Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sopranele Angela Gheorghiu și Paola Sanguinetti cântă alături de Andrea Bocelli la București

Sopranele Angela Gheorghiu, Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul CARisMA, Cezar Ouatu, Corul Radio precum și Orchestra Națională Radio sunt invitații celebrului tenor Andrea Bocelli în concertul de la București ce va avea loc pe 25 mai la Romexpo, București.

Publicat

pe

Andrea Bocelli
Andrea Bocelli

Pe 25 mai, România va avea ocazia de a-l asculte pentru prima oară live pe Andrea Bocelli, unul dintre cei mai iubiți tenori din lume. Evenimentul se transformă într-un adevărat festival al muzicii de calitate, pe lista de invitați speciali ai celebrului tenor adugându-se nume sonore din muzica clasică internațională dar și din România. Este vorba despre sopranaele Angela Gheorghiu și Paola Sanguinetti, dirijorul Marcello Rota, grupul CARisMA, Cezar Ouatu, Corul Radio precum si Orchestra Na0țională Radio.

Andrea Bocelli

Andrea Bocelli

Angela Gheorghiu s-a născut în Adjud și a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București unde a studiat cu remarcabila Mia Barbu. Angela Gheorghiu și-a făcut debutul internațional în 1992 la Royal Opera House din Londra în La Boheme. Printre cele mai importante apariții din ultimii zece ani se numără La Rondine și Pagliacci de la Royal Opera House, Romeo et Juliette la Choregies d’Orange și la Festivalul de la Salsburg, Faust la Metropolitan Opera New York și multe altele. Aplaudată de milioane de fani din întreaga lume, Angela Gheorghiu primește numeroase recunoașteri din partea criticilor de gen, fiind recompensată cu numeroase dinstincții și premii.

Angela Gheorghiu - Habanera - Carmen

Soprana Paola Sanguinetti a absolvit conservatorul de muzică „Arrigo Boito”. În 1994 câștigă a cincisprezecea ediție a competiției „Mattia Battistini” în Rieti și astfel i se deschid porțile recunoașterii internaționale a talentului său. Din 1997 începe să colaboreze constant cu Andrea Bocelli, alături de care susține concerte în turneul din Europa iar în 1998 în turneul din America, cu concerte.

Paola Sanguinetti - Ave Maria

Un alt invitat de seama al maestrului Andrea Bocelli este nimeni altul decât dirijorul Marcello Rota. În cariera sa impresionantă, Marcello Rota a condus de la pupitrul de dirijor marile orchestre ale lumii, încântând audiența de fiecare data.

Grupul CARisMA a luat ființă în anul 2011, după ce doi talentați chitariști, Magdalena Kaltcheva și Carlo Corrieri, au lăsat de-o parte ambele cariere solo. Aceștia combină tehnica lor extraordinară cu sunetul modern și inovator, rezultatul fiind un stil natural, care stabilește o nouă direcție în muzică.

CARisMA - Minor Swing by Django Reinhardt

Un alt român, Cezar Ouatu care va reprezenta România la Eurovision 2013 va urca pe scena de la Romexpo alături de maestrul Andrea Bocelli.

Orchestra Națională Radio vine să completeze ilustră lista a invitaților tenorului Andrea Bocelli. Cu o tradiție de aproape un secol, Orchestra Națională Radio a avut la pupitrul său maeștrii artei dirijorale românești precum Ionel Perlea, Constantin Silvestri, Horia Andreescu, dar și invitați precum George Enescu, Carlo Zecchi, Kurt Masur și mulți alții. Orchestra Națională Radio a acompaniat soliști vocali celebri precum Montserat Caballe, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, Ileana Cotrubas, Jose Carreras și Angela Gheorghiu.

Corul Radio a fost înființat în 1940, ajungând în scurt timp unul dintre cele mai apreciate coruri din Europa. În lunga carieră, Corul Radio a efectuat turnee în Germania, Bulgaria, Spania, Grecia, Israel, colaborând  adesea cu orchestre de renume din țară și străinătate.

Pe 25 mai la Romexpo, românii se vor bucura de compania selecta a lui Andrea Bocelli și a invitaților săi speciali și vor asculta pentru prima oară live melodii precum: ’Time To Say Goodbye”, „Con te Partiro”, „Vivo Per Lei”, „Besame Mucho” sau „Nessun Dorma”, dar și piese de pe noul album.

Concertul ce va avea loc în luna mai este o premieră atât pentru Andrea Bocelli, cât și pentru cele patru dive, invitatele speciale ale tenorului. Biletele pentru concertul din primăvară se pot cumpăra din următoarele locații: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter), Magazinul BILETOO de la Cinema Patria, Magazinele Flanco, Librariile Adevarul si Mihai Eminescu, Sala Palatului si Palatul Copiilor, Magazinul BiletFan – Statia de Metrou Unirii 1, din oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, Magazinele Muzica, Diverta, Domo, Germanos, Vodafone si Orange. Mai multe detalii despre eveniment puteti afla din agendă.

Comentează

Trending