Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

byron a prezentat noul album în avanpremieră la Teatrul Metropolis

Am asistat la avanpremiera noului material byron - "30 Seconds of Fame". Evenimenul s-a desfăşurat la Teatrul Metropolis, într-o atmosferă intimă.
Avampremieră byron, album nou

Avampremieră byron, album nou "30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă", 13 martie 2013, Teatrul Metropolis (foto: Vlad Eftenie)

Seara trecută, am avut ocazia să asistăm la avanpremiera noului material byron - "30 Seconds of Fame" /"30 de secunde de faimă". Evenimenul s-a desfăşurat la Teatrul Metropolis, într-o atmosferă intimă, prietenească, motiv pentru care Dan Byron a afirmat chiar la începutul concertului că va fi o repetiţie cu public. Însă, a fost mai mult decât atât. Show-ul s-a dovedit unul de marcă, unde ne-au fost prezentate piesele de pe noul album, alături de alte melodii cunoscute ale trupei.

Avampremieră byron, album nou "30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă", 13 martie 2013, Teatrul Metropolis

Avampremieră byron, album nou "30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă", 13 martie 2013, Teatrul Metropolis (Foto: Vlad Eftenie www.facebook.com)

Astfel, audienţa a fost captivată o dată cu "A Crazy Ballet", prima piesă de pe noul disc, o melodie magistral construită, de o forţă incredibilă, care a dat de fapt tonul întregii seri. Alături de Luiza Zan, au fost intepretate o bună parte din creaţiile formației, dar şi una dintre piesele solistei, o colaborare cu Blanoz numită "Then We Go On".

Concertul a fost elaborat în trei acte, primul electric, apoi acustic şi în final din nou electric. Am fost impresionată de abordarea acustică a pieselor celebre deja, "A Peaceful Mind", "Far Away "(intepretată precum la Salina Turda) sau a celor parte de pe "30 Seconds of Fame" ("A Surrealistic Collage" şi "What If").

Versurile ingenios construite, sonorităţile pe mai multe planuri, tot cumulul de sentimente care te încearcă la un spectacol marca byron reuşesc să îţi taie respiraţia şi să te poarte în sfere unde nu mai există noţiuni precum monotonia. Producţia acestui album este echilibrată, unitară, are un farmec personal distinct, care te face să recunoşti compoziţiile cvintetului byron de la prima ascultare, vocea Luizei Zan fiind asemeni unui pansament afectiv, discret, dar în acelaşi timp puternic.

Poze de la avanpremiera noului album byron

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Nu au lipsit din playlist-ul abordat piesele "King Of Clowns", "Losing Control", "Zeitgeist", "Graniţa-n raniţă", "Perfect" , "Mierea", "It Ain't Gonna Happen Today", "Road Trip"," Running In Circles" şi "The Game". Am fost marcată în mod special de piesa "Lunatici" / "Sleepwalkers", care deţine un mesaj de care oamenii ar trebui să ţină cont pe parcursul vieţii lor. ("Ni se pare că le ştim pe toate-n cer şi pe pământ şi ne amăgim că raiul e-ntr-al norilor veşmânt...")

Vă recomandăm cu multă căldură evenimentul oficial de lansare al noului material din data de 16 martie, care va avea loc la Palatul Copiilor din Bucureşti şi vă asigurăm că îl veţi percepe asemeni unui tratament pentru suflet, creionat pe o muzică imposibil de uitat.

byron - "Road Trip"

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre byronDan Byron
Lavinia Fusu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Programul concertului Helloween și Gamma Ray – REGULI DE ACCES

În seara de 16 martie, Helloween și Gamma Ray vor susține un concert la București. Porțile Arenelor Romane se vor...

Închide