Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Chi Cheng, basistul formaţiei Deftones, a murit

Chi Cheng, basistul formatiei Deftones, a decedat. Artistul a suferit un stop cardiac şi nu a mai putut fi resuscitat, fiind în comă de 4 ani.

Publicat

pe

Chi Cheng
Chi Cheng

Chi Cheng, basistul formaţiei Deftones, a decedat noaptea trecută. Artistul a suferit un stop cardiac şi nu a mai putut fi resuscitat. El era în comă de 4 ani, în urma unui accident grav de maşină survenit în Santa Clara, unde nu a purtat centura de siguranţă. În această perioadă, a reuşit să se trezească pentru a vorbi cu membrii familiei sale. Muzicianul, în vârstă de 42 de ani, a făcut numeroase infecţii ale plămânilor, iar organismul său nu a mai putut face faţă de această dată.

Chi Cheng

Chi Cheng

În 2010, au existat semne că activitatea neuronală a lui Chi se îmbunătăţeşte, reuşind chiar să îşi mişte picioarele la comanda sa. Cheng a fost unul dintre fondatorii trupei Deftones şi parte din aceasta până în momentul evenimentului din 2008.

Mama sa a reuşit să trimită un comunicat de presă prin care anunţă tragicul eveniment:

"Draga noastră familie,

Acesta este cel mai greu lucru pe care trebuie să vi-l scriu. Dragostea şi inima şi devotamentul vostru pentru Chi au fost necondiţionate şi uimitoare. Ştiu că o să vi-l amintiţi mereu ca pe un uriaş al scenei, care a ţinut foarte mult la fiecare dintre voi. A fost dus la urgenţă la ora 3 dimineaţa pentru că inima lui s-a oprit brusc. A plecat de pe lumea asta cu mine cântându-i în ureche melodiile pe care le iubea. A luptat enorm! Voi aţi fost lângă el si i-aţi trimis iubirea voastră zilnic. A ştiut că a fost foarte iubit şi că nu a fost niciodată singur. Voi scrie mai multe mai târziu. Am să actualizez site-ul www.oneloveforchi.com, aşa că orice alte informaţii auzite ar putea fi false. Dacă aveţi poveşti sau mesaje pe care vreţi să le împărtăşiţi cu noi, trimiteţi-le pe acest site. Vă rog să vă rugaţi pentru Mae, Ming şi, în special pentru Gabriel, fiul lui Chi. Este atât de greu să-i dai drumul! Cu multă dragoste şi respect, Mama J şi Chi."

Pe data de 4 aprilie, câţiva dintre artiştii români au susţinut un concert în clubul The Silver Church pentru Chi, unde toţi banii din intrare au fost donaţi în contul basistului. La acesta au participat Shole, Hefe, Tep Zepi, Days of Confusion, Robin and the Backstabbers, Costel, Gojira, Norzeatic şi Shadowbox.

Urmăreşte mai jos una dintre cele mai iubite piese ale formaţiei, din perioada când Chi era încă membrul acesteia:

VIDEO OFICIAL DEFTONES - Be Quiet And Drive (Far Away)

Trending