Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Aliona Moon reprezintă Republica Moldova la Eurovision 2013 - VIDEO

Aliona Moon va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2013 cu piesa "A Million". Vezi cum sună balada emoționantă a tinerei artiste.

Publicat

pe

Aliona Moon
Aliona Moon │ FOTO: www.eurovision.tv

Republica Moldova va fi reprezentată de Aliona Moon și balada "A Million" la Eurovision 2013, ce se desfășoară anul acesta în Malmo, Suedia. Finala națională a avut loc în studiourile TRM din Chișinău și a fost găzduită de Cătălin Josan și Evelina Vîrlan. În alegerea piesei câștigătoare au contat 50% voturile juraților și 50% votul publicului. Aliona Moon va trebui să treacă de prima semifinală a competiției pentru a ajunge în Finala Eurovision 2013 de pe 18 mai, din Malmo.

Aliona Moon

Aliona Moon │ FOTO: www.eurovision.tv

Pe numele său adevărat Aliona Munteanu, cântăreața nu este străină de Eurovision, participând anul trecut ca backing vocal pentru Pasha Parfeny. Acum, cei doi au schimbat rolurile, Parfeny fiind compozitorul piesei și cel care o acompaniază pe artistă la pian. Imediat după ce a fost desemnată câștigătoare, Aliona a oferit un scurt pentru Eurovision.tv, în care a declarat că experiența Eurovision din 2012 ca backing vocal a fost extrem de folositoare și a determinat-o să aspire la obiective și mai mari.

"A fost pentru prima dată în viața mea când am pășit pe o scenă atât de mare ca cea din Baku și, de asemenea, a fost pentru prima dată când am făcut parte dintr-un concurs organizat de o echipă atât de profesionistă. Am devenit mai încrezătoare în posibilitățile mele. Desigur, m-a făcut să-mi doresc să trăiesc această experiență încă o dată, dar la o altă dimensiune - voce principală"

Aliona Moon - "A Million" Eurovision 2013 Republica Moldova

Finala Națională din România a fost câștigată de Cezar Ouatu cu piesa "It’s My Life". Artistul va trebui să treacă de cea de-a doua semifinală, de pe 16 mai pentru a participa la Finala Eurovision 2013. Ultima și cea mai interesantă etapă a competiției va avea loc pe 18 mai la Malmo, Suedia și va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD și TVR Internațional. Anul trecut România a participat cu piesa "Zaleilah", interpretată de trupa Mandinga și compusă de Costi Ioniță. Deși așteptările au fost mari, trupa s-a clasat doar pe locul 12, la egalitate de puncte cu Macedonia.

Trending