Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Iggy Pop și The Stooges au lansat un nou single - AUDIO

Iggy Pop și The Stooges revin cu primul extras de pe noul lor material. Piesa se intitulează "Burn", iar noul album va fi lansat pe data de 30 aprilie.

Publicat

pe

Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges
Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges │ FOTO: www.facebook.com

Iggy Pop și formația The Stooges revin cu primul extras de pe noul lor material. Piesa se intitulează "Burn", fiind una în genul punk, care i-a consacrat. Albumul "Ready to Die" este produs de chitaristul trupei, James Williamson, la Fantasy Studios din San Francisco, mixat de Ed Cherney, Iggy Pop înregistrând partea sa de voce in Miami. Acesta va fi lansat pe data de 30 aprile 2013 și va fi urmat de un turneu mondial.

Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges

Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges │ FOTO: www.facebook.com

Se așteaptă ca o parte dintre piesele noi să fie interpretate pentru prima data la festivalul SXSW din Texas pe data de 13 martie, unde va participa și trupa Șuie Paparude. 

Iggy Pop este unul dintre cei mai energici și carismatici soliști ai tuturor timpurilor, cariera sa începând în urmă cu 50 de ani, în postura de toboşar. Al treilea disc înregistrat alături de Stooges, avându-l pe David Bowie ca producător - "Raw Power" - nu a adus succes imediat trupei, însă a devenit, pe parcurs, unul din materialele determinante ale istoriei muzicii rock, iar mulţi critici consideră că acesta a dus la naşterea stilului punk.

Iggy nu a influenţat doar naşterea mişcării punk, ci şi artiştii genurilor garage, indie sau hard rock, melodii precum "Passenger", "Real Wild Child", "China Girl" sau "Tonight", scrise împreună cu David Bowie, fiind binecunoscute în toată lumea. Relația dintre cei doi va fi evocată în filmul biografic "Lust for life", aflat în pregătire la Hollywood. 

Formaţia The Stooges s-a reunit în 2007, la iniţiativa lui Iggy Pop, iar în 2009, deşi trupa a fost marcată de moartea chitaristului Ron Asheton, a fost reeditat albumul "Raw Power", cu vicepreşedintele Sony Electronics, chitaristul James Williamson.

Artiștii nu sunt străini de plaiurile mioritice, pe 27 august 2011 concertând în cadrul festivalului Peninsula din Cluj-Napoca.

Ascultă mai jos noua piesă Iggy Pop și The Stooges:

Comentează

Muzică nouă

Iggy Pop face un cover memorabil după "Personal Jesus"

Puţini artişti au reuşit să îşi pună amprenta pe piesa Depeche Mode "Personal Jesus", dar iată că Iggy Pop tocmai s-a înhămat la această sarcină. Alături de Trevor Horn ne oferă o interpretare în zona rockabilly a piesei. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Iggy Pop in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Unul dintre cele mai memorabile coveruri după "Personal Jesus" este cel realizat de către Marilyn Manson, dar iată că şi Iggy Pop îşi încearcă mâna cu acest track. Vocea sa încercată de vreme, abuz de alcool şi narcotice sună la fel de bine ca la începuturile punk-ului, la care a contribuit decisiv. Track-ul original era lansat de Depeche Mode în 1990 şi iată-l dăinuind prin coveruri şi la 30 de ani distanţă.

Inclusiv Johnny Cash a realizat un cover după el, deloc departe de ce face Iggy Pop acum. Trevor Horn duce conceptul spre rockabilly şi spre o melodie pe care ai auzi-o cu siguranţă într-un bar din serialul "True Blood". Acest single provine de pe un viitor album de coveruri al legendarului producător Trevor Horn, sub numele de "Echoes - Ancient & Modern".

Iggy a tras trei "duble" pentru acest track şi cu fiecare a devenit "şi mai nebun", în vreme ce a patra dublă a fost doar el recitând versurile. Rezultatul este o alipire a înregistrărilor, ca un tot unitar. Inspiraţia a fost "un show TV deviant". Horn va colabora cu artiştii săi preferaţi pe albumul de coveruri, înregistrând coveruri după 11 piese preferate ale sale.

Piesele acoperă perioada 1982 - 2012 şi includ coveruri inedite, al lui Marc Almond după Pat Benatar sau Seal după Joe Jackson. Albumul va sosi pe 1 decembrie 2023 prin Deutsche Grammophon. Poate cel mai ciudat cover e cel după Kendrick Lamar ("Swimming Pools (Drank)", unul realizat de către Tori Amos. Mai apar pe LP şi Rick Astley, Toyah Willcox şi Robert Fripp.

Iggy Pop şi-a început bine anul 2023, lansând albumul cu numărul 19, "Every Loser", pe care colaborează cu Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Duff McKagan de la Guns N' Roses şi Travis Barker de la Blink-182.

Citește în continuare

Trending