Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Whitesnake în concert la București pe 1 iulie 2019Poze concert Whitesnake la București pe 1 iulie 2019 INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Steve Aoki s-a aruncat în mijlocul fanilor la Festivalul NEVERSEA 2019NEVERSEA 2019: Jessie J și Steve Aoki au coborât în public în a treia zi de festival - POZE & VIDEO NEVERSEA 2019: Show-uri incendiare cu Sean Paul și Afrojack - POZE & VIDEO Ed Sheeran la București - Un om și un cutremur de iubire pe Arena Națională

Eric Clapton a anunțat când se va retrage din muzică

Dacă peste câteva zile Eric Clapton va lansa un nou album, fanii celebrului chitarist primesc o veste nu tocmai plăcută. Eric Clapton a anunțat recent că este posibil ca acesta să fie ultimul lui turneu, artistul dorind să se retragă la vârsta de 70 de ani.
Eric Clapton

Eric Clapton

Dacă peste câteva zile Eric Clapton va lansa un nou album, fanii celebrului chitarist primesc o veste nu tocmai plăcută. Eric Clapton a anunțat recent că este posibil ca acesta să fie ultimul lui turneu, artistul dorind să se retragă la vârsta de 70 de ani.
Eric Clapton sărbătorește în acest an 50 de ani de activitate muzicală iar nou material discografic, intitulat “Old Sock”, va fi lansat pe 12 martie prin intermediul propriului label, Clapton’s Bushbranch, și distribuit în Europa de către Polydor Records.

Eric Clapton

Eric Clapton

Despre hotărârea de a nu mai concerta Eric Clapton a declarat:

"Să fiu pe scenă este foarte simplu, chiar ușor. Dacă aș putea face asta în jurul cartierului meu, ar fi grozav. Știu muzicieni din Texas care cântă doar în circuitul lor și asta îi ține în viață. Dar pentru mine, cel mai greu este să călătoresc. Când voi împlini 70 de ani vreau să ma opresc să mai plec în turnee. Voi compune piese noi și chiar voi concerta, dar în locuri care sunt aproape de mine. Este obositor și nu mai am răbdare cu toți oficialii de la imigrare sau oamenii de securitate din aeroporturi. Dacă uit să-mi scot centura sau mai am ceva prin buzunare primul lucru pe care îl aud este - vă rog să treceți aici. M-am săturat de toate acestea și nu mai vreu să trec prin ele".

“Old Sock” conține 10 piese din repertoriul internațional plus două melodii noi – “Every Little Thing” și “Gotta Get Over” și este produs de Eric Clapton alături de Doyle Bramhall II, Justin Stanley și Simon Climie. Cele 10 piese alese de Eric Clapton sunt un omagiu adus artiștilor care l-au inspirat de-a lungul carierei și explorează stările romantice din anii ’30 cu ritmurile reggae, soul, rock și blues. Piesele aparțin unor artiști ca Leadbelly, J.J. Cale, Peter Tosh, George Gershwin, Gary Moore sau Taj Mahal, iar cele două compoziții noi sunt înregistrate împreună cu Paul McCartney, J.J. Cale, Chaka Khan și Jim Keltner.

În cei 50 de ani de carieră, Eric Clapton a primit numeroase premii, fiind singurul artist care a fost inclus de trei ori în Rock & Roll Hall of Fame (în calitate de membru al Yardbirds, Cream și ca artist solo). În plus, Eric Clapton a câștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. Clapton a vândut peste 42 de milioane de albume, fiind unul dintre cei mai faimoși și influenți chitariști din lume.

La două zile după apariția discului, Eric Clapton va pleca într-un turneu mondial care va ajunge și în Europa, însă momentan România nu este inclusă pe harta turneului.

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Citește mai multe despre Eric Clapton
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Goldfrapp anunţă lansarea unui nou album - VIDEO

Formaţia de muzică electronică Goldfrapp se pregăteşte să lanseze în această vară cel de-al şaselea album de studio din carieră.

Închide