Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Irina Sârbu & Marius Mihalache Band la Guerrilive Acoustic Session

Cea de-a doua ediție Guerrilive Acoustic Session din Energiea va avea loc pe 1 aprilie, cand vor sustine o reprezentatie live Irina Sârbu si Marius Mihalache Band.

Publicat

pe

Irina Sârbu & Marius Mihalache Band

Irina Sârbu & Marius Mihalache Band la Guerrillive

Cea de-a doua ediție Guerrilive Acoustic Session în locația Energiea va avea loc pe 1 aprilie, când vor susține o reprezentație live Irina Sârbu și Marius Mihalache BandIrina Sârbu, laureata Premiului pentru debut la Gala de jazz din anul 2003, este una dintre cele mai talentate soliste din țară, repertoriul său fiind unul diversificat - de la samba, bossa nova, tango, cântece interbelice până la muzica populară - grație calității vocale și a timbrului inconfundabil.

Actriță la bază, Irina Sârbu a început să studieze pianul la Şcoala Generală de Muzica nr. 5 din București, iar studiile liceale le-a făcut la Liceul de Muzică "George Enescu". Solista a recunoscut că pasiunea pentru muzică a moștenit-o de la mama sa, care a studiat vioara și a absolvit Conservatorul la Cluj. Irina Sârbu și-a făcut debutul în jazz prin 2002, atunci când era invitată în cadrul emisiunii "Povestiri din studioul artelor" de la Radiodifuziunea Română.

Irina Sârbu

Irina Sârbu

În luna iunie 2006, Irina a absolvit secția de actorie la clasa profesorului George Ivașcu, cu musicalul "Cele două orfeline". În același an, solista a început să colaboreze cu Marius Mihalache și astfel a fost inițiat primul ei album de etno-jazz intitulat “World Symphony”, lansat în 2007. Unul dintre oamenii care au influențat cariera Irinei este Anca Parghel, de la care solista a învățat pe lângă tehnică vo­cală, impro­vi­zație și repertoriu, multe lucruri legate de existența omului.

Marius Mihalache a început să studieze muzica la vârsta de 6 ani, instrumentul principal fiind țambalul. La 17 ani a susținut un recital la Scala Di Milano, iar la 20 de ani a cântat în deschiderea concertului Nina Simone de la Roma. Aceasta a semnat coloana sonoră a multor filme și seriale, unul dintre cele mai cunoscute fiind "Filantropica", în regia lui Nae Caranfil. Concertele sale în Italia, Germania, Belgia, Olanda, Spania sau Turcia, precum și numeroasele apariții în concerte live sau la televiziune l-au transformat pe Marius Mihalache într-unul dintre cei mai valoroși artiști, care abordează cu succes formula de etno-pop-rock.

Marius Mihalache

Marius Mihalache

Emisiunea-concert Guerrilive va fi transmisă live pe frecvențele postului Radio Guerrilla, dar și video&audio pe adresa facebook.com/radio.guerrilla. Accesul publicului în Energiea se va face pe bază de invitații distribuite în emisiunea LogOut moderată de Bogdan Şerban de marți până vineri, dar și pe paginile de facebook ale sponsorului Grolsch și ale artiștilor invitați. Ascultă mai jos una dintre piesele care s-au bucurat de succes pe frecvența Radio Guerrilla:

IRINA SÂRBU & MARIUS MIHALACHE - "Minor Swing"

Comentează

Trending