Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis

Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus din ABBA vor compune imnul oficial Eurovision 2013

Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus din ABBA vor colabora cu Avicii pentru a compune imnul Eurovision din acest an, intitulat "We Write the Story".
Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus - ABBA

Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus - ABBA (foto: www.icethesite.com)

Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus, componenţi ai formaţiei ABBA, vor colabora cu DJ-ul şi producătorul suedez Avicii pentru a compune imnul pentru concursul muzical Eurovision din acest an. Intitulată "We Write the Story", această melodie va fi interpretată în premieră cu ocazia deschiderii finalei Eurovision din data de 18 mai.

Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus - ABBA

Benny Andersson şi Bjorn Ulvaeus - ABBA (Foto: www.icethesite.com)

"Suntem extrem de încântaţi să anunţăm că Benny, Bjorn şi Avicii au acceptat să compună o partitură unică de muzică pentru ediţia din acest an a concursului Eurovision", a declarat producătorul executiv Martin Osterdahl.

Trupa suedeză ABBA, formată din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus şi Anni-Frid Lyngstad, a ajuns de multe ori pe prima poziţie în topurile internaţionale, în perioada 1974- 1982. Formaţia s-a făcut remarcată prin câştigarea concursului Eurovision cu piesa cult "Waterloo".

Suedia găzduieşte pentru a cincea oară această competiţie, după ce reprezentanta ei Loreen a câştigat concursul de anul trecut, cu piesa "Euphoria".

Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. EBU reuneşte în prezent 74 de televiziuni din 56 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Din EBU face parte şi Televiziunea Română. România va fi reprezentată la ediţia din acest an a concursului Eurovision de Cezar Ouatu, cu piesa "It's my life".

Mai jos, puteţi urmări interpretarea piesei Waterloo de către ABBA:

ABBA LIVE - Waterloo @ EUROVISION 1974

Citește mai multe despre ABBA
Lavinia Fusu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
S-au pus în vânzare biletele individuale pentru Festivalul "George Enescu" 2013

Iubitorii muzicii clasice pot cumpăra bilete individuale la Festivalul "George Enescu" 2013 începând de astăzi, 15 aprilie 2013.

Închide