Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Deep Purple - "nu suntem interesați de Rock & Roll Hall Of Fame"

Clăparul trupei Deep Purple, Don Airey, a declarat că trupa nu este dezamăgită că nu a fost aleasă pentru a fi introdusă în Rock & Roll Hall Of Fame.

Publicat

pe

Britanicii de la Deep Purple vor lansa pe 26 aprilie cel de-al 19-lea album intitulat “Now What?!”. Discul conține 11 piese și este primul după o pauză de 8 ani, precedentul material "Rapture of the Deep" fiind lansat în 2005.

Referitor la ceremonia Rock and Roll Hall Of Fame și alegerea finala a organizatorilor, clăparul trupei, Don Airey, a precizat că trupa nu se gândește la așa ceva și nu este dezamăgită că nu a fost aleasă pentru a fi introdusă în prestigioasa galerie.

Deep Purple

Deep Purple

Don Airey a declarat:

"Nu suntem supărați și nici nu ne-am gândit prea mult la asta. Când am aflat că am fost nominalizați a fost o emoție, este și normal, însă Ian Gillan (voce) a spus să nu ne facem griji că nu vom câștiga. A avut dreptate. Preferăm să ne concentrăm la ce avem de făcut în loc să visăm la ce vor face alții. Personal aveam impresia că este vorba despre nume din muzica rock, dar văd că lucrurile nu stau chiar așa. Randy Newman e fantastic, dar nu cântă chiar rock, în timp ce Donna Summer a lansat cele mai bune albume ascultate de mine vreodată însă nu pe rock".

Now What?!” este produs de Bob Ezrin, care de-a lungul carierei a lucrat cu formațiile Pink Floyd, KISS, Lou Reed, Hanoi Rocks, Peter Gabriel, Kansas, Rod Stewart, Berlin, Nine Inch Nails, The Jayhawks, 30 Seconds to Mars, The Darkness, Jane’s Addiction, Julian Lennon sau The Deftones. Deep Purple va pleca într-un turneu de promovare, însă acesta nu va ajunge și în România. În schimb îi puteți vedea în concert la festivalul Kavarna Rock 2013, care care va avea loc pe 1 și 2 iunie în Bulgaria.

Deep Purple a luat ființă acum 45 de ani în orașul Hertford din Marea Britanie, iar alături de Led Zeppelin și Black Sabbath este unul din pionierii muzicii hard rock, influențând artiști precum Metallica, Queen, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Pantera, Bon Jovi, Rush sau Motorhead.

Deep Purple – Hell to Pay

Tracklist "Now What?!':

  1. A Simple Song
  2. Weirdistan
  3. Out Of Hand
  4. Hell To Pay
  5. Body Line
  6. Above And Beyond
  7. Blood From A Stone
  8. Uncommon Man
  9. Apres Vous
  10. All The Time In The World
  11. Vincent Price
Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending