Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Celebrul artist hip-hop Nas va concerta în premieră în România, la B'ESTFEST Summer Camp 2013

Nas, renumitul rapper de origine americană, se alătură numelor anunțate deja pentru B'ESTFEST Summer Camp 2013.

Publicat

pe

Nas
Nas │ FOTO: Universal Music

Nas, renumitul rapper de origine americană, se alătură numelor anunțate deja pentru B'ESTFEST Summer Camp 2013! Ediția de anul acesta a festivalului va avea loc vara aceasta în perioada 5 - 7 iulie, în B'ESTFEST Park - București, Tunari, și va avea pe afiș nume precum Chase & Status Live, Enter Shikari, Nneka, Tiamat, Noisia, Soilwork, Joker sau Friction.

Nas

Nas │ FOTO: Universal Music

Nominalizat anul acesta la patru Premii Grammy (printre care Best Rap Performance, Best Rap Song și Best Rap Album), Nas este la acest moment unul dintre cei mai cunoscuți artiști hip-hop din lume. De-a lungul carierei, artistul a lansat 10 albume de studio premiate cu discul de aur și de platină, precum și numeroase compilații, proiecte speciale și 26 de single-uri, înregistrând vânzări de peste 13 milioane de unități doar în Statele Unite. Nas este considerat unul dintre artiștii de top ai genului hip-hop, MTV clasându-l pe locul 5 în lista celor mai buni MC din toate timpurile, iar revista The Source (una dintre cele mai reprezentative publicații de specialitate) l-a clasat pe locul 2 în topul celor mai buni textieri din istorie.

"Illmatic", albumul de debut lansat în 1994, a primit numeroase aprecieri din partea criticilor, fiind considerat și până astăzi un adevărat clasic, unul dintre cele mai bune albume hip-hop lansate până în prezent. Următorul album, "It Was Written", a apărut doi ani mai târziu și a debutat pe locul 1 în Billboard, păstrându-și poziția timp de 4 săptămâni consecutive. Vânzările albumului i-au adus lui Nas două discuri de platină în doar două luni de la lansare, precum și recunoașterea la nivel internațional. Între anii 1996 și 2005, Nas a fost implicat într-un conflict foarte mediatizat cu rapper-ul Jay-Z, împăcarea acestora aducând cu sine și semnarea lui Nas la casa de discuri Def Jam, label al cărui președinte era la vremea respectivă Jay-Z, precum și două colaborări surpriză, pe albumele ambilor artiști.

Nas - "Street Dreams" (1996)

În anul 2010, Nas a lansat "Distant Relatives", un album în colaborare cu Damian Marley, fiul celebrului Bob Marley, toate profiturile realizate în urma vânzării materialului fiind donate organizațiilor de caritate din Africa. Cel mai recent material discografic al lui Nas, din luna iulie a anului trecut, se numește "Life is Good" și a fost inspirat din viața personală a artistului de după divorțul de Kelis. Albumul include și o colaborare cu Amy Winehouse, piesa "Cherry Wine". Cei doi artiști au fost legați de o puternică prietenie, Amy Winehouse dedicându-i rapper-ului piesa "Me And Mr. Jones" de pe albumul "Back to Black". "Like Smoke", cealaltă colaborare a celor doi, a apărut pe albumul "Amy Winehouse Lioness: Hidden Treasures", lansat după moartea artistei, în 2011.

Nas - "Bye Baby" (2012)

După show-uri susținute la festivaluri internaționale precum Open Air St. Gallen (Elvetia), Heineken Open'er (Polonia), Rock The Bells (Statele Unite) sau Coachella (Statele Unite), anul acesta Nas va ajunge în premieră și la București, pe 6 iulie, în cadrul B'ESTFEST Summer Camp 2013!Pentru vara acesta, Nas și-a mai anunțat participarea la festivalurile Glastonbury și Wireless din UK. Pentru detalii despre bilete, abonamente, vouchere de camping și ultimele noutăți despre festival accesați pagina B'ESTFEST Summer Camp 2013 din Agenda InfoMusic.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 5 iulie 2013

B’ESTFEST 2013

Loc
BESTFEST Park
Comentează

Trending