Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Muse își invită fanii să voteze pentru alegerea următorului clip al trupei - VIDEOCLIP

Muse a ales 5 proiecte finaliste pentru competiția în urma căreia se va selecta videclipul piesei Animals. Urmărește-le pe InfoMusic și votează-ți favoritul

Publicat

pe

Muse
Muse │ FOTO: abelgaloismuse.blogspot.com

În decembrie anul trecut Muse a dat startul unei competiții care avea să pună la încercare creativitatea fanilor. Cu un premiu de 3000 de lire în joc drept stimulent, formația anunța prin intermediul platformei genero.tv că videoclipul piesei "Animals" de pe albumul "The 2nd Law" stă în mâinile ascultătorilor muzicii Muse. Până la deadline-ul stabilit, respectiv 14 ianuarie 2013, s-au înscris 129 de proiecte, dintre care 5 au fost alese de membrii trupei pentru votul final. Mai jos puteți urmări videoclipurile selectate pentru voturile publicului, decizia finală urmând a fi luată de membrii formației săptămâna aceasta.

După recenta lansare a clipului realizat pentru piesa "Supremacy", Muse revine cu un nou videoclip și o nouă piesă de pe albumul "The 2nd Law". Schimbând perspectiva creativă, membrii formației britanice au pus în mâna fanilor bagheta regizorală, lăsând versurile și linia melodică ale single-ului "Animals" la libera lor interpretare. Un exercițiu interesant din unghiul membrilor Muse, care au avut astfel oportunitatea să observe cum este percepută muzica lor, și totodată o provocare pentru fani.

Deși decizia alegerii câștigătorului îi va aparține formației, opinia publicului va fi foarte importantă în procesul de selecție. Așadar, fanii Muse sunt invitați să urmărească videoclipurile, să-și aleagă favoritul și să-l voteze în aplicația disponibilă pe pagina de Facebook a trupei.

1. Muse - "Animals" (Franck Kone)

Videoclipul pune arta dansului în slujba muzicii. Scenariul ne prezintă o coregrafie realizată special pentru piesa "Animals", ideea aparținând unei echipe din Franța.

2. Muse - "Animals" (Woofy)

Conform descrierii făcute de echipa Woofy din UK, scenariul videoclipului de mai jos pornește de la următorul citat:

"Experiența de zi cu zi ne dă de înțeles că omul este singurul animal care își devorează frații din aceeași specie, un termen mai blând pentru felul în care bogații îi tratează pe săraci nefiind potrivit în acest context" - Thomas Jefferson

3. Muse - "Animals" (pARTs)

Versurile piesei sunt asociate cu ideea de lăcomie, de societate de consum dictată de oameni lipsiți de scrupule. Videoclipul aparține unei echipe creative din Polonia compusă din Michał Byra (Writer/Director/Editor), Robert Gajzler (Editor), Magdalena Loose (Production Manager) și Katarzyna Wojciechowska-Reiber (2nd Production Manager),

4. Muse - "Animals" (onenessteam)

"Ca fani ai trupei Muse noi găsim inpirație în versurile și muzica lor pentru a crea povești și scenarii inedite. În cazul acestui clip ideea a pornit de la monopolul asupra societății deținut de cei puternici și suferința celor săraci și lacomi", au explicat Inês Freitas și Miguel Mendes în descrierea ce însoțește videoclipul înscris pe site-ul genero.tv.

5. Muse - "Animals" (The Training, biktor.kero)

"The Training descrie procesul de instruire al unui subiect, denumit aici MR. X. Acesta este implicat într-o procedură clandestină și misterioasă a unei organizații științifice, NEA, scopul proiectului fiind de a analiza limitele fizice și psihice ale naturii umane", descrie Biktor Kero clipul pe genero.tv.

Comentează

Trending