Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Summer Well 2018: Picnic indie cu topping electro și hip-hop autentic pe scena Red Bull INFO CONCERT:
AWAKE Festival 2018
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Nightwish - 20 de ani
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018

Black Sabbath a fixat data lansării noului album

Formația britanică Black Sabbath a anunțat că noul album, intitulat "13", va fi lansat pe 11 iunie prin intermediul casei de discuri Vertigo Records. Discul este înregistrat în formula Tony Iommi - chitară, Ozzy Osbourne - voce, Geezer Butler - bass și Brad Wilk la tobe.
Black Sabbath

Black Sabbath

Formația britanică Black Sabbath a anunțat că noul album, intitulat "13", va fi lansat pe 11 iunie prin intermediul casei de discuri Vertigo Records. Discul este înregistrat în formula Tony Iommi – chitară, Ozzy Osbourne – voce și Geezer Butler la bass, în timp ce Brad Wilk de la Rage Against The Machine a înregistrat părțile de tobe. Bateristul Bill Ward nu a acceptat să revină alături de foștii săi colegi, nefiind de acord cu clauzele contractuale.

Black Sabbath

Black Sabbath

Pentru "13", Black Sabbath a înregistrat 15 melodii, din care doar 12 vor fi incluse pe album, restul urmând să apară pe diferite ediții limitate. Printre piesele incluse pe disc se numară "End Of The Beginning", "God Is Dead", "Epic", "13", "Dear Father" si "Methademic" iar cei interesați pot opta pentru variantele CD, vinil, deluxe edition și box set.

Rick Rubin despre producția noului album

Primul disc cu Ozzy la voce, după o pauză de 35 de ani, este produs de Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe ca Metallica, AC/DC, Slayer, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, System of a Down sau Linkin Park. Primii care vor putea asculta noile compoziții Black Sabbath sunt fanii din Noua Zeelandă, trupa începând pe 20 aprilie un turneu care va ajunge și prin Australia și Japonia. Începând cu luna noiembrie trupa va concerta și în Europa însă rămâne de văzut dacă va ajunge și la București.

Cu o istorie începută în Birminghan, Black Sabbath și-a lansat primul disc, omonim, pe 13 februarie 1970 iar de-a lungul timpului trupa a vândut peste 100 de milioane de albume. Formația face parte atât din UK Music Hall of Fame din 2005, cât și din US Rock & Roll Hall of Fame din 2006.

La sfârșitul lunii noiembrie 2012 Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal. Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin.

An Inside Look At Black Sabbath in the Studio

Citește mai multe despre Black Sabbath
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kodaline, rock alternativ irlandez cu rezonanțe Coldplay - VIDEO

Kodaline este o trupă de rock alternativ irlandez al cărei sound ne amintește de un Coldplay la început de drum....

Închide