INFO CONCERT:
AWAKE Festival
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2017
INFO CONCERT:
Caro Emerald
INFO CONCERT:
Holograma lui Ronnie James Dio în concert
INFO CONCERT:
Sting
INFO CONCERT:
Hiromi feat. Edmar Castañeda
INFO CONCERT:
2CELLOS

Lenny Kravitz lansează un nou album - "Negrophilia"

La doi ani de la apariția ultimul album, Lenny Kravitz va lansa în acest an cel de-al 10-lea disc intitulat provizoriu "Negrophilia". Spre deosebire de predecesorul său, "Black and White America" (2011), noul material va fi mult mai aspru și funky și este programat spre lansare la sfârșitul acestui an.
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

La doi ani de la apariția ultimul album, Lenny Kravitz va lansa în acest an cel de-al 10-lea disc intitulat provizoriu "Negrophilia". Spre deosebire de predecesorul său, "Black and White America" (2011), noul material va fi mult mai aspru și funky și este programat spre lansare la sfârșitul acestui an. Mai multe informații despre acest mult așteptat album vor fi oferite în scurt timp.

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz

Lenny Kravitz este unul din cei mai proeminenți muzicieni ai tuturor timpurilor. S-a născut pe 6 mai 1964 în New york City iar muzica lui conține elemente din curentele soul, hard rock, folk R&B, reggae și funk din anii '60 - '70. Influențat de artiști de jazz precum Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan sau Miles Davis a învățat de mic să cânte la chitară și pian, iar în 1980 se mută la New York pentru a urma o carieră muzicală. Lenny Kravitz devine cunoscut după ce compune, alături de Ingrid Chavez, piesa "Justify my Love" care este inclusă pe albumul "Immaculate Collection" lansat în 1990 de Madonna.

În 1993 lansează cel de-la 3-lea album, intitulat "Are you gonna go my way", ce îi aduce două nominalizări la premiile Grammy 1994 și două nominalizări la premiile MTV Video Music Awards 1993. Patru ani mai târziu apare discul 5, Lenny Kravitz, ce îi aduce două premii Grammy. Discul s-a vândut în peste 6 milioane de unități și a intrat direct pe locul 5 în topul Billboard 200. Au urmat alte patru albume la fel de bine primite de public, dar și de criticii de specialitate iar în 2002 avea în palmares patru premii Grammy consecutive, stabilind un record al categoriei "Best Male Rock Vocal Performance".

Lenny Kravitz trebuia să concerteze anul trecut în România, însă evenimentul a fost amânat pentru acest an din cauza obligațiilor contractuale ale artistului care a filmat pelicula "The Butler", în care joacă un rol important.

Lenny Kravitz - "I Belong To You"

Citește mai multe despre Lenny Kravitz
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
POSTER ALTERNOSFERA EPIZODIA TOUR 2013
Concertul Alternosfera de la București se apropie de sold out

Concertul Alternosfera de la București este aproape sold out. Pentru cei care doresc să prindă un loc în Silver Church,...

Închide