Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Alternosfera a lansat o nouă piesă, "Armata" - AUDIO

Alternosfera a dezvăluit o nouă piesă de pe albumul "Epizodia". Single-ul se numește "Armata" și este al patrulea extras după "Singurătate", "Nepoata lui Gagarin" și "Drumuri Pi (necunoscute)". Vezi tracklistul albumului "Epizodia" și ascultă noul single.

Publicat

pe

Concert Alternosfera Silver Church Bucuresti 2013
Concert Alternosfera Silver Church Bucuresti 2013

Cu un turneu în plină desfășurare și un concert recent anunțat pentru Arenele Romane, Alternosfera continuă promovarea noului album "Epizodia". Formația de rock alternativ din Republica Moldova a dezvăluit o piesă nouă, intitulată  "Armata". Single-ul este al patrulea extras de pe ultimul material discografic după "Singurătate", "Nepoata lui Gagarin" și "Drumuri Pi (necunoscute)".

Concert Alternosfera Silver Church Bucuresti 2013

Concert Alternosfera Silver Church Bucuresti 2013

Turneul "Epizodia" al celor de la Alternosfera se apropie de final. Membrii formației vor mai avea opriri la Suceava (19 aprilie), Iași (20 aprilie), Chișinău (27 aprilie), Alba Iulia (17 mai) și Târgu-Mureș (18 mai), ultimul concert fiind programat la București, la Arenele Romane (25 mai).  Până la evenimentul din capitală, ce va marca încheierea turneului "Epizodia", Alternosfera prezintă fanilor noi piese de pe cel mai recent material discografic, a cărui cea mai bună descriere o oferă Marcel Bostan, solistul trupei.

"Privind spre cer am cules în memorii cele mai importante epizoade și în câmpul algoritmilor matematici am reașezat stelele.
Am reinventat horoscopul. Luna 3. Ziua 14. Începe Epizodia."
Marcel Bostan, ALTERNOSFERA

După "Drumuri Pi (necunoscute)", lansat chiar de Ziua Internațională Pi, Alternosfera revine cu o piesă nouă, intitulată "Armata". Noul single poate fi ascultat mai jos.

Versuri  "Armata"

Vino la mine dezertat
Te-am căutat prin gări vitrine
Străine

Câţi ani să fie întârziat
Pasărea doarme-n ceas o mie
O mie

Plânge armata frânt soldat
Damele-au anulat parada
În grabă

Vino la mine să-ţi fiu leac
Câţi ani de-or fi aşi vrea o mie
O mie

Într-un război fierbinte-n minte
Eu sunt cuvânt tu ţintă
Simte

Alternosfera - "Armata" (Epizodia 2013)

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formația și-a schimbat componența, având în prezent numai 2 dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan și Marin Nicoară.  Primul album - "Orașul 511" a fost lansat în mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formația își avea sala de repetiție. Doi ani mai târziu, Alternosfera lansează "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric în creația sa, iar în toamna lui 2008, lansează EP-ul "Flori din groapa Marianelor". În 2012, trupa lansează albumul "Virgula". Ultimul album, "Epizodia", a fost lansat pe 14 martie 2013 în cadrul concertului Alternosfera de la Silver Church. Albumul poate fi achiziționat de pe elefant.ro la prețul de 30 de lei.

Coperta albumului "Epizodia" - Alternosfera

Coperta albumului "Epizodia" - Alternosfera

Tracklist "Epizodia"

  1. "Drumuri Pi (necunoscute)"
  2. "Nepoata Lui Gagarin"
  3. "Epizodia"
  4. "Singurătate"
  5. "Armata"
  6. "Rugi"
  7. "Fiara"
  8. "Văduva"
  9. "Trei Luni"
  10. "Mai Am"

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Trending