Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Bonnie Tyler reprezintă Marea Britanie la Eurovision 2013 - VIDEOCLIP

Bonnie Tyler reprezintă Marea Britanie la Eurovision 2013 cu "Believe In Me", iar Armenia participă cu o piesă compusă de Toni Iommi. Vezi cum sună piesele.

Publicat

pe

Bonnie Tyler in concert la Sala Palatului pe 8 decembrie 2012
Bonnie Tyler in concert la Sala Palatului pe 8 decembrie 2012

Marea Britanie va fi reprezentată anul acesta la Eurovision de Bonnie Tyler. Piesa pe care o va interpreta în compeția muzicală se intitulează "Belive In Me" și se bucură de un videoclip pe care îl puteți urmări mai jos.

"Sunt extrem de onorată și încântată pentru că am ocazia să-mi reprezint țara la Eurovision și cu un cântec minunat. Promit să dau tot ce e mai bun din mine pentru Regatul Unit!", a declarat artista.

Bonnie Tyler in concert la Sala Palatului pe 8 decembrie 2012

Bonnie Tyler in concert la Sala Palatului pe 8 decembrie 2012

Melodia a fost compusă de Desmond Child în colaborare cu Lauren Christy și Christopher Braide. Christy a colaborat de-a lungul timpului cu nume precum Britney Spears, Katy Perry sau McFly, fiind autoarea a numeroase hit-uri, inclusiv "Livin La Vida Loca" și "She Bangs" cântate de Ricky Martin. Braide are, de asemenea, un portofoliu cu artiști de succes ca David Guetta și artiști britanici noi ca Paloma Faith și Olly Murs.

Pe Bonnie Tyler publicul român a avut ocazia să o vadă în concert în decembrie anul trecut. Aproximativ 4.000 de fani au umplut Sala Palatului, evenimentul creând prilej pentru a cânta și a dansa pe hiuri precum "It’s a Heartache", "Lost in France", "Total Eclipse of the Heart" - RECENZIE - VIDEO - FOTO

Bonnie Tyler - "Belive In Me"

România încă nu a desemnat melodia care va merge Eurovision anul acesta, Finala Națională urmând să aibă loc pe 9 martie. Aceasta va fi difuzată în direct pe TVR 1, iar votul publicului va fi extrem de important în alegerea câștigătorului. În finală au rămas 12 piese pe care le puteți asculta AICI. În plus, România nu intră direct în Marea Finală Eurovision, fiind nevoită să treacă de semifinala de pe 16 mai, unde mai concurează cu: Elveția, San Marino, Norvegia, Malta, Letonia, Israel, Islanda, Ungaria, Grecia, Georgia, Finlanda, Macedonia, Bulgaria, Azerbaijan, Albania și Armenia, țară care va fi reprezentată de o formație ce va interpreta o piesă compusă de chitaristul de la Black Sabbath, Tony Iommi. Balada rock se numește "Lonely Planet" iar trupa ceva urca pe scena Eurovision este Dorians.

"La început am spus o, Doamne, nu știu..Este foarte ciudat pentru mine să fac o piesă pentru Eurovision. Eu nu obișnuiesc să fac lucruri de genul acesta. Dar mi-am spus că am o baladă rock și de ce să nu o trimit? Faza e că mereu m-am gândit că nu voi avea legătură cu Eurovision și iată că m-am implicat", a declarat Tony Iommi.

Dorians - "Lonely Planet"

Finala Eurovision 2013, ce se desfășoară la Malmo, Suedia, va avea loc pe 18 mai și va putea fi urmărită în direct pe TVR 1, TVR HD ș TVR Internațional. La competiția de anul trecut România a participat cu piesa "Zaleilah", interpretată de trupa Mandinga și compusă de Costi Ioniță și s-a clasat pe locul 12. În ce privește Marea Britania, aceasta a reușit să strângă doar 12 puncte cu piesa "Love Will Set You Free" cântată de Engelbert Humperdinck, ieșind pe penultimul loc al competiției.

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending