Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Adina Răducan, talent pur și ambiție de fier - VIDEO

Adina Răducan este recomandarea noastră de la JOINewArtist, o artistă de 14 ani din Buzău pentru care muzica este la fel de indispensabilă ca și aerul.

Publicat

pe

Adina Răducan
Adina Răducan │ FOTO: www.sansanews.ro

Deși în artă, ca și în muncă, se spune că rezultatul este obținut prin 99% transpirație și 1% inspirație, există cazuri în care talentul nativ înclină balanța și schimbă procentele. A nu se înțelege însă că munca nu intră în calcul, ci pur și simplu actul artistic pare lipsit de efort. Pentru Adina Răducan, o tânără artistă din Buzău în vârstă de 14 ani, muzica este la fel de indispensabilă ca și aerul, emoția pe care o transmite cântând la o vârstă atât de fragedă punând în umbră strădania altora de a compensa prin artificii lipsa unei înclinații native. Adina Răducan cântă de când se știe, pasiunea pentru muzică fiind moștenită din familie. Are deja în palmares un loc doi la competiția "San Remo Junior" din Italia, locul întâi la concursul "M-a făcut mama artist" de la Prima TV și o bursă de studii la Colegiul de Muzică Berklee din SUA. Recent a fost invitată de Zoli Toth la Gala On Air Music Awards pentru a interpreta o piesă, momentul muzical reușind să iasă din tiparele unui program standard și să impresioneze audiența. Adina Răducan este recomandarea noastră de la JOINewArtist, o prezență foarte tânără pe scena muzicii românești, dar care promite mult.

Adina Răducan

Adina Răducan │ FOTO: www.sansanews.ro

Primele amintiri ale Adinei Răducan sunt legate de muzică. Alerga pe holurile dispensarului unde lucra mama sa ca asistentă, cântând în gura mare melodiile pe care le auzea la radio. Prima casetă pe care a cumpărat-o a fost cu Andre, melodiile care erau în vogă la vremea respectivă fiind reproduse cu multă acuratețe pentru un public constituit din vecini, rude și oricine ar fi vrut să asculte. Piesele erau însoțite, desigur, de coregrafia de rigoare. "Copilul acesta chiar e talentat, trebuie sa facem ceva pentru el!", a fost reacția mamei, hotărând astfel că fiica sa va urma Școala Populară de Artă din Buzău.

"A văzut că aveam o voce neobișnuită pentru un copil de vârsta mea, și că a ignora lucrul acesta ar fi însemnat să-mi îngroape, pur și simplu, talentul. (...) Nu sunt hotărâtă încă dacă să fac Conservatorul sau Teatru, la București. Pentru că un artist trebuie să fie complet, să aibă mai multe grade de expresivitate artistică pe scenă", povestea Adina Răducan într-un interviu acordat revistei Formula As.

Într-adevăr, niciunei prestații live nu trebuie să-i lipsească prezența scenică. Un aspect de care Adina Răducan ține cont de fiecare dată când interpretează o piesă, lucru remarcat și de membrii juriului din cadrul emisiunii "M-a făcut mama artist". Connect-R, Corina, Elena Gheorghe și Dan Teodorescu de la trupa Taxi au fost cu toții de acord că Adina merită să câștige trofeul concursului, maturitatea sa la o vârstă atât de fragedă (13 ani la momentul difuzării emisiunii) și empatia pe care a transmis-o prin fiecare moment muzical reușind să-i impresioneze atât pe jurați, cât și pe cei din public, din fața televizoarelor.

"When a man loves a woman" - Adina Răducan

Talentul îl moștenește de la  părinți, tatăl său fiind în tinerețe DJ la discotecă, iar mama sa având de asemenea o voce foarte bună.

 "La 16 ani, pe ascuns, mama a fugit de acasă, din satul ei, ca să se înscrie la Școala Populară de Artă de la Buzău. Dar perioada de înscriere deja trecuse, iar în anul următor, timidă, a renunțat la visul ei de a deveni artistă. Probabil că de acolo moștenesc talentul și gustul pentru muzică."

Deși în urmă cu doi ani a ratat audițiile pentru "Românii au talent", Adina nu s-a descurajat. Crede că este important să visezi pentru a ajunge undeva, așa încât aspirațiile sale au rămas netulburate. Vrea ca vocea ei să fie auzită cât mai departe, până peste hotare. Pe lista susținătorilor săi se înscriu Crina Mardare, care i-a fost profesoară la școala "Music Experience", Horia Brenciu, care a purtat-o prin concerte de când a descoperit-o, și Zoli Toth, organizator al primei ediții "On Air Music Awards". Acesta a mărturisit pe covorul roșu, înainte de începerea galei, că așteaptă cu nerăbdare prestația Adinei, adăugând că are emoții pentru această "fetiță". Ca și în cazul concursului de la Prima TV, mama a fost cea care a intervenit în promovarea tinerei artiste, trimițând organizatorilor On Air un clip cu o interpretare live.

Viitorul Adinei pare deja stabilit. Toate coordonatele necesare unei cariere în muzică se află pe hartă, mai lipsește doar o bună promovare și o echipă de producție care să-i ghideze pașii. Până la prima piesă pe radio a Adinei Răducan, vă invităm să urmăriți prestația sa din finala concursului "M-a făcut mama artist".

"Natural Woman" - Adina Răducan

Trending