Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Kodaline, rock alternativ irlandez cu rezonanțe Coldplay - VIDEO

Kodaline este o trupă de rock alternativ irlandez al cărei sound ne amintește de un Coldplay la început de drum. Povestea formației o aflați la JOINewArtist.
Kodaline

Kodaline

Fanii Coldplay îngrijorați de o posibilă retragere a trupei pot sta liniștiți. În noua generație de artiști din Dublin s-au găsit resursele necesare perpetuării sound-ului Chris Martin. Pe banca de rezervă i-am auzit cântând pe Steven Garrigan, Vinny May, Jason Boland și Mark Prendergast, membrii unei trupe intitulate Kodaline. Constatarea imediată, după ascultarea piesei "All I Want" a irlandezilor, este că muzica lor aduce mult cu albumul "Parachutes" de la Colplday  (ce a redefinit orizontul muzicii rock alternative), iar ei ar putea găsi modalitatea de a-și pune amprenta pe acest gen muzical născut în 2000 și a-l aduce în 2013 nealterat în esență. Dacă adăugăm faptul că deși nu au lansat încă un album de debut, au primit deja o nominalizare din partea BBC pentru Sound of 2013 și încă una din partea MTV, pentru Best New for 2013, lucrurile încep deja să se așeze pe un făgaș. Încercăm să intuim cât de departe vor ajunge cei 4 explorând universul muzical Kodaline la JOINewArtist.

Kodaline

Kodaline (Foto: www.facebook.com)

Single-ul care i-a propulat pe cei de la Kodaline în atenția fanilor și a criticilor de muzică este "All I Want", o baladă rock ce nici măcar nu a intrat inițial în planurile de lansări de piese ale trupei. Se pare, însă, că dramatismul melodiei și povestea clipului au făcut ocolul YouTube-ului, cucerindu-i pe mulți dintre ascultători. În scurt timp DJ-ul BBC Radio 1, Fearne Cotton, a declarat "All I Want" piesa săptămânii, de aici ajungând pe coloana sonoră a serialului "Anatomia lui Grey" (episodul "Remember the Time" din sezonul 9). Pentru membrii Kodaline acest feedback din partea publicului a fost peste așteptări, aceștia mărturisind pentru digitalspy că nu avea planuri mari cu această piesă.

 "Nici măcar nu ne-am gândit să o lansăm ca single. Am postat-o pe internet ca să fie acolo, în speranța că ne va ajuta să atragem niște priviri pentru a organiza niște concerte. Din fericire publicul a răspuns foarte bine."

Nouă ne-a captat atenția atât sound-ul, ce te trimite cu gândul la piesa "Yellow" de la Coldplay, cât și videoclipul, o variantă modernă a basmului Disney "Frumoasa și Bestia".

Kodaline - "All I Want"

În septembrie 2012 a apărut EP-ul "Kodaline" ce conținea piesele "All I Want", "Lose Your Mind", "Pray" și "Perfect World". Aceste prime sample-uri ale muzicii Kodaline au adus formației o nominalizare la BBC Sound of 2013, premiul mergând în cele din urmă la Haim, o trupă despre care v-am povestit la o ediție anterioară JOINewArtist.

Albumul de debut este programat să apară pe 11 iunie 2013 și se numește "In A Perfect World". Materialul discografic poate fi precomandat deja de pe iTunes la prețul de 9.99 dolari.

Coperta "In A Perfect World", Kodaline

Coperta "In A Perfect World", Kodaline

Tracklist "In A Perfect World"

 1. One Day
 2. All I Want
 3. Love Like This
 4. High Hopes
 5. Brand New Day
 6. After The Fall
 7. Big Bad World
 8. All Comes Down
 9. Talk
 10. Pray
 11. Way Back Down

Până în iunie vă propunem încă o piesă Kodaline, al cărei clip are un scenariu la fel de dramatic ca cel al single-ului "All I Want". Melodia se numește "High Hopes", un titlu în ton cu felul în care este văzută formația irlandeză la ora actuală.

Kodaline - "High Hopes"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Axl Rose este dat în judecată de un fan din Australia

Un fan australian vrea să-l dea în judecată pe solistul trupei Guns N’ Roses, Axl Rose, după ce a fost...

Închide