Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Din culisele reîntoarcerii Iron Maiden în România

Marcel Avram ne-a povestit cum a ajuns să-i întoarcă în România pe membrii Iron Maiden. Informații despre concertul de pe 24 iulie din Piața Constituției.

Publicat

pe

Posterul concertului Iron Maiden
Posterul concertului Iron Maiden

Cei cu ștate vechi în concerte rock își amintesc de Skip Rock ’95, când Bruce Dickinson a lipsit motivat, alții au amintiri ceva mai noi de pe stadionul Cotroceni, când solistul-aviator a cutremurat hotelul de corporatiști din vecinătate, apoi vin suporterii de la Cluj ce s-au bucurat de Iron Maiden ca la o petrecere privată în mall. Au trecut destui ani pentru ca toți cei enumerați mai sus să poftească din nou la muzica live a britanicilor, acel metal energizant simțit pe șira spinării, cu ruperi de ritm și o complexitate sonoră imposibile să te sature sau să te plictisească. Repunerea în scenă a producției MAIDEN ENGLAND din 1988, cu tot ce au putut vedea americanii anul trecut, este așadar o veste excelentă pentru iubitorii de rock ce n-au simțit încă revigorarea de primăvară și au nevoie de un imbold muzical.

Posterul concertului Iron Maiden

Prima versiune a posterului concertului Iron Maiden

Pe 19 martie, Marcel Avram ne-a povestit cum a ajuns să-i întoarcă în România pe membrii Iron Maiden. Afișul concertului este unul special, formația acceptând înlocuirea steagului inițial cu tricolorul României la cererea promoter-ului. Având un contract exclusiv cu Iron Maiden, Marcel Avram a răspuns dorinței formației de a vizita Bucureștiul. Organizatorul intenționa să-i includă pe rockeri în line-up-ul Rock The City, dar trupa a dorit ceva diferit, un concert de sine stătător. Astfel s-a ajuns la Piața Constituției, unde East European Events și D&D East Entertainment vor folosi același amplasament ca la Bon Jovi în 2011.

Concertul a fost confirmat în urmă cu 2 săptămâni, părțile convenind să îl comunice public pe 18 martie 2013. "Prețurile biletelor sunt cele mai mici posibile pentru Europa de Sud-Est", a afirmat Marcel Avram. Acestea sunt împărțite în trei categorii:

  • Golden Circle - 204,48 lei
  • Silver Circle - 161,88 lei
  • Normal Circle - 136,32 lei

Biletele la concert sunt disponibile prin rețeaua Eventim.

"Nu avem frică deloc" spune Avram în privința cererii pentru Iron Maiden în România, unde trupa stă mai bine decât Metallica și AC/DC în sondajele organizatorilor. Promoterul organizează 6 concerte pentru Iron Maiden prin firma sa din Germania.

Lenti Chiriac, Denise Sandulescu si Marcel Avram in conferinta de presa despre concertul Iron Maiden

Lenti Chiriac, Denise Sandulescu si Marcel Avram in conferinta de presa despre concertul Iron Maiden

Concertul de pe 24 iulie va fi deschis de Anthrax și Voodoo Six. În prezent se analizează posibilitatea ca o trupă românească să dea startul show-lui. După cum știți, Trooper a cântat în deschidere pe 4 august 2008 pe stadionul Cotroceni. Aceeași trupă organizează la Arenele Romane propriul lor concert ce include un tribut Iron Maiden - An Iron Tribute, iar solistul Alin Dinca aka Coiot se declară fan pe viață al lui Bruce Dickinson și compania.

Concertul Iron Maiden de la București face parte din turneul Maiden England Tour 2013, care va începe în luna mai pentru a ajunge prin Spania, Franța, Italia, Germania, Marea Britanie, Austria, Elveția, Olanda, Slovacia, Belgia, Polonia, Suedia, Rusia, Finlanda, Cehia și Croația. Vă invităm să urmăriți două interpretări Iron Maiden filmate în condiții decente din public la Verizon Wireless Amphitheater din Irvine (California) pe 9 august 2012 în cadrul  Maiden England Tour 2012.

VIDEO: Iron Maiden - "Seventh Son of a Seventh Son"

VIDEO: Iron Maiden - "The Number of the Beast"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Posterul concertului Iron Maiden
Concerte miercuri, 24 iulie 2013

Iron Maiden

Loc
Piața Constituției
Comentează

Concerte & turnee

Program și acces concert Trooper Simfonic la Sala Palatului

Mai sunt doar câteva zile până la concertul Trooper Simfonic de la Sala Palatului. Te invităm să afli programul evenimentul, precum și alte informații utile pentru a te bucura de o experiență lipsită de griji.

Publicat

pe

Trupa Trooper (2021)
Trupa Trooper (2021) │ FOTO: Trooper

Pregătirile sunt în plină desfășurare pentru concertul Trooper Simfonic care va aniversa cei 28 de ani de carieră pe care trupa i-a împlinit recent. Membrii formației au declarat că show-ul pe care îl pregătesc pentru scena Sălii Palatului este cel mai mare pe care l-au susținut vreodată în aceste aproape trei decenii. Alături de Trooper, vor urca pe scenă 50 de muzicieni profesioniști ai Orchestrei Simfonice Valahia, dirijată de Virgil Pețanca, și o serie de invitați speciali, printre care și tenorul Alin Stoica.

Repetițiile pentru concertul de duminică, 19 noiembrie, de la Sala Palatului au început din plin încă din weekendul precedent evenimentului. După ce au studiat partiturile timp de luni de zile, muzicienii din orchestră s-au întâlnit cu trupa pentru a pune la punct toate detaliile celor 15 piese din setlist, care vor asigura un show complet de două ore. Toate cântecele au fost special reorchestrate, iar pentru acest eveniment se lucrează de aproximativ 10 luni pentru ca totul să fie la superlativ. Printre cele 15 titluri, fanii vor regăsi hituri cunoscute din repertoriul trupei, precum și unele piese grele și lungi care nu își găsesc de regulă locul în setlist-urile concertelor Trooper.

"După ce am încheiat primul weekend de repetiții cu orchestra pot spune că lucrurile merg cum nu se poate mai bine. Am pregătit un setlist fenomenal. Nu îmi vine nici mie să cred că au fost acceptate toate piesele astea! Pe 19 noiembrie o să fie o nebunie mare la Sala Palatului", a declarat Alin Coiotu' Dincă.

Trupa și organizatorii au anunțat programul serii și roagă spectatorii care și-au achiziționat bilet să își rezerve suficient timp pentru a ajunge la locație, pentru parcare, lăsarea hainelor la garderobă astfel încât să se asigure că sunt punctual în incinta Sălii Palatului la 19.30, ora de începere a concertului.

Program concert Trooper Simfonic

  • 17.30 - Meet & Greet
  • 18.15 - Open doors
  • 19.30 - Trooper Simfonic

Posesorii de bilete Meet & Greet vor avea acces la sesiunea de autografe și fotografii cu trupa programată să înceapă la 17.30 și care va dura 45 de minute. Organizatorii și trupa au rugămintea ca cei care dețin astfel de bilete și doresc să participe la sesiunea Meet & Greet să ajungă din timp la eveniment deoarece timpul destinat acestei sesiuni nu va putea fi extins în cazul întârzierii.

Info acces:

Accesul publicului este permis începând cu ora 18:15, iar spectacolul începe la ora 19:30, astfel organizatorii recomandă să alocați timp suficient pentru drum, parcare, acces, lăsarea hainelor la garderobă și orice alte activități ce premerg participarea la spectacol în sine, cu scopul intrării în sala de spectacole înainte de începerea actului artistic.

Accesul în perimetrul evenimentului este permis pe bază de bilet valid. Accesul publicului după ora de începere a spectacolului, așa cum apare tipărită pe bilet, nu este permis. Ușile de acces în sală se vor închide la ora începerii spectacolului, adică la 19:30.

Neprezentarea la timp în scopul intrării in sala de spectacole nu dă dreptul la rambursarea biletului sau la utilizarea sa la o reprezentație ulterioară.

Din respect pentru artiști și pentru a evita eventualele situații neplăcute, organizatorii roagă spectatorii sa fie punctuali.

Prețuri bilete concert Trooper Simfonic la Sala Palatului

  • Biletele se găsesc online la prețuri cuprinse între 82,76 și 177,04 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Tenorul Alin Stoica este primul invitat anunțat la concertul Trooper Simfonic

Trooper va sărbători 28 de ani de activitate printr-un concert programat la Sala Palatului pe 19 noiembrie 2023. Trupa va avea alături o orchestră simfonică, precum și o serie de invitați speciali. Primul nume anunțat oficial este Alin Stoica, unul dintre cei mai în vogă tenori români ai noii generații.

Publicat

pe

Trooper feat. Alin Stoica în videoclipul "Lumea s-a stins"
Trooper feat. Alin Stoica în videoclipul "Lumea s-a stins" │ FOTO: captură YouTube / Trooper

Fanii Trooper vor avea ocazia de a-și urmări trupa favorită într-o variantă acompaniată de 50 de muzicieni profesioniști din Orchestra Simfonică Valahia, condusă de dirijorul Virgil Pețanca. În plus, cei cinci rockeri pregătesc un set special de invitați care vor cânta în seara de 19 noiembrie. Primul nume anunțat este tenorul Alin Stoica. Alături de Trooper, Alin Stoica a cântat mai multe piese în ultimii ani, cea mai cunoscută fiind "Lumea s-a stins". De aceea, ea nu va lipsi din setlist-ul concertului simfonic.

Tenorul colaborează cu unele dintre cele mai prestigioase opere naționale din țară și a cântat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii. Cariera lui însumează un număr considerabil de premii internaționale importante și de roluri interpretate sub direcția unor regizori de renume. Unul dintre momentele remarcabile din cariera sa a fost invitația de a cânta la concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariția lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona, alături de nume sonore în lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții.

"Ne bucurăm mult să îl avem alături pe Alin Stoica. În opinia mea, este cel mai bun tenor tânăr din România. Nu spun asta doar pentru că este prietenul meu, cred că rolurile jucate pe scenele din toată lumea vorbesc de la sine. Alin a fost alături de noi în multe momente importante din cariera Trooper. Face deja parte din familia noastră. Știu sigur că momentul pe care îl vom avea împreună pe scena de la Sala Palatului o să fie unul de povestit nepoților", a declarat Alin Coiotu' Dincă.

Trooper a aniversat 14 ani de la primul proiect simfonic. A avut loc în 2009, odată cu lansarea albumului "Vlad Țepeș - Poemele Valahiei", însă a fost într-o formulă mult restrânsă față de pregătirile care se fac pentru seara de la Sala Palatului. Trupa lucrează de mai bine de zece luni la reorchestrarea a 15 dintre cele mai îndrăgite și complexe piese din discografia lor. Printre titlurile care se vor auzi în exclusivitate în cea mai elaborată variantă a lor se numără "O viață este prea mult", "În ziua a opta", "Maturizare", "Destin" sau "Rădăcini de dor".

În cei 28 de ani de carieră, Trooper a lansat 10 albume de studio, a cântat pentru mai mult de 900.000 de oameni, în peste 900 de concerte, şi a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Scorpions, Deep Purple, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP, Sepultura, Prodigy etc.

Prețuri bilete concert Trooper Simfonic

  • Biletele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 82,76 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending