Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Iron Maiden în Piața Constituției în București

La trei ani de la concertul din Cluj Napoca, formația britanică Iron Maiden revine în România pentru a susține un concert pe 24 iulie în Piața Constituției în București. Evenimentul este organizat de Marcel Avram si D&D East Entertainment iar biletele vor fi puse în vânzare pe Eventim pe 19 martie.

Publicat

pe

Concert Iron Maiden la Bucuresti
Concert Iron Maiden la Bucuresti

La trei ani după show-ul din Cluj Napoca, formația britanică Iron Maiden revine în România pentru a susține un concert pe 24 iulie în Piața Constituției. Evenimentul este organizat de Marcel Avram și D&D East Entertainment, iar biletele sunt disponibile prin rețeaua Eventim din 19 martie 2013. Concertul face parte din Maiden England Tour 2013, care va începe în luna mai.  Turneul va ajunge în țări ca Spania, Franța, Italia, Germania, Marea Britanie, Austria, Elveția, Olanda, Slovacia, Belgia, Polonia, Suedia, Rusia, Finlanda, Cehia și Croația. Invitați speciali pentru acest eveniment va fi trupa de trash Anthrax și Voodoo Six.

Iron Maiden

Iron Maiden

Iron Maiden în România

Iron Maiden a concertat pentru prima oară în România în 1995 la Sala Polivalentă din București. Evenimentul de atunci a fost în cadrul festivalului Skip Rock '95, iar peste 10.000 de fani au fost prezenți să-și vadă trupa favorită. Solistul Bruce Dickinson nu mai făcea parte din componența Iron Maiden, înlocuitorul acestuia, Blaze Bayley salutând pe atunci publicul cu "Hello, Budapest!".

Cea de-a doua vizită a britanicilor a avut loc în 2008 pe stadionul Cotroceni din București, trupa fiind în turneul Somewhere Back in Time. De această dată, Bruce Dickinson a fost prezent la datorie și a oferit fanilor prezenți un show de neuitat.

La doar doi ani de la concertul din București, Iron Maiden a cântat pe 15 august 2010 în parcarea mall-ului Polus Center din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost posibil datorită patronului echipei CFR Cluj, Arpad Paszkany, trupa promovându-și pe atunci albumul de studio "The Final Frontier".

Bruce Dickinson, solistul Iron Maiden

Bruce Dickinson, solistul Iron Maiden

Suntem încântați să aducem acest turneu fanilor noștri din România. Mulțumită tehnologiei moderne, am fost în măsură să actualizăm și să îmbunătățim producția originală din 1988 pentru MAIDEN ENGLAND și vom aduce cu noi un spectacol de lumini impresionant, un aranjament de scenă nou, diferite întruchipări ale lui Eddie, precum și o mulțime de efecte pirotehnice și tot felul de astfel de elemente captivante pentru fani”, a declarat Bruce Dickinson.

Despre setlistul Iron Maiden

Știm cât de populară este istoria turneelor Iron Maiden în rândul fanilor de toate vârstele, de aceea vom aduce cu noi producția completă pe care am folosit-o în turneul de anul trecut, din America de Nord. Ne-am distrat de minune cu setlist-ul (vezi mai jos), deoarece am cantat piese pe care nu le mai interpretasem de foarte multă vreme, precum Seventh Son, The Prisoner si Afraid To Shoot Strangers, dar și favoritele fanilor: The Trooper, Aces High, The Clairvoyant, The Number Of The Beast, Wasted Years și Run To The Hills. Partea de început a turneului a fost atât de distractivă pentru întreaga trupă, încât așteptăm cu nerăbdare să aducem întregul spectacol fanilor din Europa”, a spus Steve Harris.

Setlistul turneului din America de Nord a fost: Moonchild, Can I Play With Madness, The Prisoner, 2 Minutes To Midnight, Afraid To Shoot Strangers, The Trooper, The Number Of The Beast, Phantom Of The Opera, Run To The Hills, Wasted Years, Seventh Son Of A Seventh Son, The Clairvoyant, Fear Of The Dark, Iron Maiden, Aces High, The Evil That Men Do, Running Free.

Bilete la concertul Iron Maiden

Bilete la concertul Iron Maiden de pe 24 iulie se comercializează prin rețeaua Eventim începând din 19 martie 2013. Organizatorul concertului de la București a lansat tichetele la următoarele prețuri promoționale.

  • Golden Circle -  204,48 lei
  • Silver Circle - 161,88 lei
  • Normal Circle - 136,32 lei

Turneul Maiden England

Turneul Maiden England marchează cel de-al treilea capitol din istoria Iron Maiden, o călătorie care a început în 2004 cu DVD-ul “The Early Days” și ulterior cu turneul “Early Days” din 2005. Partea a doua a urmat în 2008, cu DVD-ul “Live After Death” și cu îmbarcarea trupei în “Somewhere Back In Time World Tour 2008/2009”, turneu ce a strâns peste două milioane de fani din aproape 40 de ari. Trupa Iron Maiden a zburat între show-uri pe cinci continente cu avionul lor personalizat Boeing 757, denumit “Ed Force One”, pilotat de vocalistul trupei Bruce Dickinson. Avionul era acoperit în întregime cu imaginea DVD-ului “Flight 666”.

Actualul turneu Maiden England va reproduce spectacolul de scenă din turneul care a avut loc în 1988 "Seventh Son". Iron Maiden  va interpreta multe piese din cadrul legendarului turneu, precum și din concertul video VHS din 1989 intitulat "Maiden England", care împrumută numele acestui turneu și care va fi lansat în premiera pe DVD pe 23 martie 2013.

VIDEO: Iron Maiden - Maiden England '88 Trailer

 

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Posterul concertului Iron Maiden
Concerte miercuri, 24 iulie 2013

Iron Maiden

Loc
Piața Constituției

Trending