Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

Muzicienii au câștigat dreptul de a se deplasa cu avionul alături de instrumentele lor

Muzicienii au obținut o victorie importantă în lupta cu companiile aeriene și vor putea să-și ia instrumentele alături de ei pe avion.
Un artist a cumpărat un loc în plus pe avion pentru a-și putea ține aproape instrumentul

Un artist a cumpărat un loc în plus pe avion pentru a-și putea ține aproape instrumentul

Muzicienii au obținut o victorie importantă în lupta cu companiile aeriene, care nu vroiau să-i lase să care după ei în avion instrumente de mici dimensiuni. Această schimbare face parte dintr-o listă de propuneri ce au fost acceptate și care vor intra în vigoare în țările din Uniunea Europeană, începând cu 2015. Întrucât muzicienii tind să călătorească foarte mult cu avionul, mulți dintre ei s-au arătat nemulțumiți de anumite reguli impuse de companiile aeriene, în special de cea care le interzice să ia cu ei la bordul avionului instrumente mai mici.

Un artist a cumpărat un loc în plus pe avion pentru a-și putea ține aproape instrumentul

Un artist a cumpărat un loc în plus pe avion pentru a-și putea ține aproape instrumentul (Foto: www.flickr.com)

Numeroși artiști au depus mărturii în favoarea unei schimbări și au explicat că instrumentele lor sunt vitale pentru ei și extrem de valoase, astfel că pur și simplu nu vor să riște să rămână fără ele sau să fie deteriorate. De exemplu, unui pasager i s-a interzis să țină lângă el 2 viori în valoare de aproape 175.000 de lire sterline. Un alt caz prezentat a fost cel al unui muzician care a fost nevoit să cumpere un loc în plus pe avion pentru a putea ține lângă el un instrument turcesc, rar, de mărimea unei chitări.

În plus, nu puțini sunt artiștii care au tot spus povești de groază cu instrumente accidentate sau pierdute, astfel că mulți au teama unei călătorii cu avionul. Până în prezent, asociațiile ce reprezintă muzicienii  din diferite țări au reușit individual, cu anumite companii aeriene să ajungă la un consens. Din fericire, acum regulile se vor aplica tuturor zborurilor desfășurate pe spațiul Uniunii Europene, chiar dacă muzicienii mai au de așteptat 2 ani pentru a trece de la teorie la practică. Până atunci, un scurt tutorial care ne arată cum să călătorim pe avion cu instrumentele muzicale.

Cum să călătorești cu instrumentele pe avion

Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Depeche Mode a lansat "Soothe My Soul" - Single nou - AUDIO

A fost publicată varianta de studio a piesei "Soothe My Soul", aflată pe versiunea standard a noului album marca Depeche...

Închide