Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Public la festivalul NeverseaNeversea calcă pe urmele Untold: 10.000 de bilete vândute într-o zi, abonamente la preț nou disponibile online INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2019
INFO CONCERT:
Summer Well 2019
André Rieu anunță cel de-al treilea concert consecutiv la Cluj-Napoca în 2019 - BILETE INFO CONCERT:
André Rieu

Primul album The Beatles - "Please Please Me" - 50 de ani de istorie - VIDEO

Fenomenul The Beatles a început în urmă cu 50 de ani odată cu lansare primului album "Please Please Me". Află cum a schimbat discul muzica pentru totdeauna.
The Beatles -

The Beatles - "Please Please Me"

Pe 22 martie 1963 era lansat albumul de debut al trupei The Beatles, intitulat "Please Please Me". Înregistrat la celebrul Abbey Road Studio într-o singură zi, în doar 12 ore, discul format din 14 piese a ajuns pe locul 1 în topul celor mai vândute albume din Marea Britanie, unde s-a menținut timp de 30 de săptămâni. Acesta nu a fost detronat decât de următorul album Beatles, "With the Beatles".

The Beatles - "Please Please Me"

The Beatles - "Please Please Me" (Foto: www.facebook.com)

Realizarea discului "Please Please Me" a costat doar 400 de lire sterline, exchivalentul a 10.000 de lire sterline în zilele noastre, și s-a vândut în cel puțin 18 milioane de copii. Materialul a fost exact ceea ce aveau nevoie cei de la The Beatles pentru a intra în atenția publicului. Cu siguranță, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr nu s-au gândit la acea vreme că vor declanșa un adevărat fenomen care va rezista și peste 50 de ani. Primele single-uri extrase de pe album au fost "Love Me Do" și "Please Please Me". Lansarea discului a reprezentat și începutul ascensiunii casei de discuri Parlophone, cea care a semnat cu Beatles și a furnizat banii pentru înregistrarea albumului de debut. Dacă la început avea dificultăți financiare, Parlophone a devenit, datorită succesului Beatles, una dintre cele mai prestigioase și celebre case de discuri din lume.

The Beatles

The Beatles (Foto: www.facebook.com)

După 50 de ani de la apariție, "Please Please Me" este în continuare un material căutat de public, ce face vânzări, ca de altfel întreaga discografie a formației. Impactul creat de Beatles în acea vreme a fost atât de puternic încât muzica trupei trezește senzații puternice și astăzi, la nivel global. Și în 2013 licitațiile cu obiecte ce au aparținut membrilor formației se bucură mereu de succes și strâng sume impresionante de bani. În plus, vânzările de albume The Beatles cresc constant, chiar și la 43 de ani de când grupul s-a destrămat. Cu aproape 1 miliard de exemplare vândute până în prezent, Beatles rămâne cea mai bine vândută trupă a tuturor timpurilor

The Beatles - "Please Please Me" - mini-documentar

Citește mai multe despre The Beatles
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Justin Timberlake a lansat "Mirrors", dedicat bunicilor și soției sale - VIDEOCLIP

Justine Timberlake a lansat clipului noului single "Mirrors" în care aduce un omagiu bunicilor săi, soției sale și iubirii. Vezi...

Închide