Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta" James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO

Iggy Pop și The Stooges au lansat un nou single - AUDIO

Iggy Pop și The Stooges revin cu primul extras de pe noul lor material. Piesa se intitulează "Burn", iar noul album va fi lansat pe data de 30 aprilie.
Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges

Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges (foto: www.facebook.com)

Iggy Pop și formația The Stooges revin cu primul extras de pe noul lor material. Piesa se intitulează "Burn", fiind una în genul punk, care i-a consacrat. Albumul "Ready to Die" este produs de chitaristul trupei, James Williamson, la Fantasy Studios din San Francisco, mixat de Ed Cherney, Iggy Pop înregistrând partea sa de voce in Miami. Acesta va fi lansat pe data de 30 aprile 2013 și va fi urmat de un turneu mondial.

Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges

Coperta noului album Iggy Pop & The Stooges (Foto: www.facebook.com)

Se așteaptă ca o parte dintre piesele noi să fie interpretate pentru prima data la festivalul SXSW din Texas pe data de 13 martie, unde va participa și trupa Șuie Paparude. 

Iggy Pop este unul dintre cei mai energici și carismatici soliști ai tuturor timpurilor, cariera sa începând în urmă cu 50 de ani, în postura de toboşar. Al treilea disc înregistrat alături de Stooges, avându-l pe David Bowie ca producător - "Raw Power" - nu a adus succes imediat trupei, însă a devenit, pe parcurs, unul din materialele determinante ale istoriei muzicii rock, iar mulţi critici consideră că acesta a dus la naşterea stilului punk.

Iggy nu a influenţat doar naşterea mişcării punk, ci şi artiştii genurilor garage, indie sau hard rock, melodii precum "Passenger", "Real Wild Child", "China Girl" sau "Tonight", scrise împreună cu David Bowie, fiind binecunoscute în toată lumea. Relația dintre cei doi va fi evocată în filmul biografic "Lust for life", aflat în pregătire la Hollywood. 

Formaţia The Stooges s-a reunit în 2007, la iniţiativa lui Iggy Pop, iar în 2009, deşi trupa a fost marcată de moartea chitaristului Ron Asheton, a fost reeditat albumul "Raw Power", cu vicepreşedintele Sony Electronics, chitaristul James Williamson.

Artiștii nu sunt străini de plaiurile mioritice, pe 27 august 2011 concertând în cadrul festivalului Peninsula din Cluj-Napoca.

Ascultă mai jos noua piesă Iggy Pop și The Stooges:

Citește mai multe despre Iggy Pop
Lavinia Fusu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dubioza Kolektiv a lansat clipul piesei "U.S.A." - VIDEOCLIP

Trupa bosniacă Dubioza Kolektiv a lansat videoclipul melodiei U.S.A. Materialul este un montaj de înregistrări live cu piesa de pe...

Închide