Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019

Adrian Despot despre albumul "Acustic": "Piese decantate în starea lor originară: emoție pură"

În pregătirea lansării noului album Vița de Vie, "Acustic", Adrian Despot dezvăluie povestea din spatele acestui proiect. Citește pe InfoMusic declarația artistului.
Adrian Despot

Adrian Despot

În pregătirea lansării noului album Vița de Vie, "Acustic", din data de 8 aprilie de la Teatrul Național din București, Adrian Despot, solistul trupei, a împărtășit fanilor esența albumului:"Piese decantate în starea lor originară: emoția pură".

Adrian Despot

Adrian Despot (Foto: www.facebook.com)

"Suntem Vița de Vie, cea mai energică trupă de rock din România. Ne place viteza și străbatem industria muzicală de 16 ani, cu pedala la fund. Facem mult zgomot și dăm totul la maxim, oriunde mergem. În viteza în care trăim nu există detalii, nu le mai distingem. Culorile și luminile orașelor prin care trecem au devenit o pastă fluidă care se prelinge pe geamurile laterale ale mașinii iar oamenii pe care îi întâlnim nu au fețe.

Trăim cu ochii lipiți de parbriz, nu ne uităm niciodată în spate, în față e singurul lucru care contează. Următorul concert. Într-o seară, acum vreo patru ani, ne-am oprit pe drum să ne tragem sufletul. Și nu l-am găsit. Îl pierdusem undeva, cândva, în goana mașinii de turneu. De a doua zi am început să îl căutăm. Și încet, încet, l-am găsit. Se spărsese în mii de bucăți, împrăștiate de-a lungul drumului între orașele trecute pe plannerul de la studio. Le-am strâns pe toate și le-am adunat într-un album, "Acustic".

Albumul "Acustic" este cel mai intens experiment muzical la care am participat până acum. Într-o lume rece, hiper tehnologizată, el reprezintă încercarea noastră de a ne întoarce la elementele simple, naturale. Am realizat zgomotul și viteza în care trăim și lipsa de liniște și detaliu din viața noastră, ne-am speriat că ne transformăm în roboți și atunci am zis stop! Trebuia sa ne întoarcem în locul de unde a început totul, în punctul zero, și să ne luăm energia de acolo. Călătoria noastră este povestea lui Adam și a Evei, spusă invers.

Îmi aduc aminte de perioada în care eram întrebat de ce nu facem un album acustic . Răspunsul era același. "Nu suntem încă pregătiți". Și era cel adevărat. Dorința în sine exista, însă nu vroiam să îl fac doar pentru palmares sau pentru că "așa se obișnuiește" la trupele de rock. Ar fi fost una dintre puținele, dacă nu chiar singurele șanse de a ne exprima și altfel decât o facem în mod normal. O evadare din cotidian. O pauză de emoție pură, departe de zgomot și viteză. Momentul ar fi trebuit savurat la maxim, iar pentru asta trebuia să fie făcut pe îndelete. Dar pentru asta, trebuia să mă desprind de tot ce mă lega de actual, de oameni și pietre, și să încerc să îmi găsesc pajistea mea acustică. Colțul meu.

Am dezbrăcat melodiile vechi de hainele pe care le purtau și am încercat să le decantez într-o formă cât mai apropiată de starea lor originară, cea de emoție. Am scăzut volumul și am crescut intensitatea. De acolo am construit, cu grijă și abnegație, albumul "Acustic". A ieșit exact așa cum ni-l doream, simplu și intens. În călătoria noastră am avut onoarea să fim însoțiți de niște muzicieni extraordinari. Mandela Gajol și Mihai Ardelean, care sunt parte integrată a familiei și proiectului Vița de Vie Acustic, apoi Răzvan Suma, Alexandrina, Florin Ochescu, Eugen Caminschi și Raul Kusak. "Adrian Despot

Evenimentul din data de 8 aprilie de la Teatrul Național se dorește a fi la fel de unic ca și albumul în sine, o fuziune între rafinament, bun gust, senzorial și muzica dusă la nivel de artă. Biletele pentru concertul Vița de Vie - Acustic  pot fi găsite atât în format electronic cât și în format fizic la casa de bilete de la Teatrul Național, Magazinele Diverta, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Cinema Patria , Magazinul Unirea și Librăria Eminescu. Pentru mai multe detalii privind prețurile biletelor și modalitățile de achiziționare puteți consulta pagina din agendă dedicată evenimentului.

Vita de Vie - Iamma (Acustic)

Citește mai multe despre Adrian DespotVita de Vie
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Programul concertului Sabaton – REGULI DE ACCES

În seara de 19 martie, formațiile Sabaton, Eluveitie și Wisdom vor susține un concert la București. Publicul va avea acces...

Închide