului. Motivul, adeseori, e uimirea ascultătorului care constată contrastul dintre vârsta fragedă și maturitatea celui care interpretează. Birdy avea doar 14 ani când a cucerit o lume întreaga cu single-ul "Skinny Love", un cover după piesa originală din repertoriul trupei Bon Iver. Reacția spontană a multora atunci (în 2011) a fost "de ce nu am auzit de ea mai devreme?". Ei bine, pentru simplul motiv că acesta era de fapt primul ei single și pentru că în urmă cu doi ani (la vârsta de 12 ani!), când a câștigat Open Mike UK, nu foarte multă lume știa de acest concurs, dat fiind faptul că a fost prima ediție a competiției. Vocea ei și felul în care interpretează te lasă uitându-te în gol pentru câteva secunde bune, inocența, forța și transparența contopite într-un singur glas părând că vin de altundeva. Albumul ei de debut a fost lansat în 2011, și s-a vândut în milioane de exemplare, așa cum era de așteptat după succesul primului single. Despre Birdy și cum se naște un talent precoce discutăm la JOINewArtist.

Birdy

Birdy │ FOTO: www.facebook.com

Birdy, ce va împlini în curând 17 ani, a crescut într-o familie bine înrădăcinată în sfera artelor. Mama sa e pianistă iar unchiul său, Sir Dirk Bogarde, a fost actor și scriitor. Pseudonimul Birdy l-a primit de la părinții ei când era doar un bebeluș, numele adevărat al artistei fiind Jasmine van den Bogaerde.

"Mama e pianistă și a început să mă învețe și pe mine începând de pe la vârsta de 7 ani. La vârsta de 8 ani am început să compun propriile piese și să îmbin vocea cu pianul. (...) E destul de dificil să o ai pe mama ta drept profesor - de fapt nu e cu adevărat un profesor. Întotdeauna mi-a spus să ascult muzica cu adevărat, să îmi dezvolt urechea muzicală și să încerc să aud armoniile pianului. Astea au fost lucrurile principale care mi-au rămas întipărite în minte" a mărturisit Birdy pentru InterviewMagazine.com.

Ideea de a face un cover după piesa "Skinny Love" a lui Bon Iver i-a venit după ce mătușa ei i-a trimis un link ce făcea trimitere către varianta originală a single-ului. Coverul a fost apoi trimis la BBC Radio 1, stârnind un val uriaș de aprecieri. Peste 17 milioane de vizualizări pe YouTube și presa din UK discutând despre ea până la epuizare.

Birdy - "Skinny Love"

Primul album, ce poartă pseudonimul artistei, s-a clasat pe primul loc în topurile din Australia, Belgia și Olanda. Deși materialul avea în componența preponderent coveruri, modul inedit al lui Birdy de a interpreta piesele a reușit să capteze atenția ascultătorilor și chiar să-i facă să se întrebe dacă nu sunt de fapt melodii noi.

Coperta albumului "Birdy"

Coperta albumului "Birdy"

Tracklist "Birdy"

  1. "1901" (by Phoenix)
  2. "Skinny Love" (by Bon Iver)
  3. "People Help the People" (by Cherry Ghost)
  4. "White Winter Hymnal" (by Fleet Foxes) R
  5. "The District Sleeps Alone Tonight" (by The Postal Service)
  6. "I'll Never Forget You" (by Francis and the Lights)
  7. "Young Blood" (by The Naked and Famous)
  8. "Shelter" (by The xx)
  9. "Fire and Rain" (by James Taylor)
  10. "Without a Word"
  11. "Terrible Love" (by The National)

Pentru albumul următor Birdy a promis mai multe piese originale, motivul pentru care nu compus mai mult pentru primul fiind dorința de a nu neglija școala. Noi așteptăm acest viitor album cu mult entuziasm luând în considerare sound-ul piesei "Without a Word" de pe materialul de debut. Melodia este compusă de Birdy și este, din punctul nostru de vedere, printre cele mai bune piese de pe primul album.

Birdy - "Without A Word" (Live)

Comentează

Trending