Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Ben Howard, emoție transpusă în note muzicale pentru un folk autentic - VIDEO

Pentru Ben Howard muzica înseamnă emoție. Anul acesta, albumul de debut, lansat în 2011, i-a adus două premii la Brit Awards. Despre folk autentic și o carieră neașteptată în muzică vorbim la JOINewArtist.
Ben Howard

Ben Howard

Pentru Ben Howard muzica înseamnă emoție. Deși ar putea suna ca un clișeu, în cazul tânărului britanic în vârstă de 25 de ani capacitatea de a transmite empatie este definitorie. Adăugând aici și sound-ul care aduce mult cu cel al unui alt artist britanic ce a cucerit topurile cu piese precum "You're Beautiful" sau "Goodbye My Lover", pachetul este complet. Fanii James Blunt vor rezona cu siguranță, găsind deopotrivă elemente distinctive între cei doi. Cu o popularitate câștigată treptat, prin single-urile "Only Love" sau "Old Pine" și concerte din ce în ce mai dese, Ben Howard a însumat în palmares până în prezent o nominalizare la Mercury Prize în 2012 și două premii la Brit Awards 2013, la categoriile "Cel mai bun debut" și "Cel mai bun artist britanic". O apariție supriză pentru unii, o recunoaștere târzie din perspectiva altora, Ben Howard a intrat în atenția criticilor și de aici nu mai există cale de scăpare. În spiritul noului val de artiști ce se ridică în lumina reflectoarelor, la această ediție JOINewArtist vorbim despre el, Ben Howard, cel care nu și-a dorit o carieră în muzică, dar a ajuns să o aibă.

Ben Howard

Ben Howard (Foto: www.facebook.com)

Surfer la origini și devenit muzician fără a avea asta în plan, Ben Howard are acel ceva care te face să-i asculți piesele una câte una, starea transmisă făcându-te captiv aproape fără voie. Într-adevăr, a început să compună primele piese la vârsta de 10 ani, însă nu pentru că ar fi văzut un viitor în asta, ci pentru că pur și simplu îi plăcea să se joace cu cuvintele și să le așeze în versuri.

"Eram un copil cu destul de multă imaginație, presupun. Piesele standard despre iubire, cumpuse în copilărie, au căpătat mai târziu influențe adolescentine. Cred că lucrurile încep să devină mai serioase atunci când deja începi să depășești perioada adolescenței. Atunci totul începe să se schimbe " a mărturisit Ben Howard într-un interviu acordat publicației American Songwriter.

Primul EP al artistului, intitulat "Games In The Dark",  a apărut pe piață în 2008, fără a avea în spate vreun contract cu o casă de discuri. A urmat EP-ul "Old Pine" în 2010, ce conținea piesele "The Fear" și "Keep Your Head Up". Melodiile au făcut ocolul YouTube-ului într-un timp relativ scurt, "Keep Your Head Up" strângând până în prezent peste 7 milioane și jumătate de vizualizări.

Ben Howard - "Keep Your Head Up"

Deși albumul de debut, "Every Kingdom", a fost lansat pe piață în octombrie 2011, muzica lui Ben Howard a ajuns la urechile criticilor aproape un an mai târziu, artistul primind în 2012 o nominalizare la Mercury Prize. O recunoaștere meritată, după un proces de compunere ce a implicat multă dedicare. "Cred că întregul proces a durat cam 5 ani. A fost cel mai mare pas din viața mea și totodată un punct de cotitură", a declarat Ben Howard pentru interviewmagazine.com.

Tracklist "Every Kingdom"

  1. "Old Pine"
  2. "Diamonds"
  3. "The Wolves"
  4. "Everything"
  5. "Only Love"
  6. "The Fear"
  7. "Keep Your Head Up"
  8. "Black Flies"
  9. "Gracious"
  10. "Promise"

Cu conorități ce s-au auzit în cadrul serialul "House", (sezonul 8, episodul 12), piesa "Promise", extrasă de pe albumul "Every Kingdom", a avut parte de o bună promovare pe canalele media. Mai jos o puteți asculta interpretată live la WDR Rockpalast, Germania.

Ben Howard - "Promise" la WDR Rockpalast

Inclus de multe ori în aceeași categorie cu Bon Iver și Ed SheeranBen Howard reușește totuși să-și croiască propriul drum în industria muzicală. Un artist ce merită urmărit anul acesta, cu atât mai mult cu cât concertele sale s-au extins până în America, cu șanse mari să ajungă și pe alte continente.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney anunță primele concerte europene în 2013 - VIDEO

Paul McCartney pornește într-un turneu european, iar primele spectacole vor avea loc la Varșovia și Viena, astfel că sunt șanse...

Închide