Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

Alvin Lee chitaristul trupei Ten Years After a murit la 68 de ani

Solistul și chitaristul Alvin Lee, membru fondator al formației Ten Years After s-a stins din viață în urma unei intervenții chirurgicale.
Alvin Lee

Alvin Lee

Lumea muzicii a pierdut un mare chitarist al anilor '70. Solistul și chitaristul Alvin Lee, membru fondator al formației Ten Years After, a murit la vârsta de 68 de ani din cauza unor complicații în timpul unei operații de rutină, despre care nu au fost făcute publice alte detalii.

"Cu mare tristețe în suflet vă anunțăm că Alvin Lee a murit în această dimineață în urma unor complicații neprevăzute ce au apărut în timpul unei operații chirurgicale de rutină. Am pierdut un minunat și iubitor tată și soț. Lumea a pierdut un muzician extraordinar și un mare talent", a declarat familia artistului.

Alvin Lee

Alvin Lee

Alvin Lee s-a născut pe 19 decembrie 1944 în Nottingham și a fondat trupa Ten Years After în 1966. A fost una din cele mai îndrăgite trupe de blues rock ai acelor ani. Piese precum "I'm Going Home", "Hear Me Calling", "I'd Love to Change the World" sau "Love Like a Man" au păstrat în continuare rezonanța unui stil muzical aparte, Alvin Lee fiind un deschizător de drumuri pentru multe trupe sau artiști ce s-au format mai târziu.

Alvin Lee a început să cânte la chitară la 13 ani iar de-a lungul carierei a colaborat cu George Harrison (The Beatles), Steve Winwood, Ronnie Wood, Mick Fleetwood, Jerry Lee Lewis, Mick Taylor sau Scotty Moore. A înregistrat 13 albume alături de Ten Years After și a influențat chitariști ca Joe Satriani sau Steve Vai.

Reacțiile muzicienilor la aflarea veștii nu au întârziat să apară. Artiști precum Ric Lee (Ten Years After), Leo Lyons (Ten Years After), Joe Bonamassa (Black Country Communion), Geezer Butler (Black Sabbath), Slash (Velvet Revolver, ex-Guns N Roses), Bill Ward (Black Sabbath), Joe Satriani (Chickenfoot) sau Glenn Hughes (Black Country Communion, Deep Purple) și-au exprimat regretul pentru trecerea în neființă a chitaristului pe rețelele de socializare ca Facebook și Twitter.

Cei de la Ten Years After au concertat ultima dată în România în toamna anului 2011, când au susținut spectacole la Sala Palatului din București - RECENZIE, la Iași, Cluj și Timișoara. Din păcate, publicul român nu a avut ocazia să-l vadă pe Alvin Lee întrucât acesta nu mai făcea parte din formație din 2003.

Ten Years After - Live At Woodstock 1969

Citește mai multe despre Ten Years After
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Hypnotique cântă în deschiderea concertului Richard Clayderman de la București

Trupa Hypnotique cântă în deschiderea concertului Richard Clayderman de la București. Evenimentul are loc pe 21 martie la Sala Palatului.

Închide