Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019

Din culisele reîntoarcerii Iron Maiden în România

Marcel Avram ne-a povestit cum a ajuns să-i întoarcă în România pe membrii Iron Maiden. Informații despre concertul de pe 24 iulie din Piața Constituției.
Posterul concertului Iron Maiden

Posterul concertului Iron Maiden

Cei cu ștate vechi în concerte rock își amintesc de Skip Rock ’95, când Bruce Dickinson a lipsit motivat, alții au amintiri ceva mai noi de pe stadionul Cotroceni, când solistul-aviator a cutremurat hotelul de corporatiști din vecinătate, apoi vin suporterii de la Cluj ce s-au bucurat de Iron Maiden ca la o petrecere privată în mall. Au trecut destui ani pentru ca toți cei enumerați mai sus să poftească din nou la muzica live a britanicilor, acel metal energizant simțit pe șira spinării, cu ruperi de ritm și o complexitate sonoră imposibile să te sature sau să te plictisească. Repunerea în scenă a producției MAIDEN ENGLAND din 1988, cu tot ce au putut vedea americanii anul trecut, este așadar o veste excelentă pentru iubitorii de rock ce n-au simțit încă revigorarea de primăvară și au nevoie de un imbold muzical.

Posterul concertului Iron Maiden

Prima versiune a posterului concertului Iron Maiden

Pe 19 martie, Marcel Avram ne-a povestit cum a ajuns să-i întoarcă în România pe membrii Iron Maiden. Afișul concertului este unul special, formația acceptând înlocuirea steagului inițial cu tricolorul României la cererea promoter-ului. Având un contract exclusiv cu Iron Maiden, Marcel Avram a răspuns dorinței formației de a vizita Bucureștiul. Organizatorul intenționa să-i includă pe rockeri în line-up-ul Rock The City, dar trupa a dorit ceva diferit, un concert de sine stătător. Astfel s-a ajuns la Piața Constituției, unde East European Events și D&D East Entertainment vor folosi același amplasament ca la Bon Jovi în 2011.

Concertul a fost confirmat în urmă cu 2 săptămâni, părțile convenind să îl comunice public pe 18 martie 2013. "Prețurile biletelor sunt cele mai mici posibile pentru Europa de Sud-Est", a afirmat Marcel Avram. Acestea sunt împărțite în trei categorii:

  • Golden Circle - 204,48 lei
  • Silver Circle - 161,88 lei
  • Normal Circle - 136,32 lei

Biletele la concert sunt disponibile prin rețeaua Eventim.

"Nu avem frică deloc" spune Avram în privința cererii pentru Iron Maiden în România, unde trupa stă mai bine decât Metallica și AC/DC în sondajele organizatorilor. Promoterul organizează 6 concerte pentru Iron Maiden prin firma sa din Germania.

Lenti Chiriac, Denise Sandulescu si Marcel Avram in conferinta de presa despre concertul Iron Maiden

Lenti Chiriac, Denise Sandulescu si Marcel Avram in conferinta de presa despre concertul Iron Maiden

Concertul de pe 24 iulie va fi deschis de Anthrax și Voodoo Six. În prezent se analizează posibilitatea ca o trupă românească să dea startul show-lui. După cum știți, Trooper a cântat în deschidere pe 4 august 2008 pe stadionul Cotroceni. Aceeași trupă organizează la Arenele Romane propriul lor concert ce include un tribut Iron Maiden - An Iron Tribute, iar solistul Alin Dinca aka Coiot se declară fan pe viață al lui Bruce Dickinson și compania.

Concertul Iron Maiden de la București face parte din turneul Maiden England Tour 2013, care va începe în luna mai pentru a ajunge prin Spania, Franța, Italia, Germania, Marea Britanie, Austria, Elveția, Olanda, Slovacia, Belgia, Polonia, Suedia, Rusia, Finlanda, Cehia și Croația. Vă invităm să urmăriți două interpretări Iron Maiden filmate în condiții decente din public la Verizon Wireless Amphitheater din Irvine (California) pe 9 august 2012 în cadrul  Maiden England Tour 2012.

VIDEO: Iron Maiden - "Seventh Son of a Seventh Son"

VIDEO: Iron Maiden - "The Number of the Beast"

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre AnthraxIron MaidenTrooper
RECOMANDARE:Cumpără un disc Iron Maiden

album-iron-maiden-the-book-of-soulsalbum-iron-maiden-from-fear-to-eternity-bestof-1990-2010album-iron-maiden-somewhere-back-in-time-bestof-1980-1989album-iron-maiden-somewhere-in-timealbum-iron-maiden-maiden-england-88

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concertul Sting de la București se va transforma într-un festival

Un nou nume important este așteptat să fie confirmat de organizatori pentru 31 iulie 2013, ziua în care Sting va...

Închide