Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

AC/DC și The Rolling Stones, posibile concerte la București în 2014

AC/DC și The Rolling Stones ar putea concerta la București în 2014. Trupele pregătesc turnee aniversare și sunt șanse ca Marcel Avram să le aducă în România

Publicat

pe

AC/DC
AC/DC

UPDATE: Turneul AC/DC "Rock Or Bust World Tour 2015" va demara în mai 2015, iar șansele ca trupa să revină în România sunt mari. Materialul de mai jos rămâne valabil în privința australienilor, cu un decalaj de un an de zile. Urmăriți InfoMusic.ro pentru a afla primii eventuala confirmare. Datele turneului AC/DC sunt disponibile aici.

Anul 2014 ar putea fi unul ideal pentru iubitorii de rock și muzică live. În cadrul conferinței susținute de D&D East Entertainment, cunoscutul promoter Marcel Avram a declarat că se află în discuții atât cu AC/DC, cât și The Rollings Stones, care pregătesc turnee aniversare pentru următorii ani. Acesta va organiza cu siguranță o parte din concertele din Europa și este posibil să aducă cele 2 trupe emblematice și în România.

Posibil concert AC/DC la București în 2014

Cu toate că scopul inițial al întâlnirii a fost dezbaterea concertelor din această vară: Sting și invitații speciali, festivalul Rock the City, pentru care s-au anunțat nume noi și concertul Iron Maiden, dezvăluit cu o zi înainte, Marcel Avram a vorbit și despre posibile concerte în 2014, iar AC/DC, una dintre trupele sale preferate, a apărut în discuție. Se știe deja că formația vrea să lanseze cât mai curând un nou album și că intenționează să pornească într-un nou turneu mondial cu ocazia aniversării a 40 de ani activitate, iar Avram a lăsat de înțeles că  este foarte posibil ca România să fie inclusă pe listă.

Trupa AC/DC (Brian Johnson, Malcom Young, Angus Young, Phil Rudd)

Trupa AC/DC (Brian Johnson, Malcom Young, Angus Young, Phil Rudd) │ FOTO: www.acdc.com

"Nu uitați că anul acesta este aniversarea lui AC/DC de 40 de ani și nu au ieșit încă cu albumul. Sperăm să iasă în septembrie și apoi o să se facă pregătiri pentru turneu" - Marcel Avram

AC/DC a venit pentru prima dată în România în 2010, când a strâns peste 60.000 de fani în Piața Constituției. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a materialului "Black Ice" lansat în octombrie 2008. Punerea în scenă a fost una excepțională, intro-ul și locomotiva imensă au fost câteva dintre elementele incredibile din spectacol. Membrii formației au mărturisit că nu va fi ușor să egaleze show-ul de atunci, dar vor încerca în mod sigur.

Posibil concert The Rolling Stones la București în 2014

Un alt turneu aniversar ce se anunță pentru următorii 2 ani este cel susținut de The Rolling Stones, care a sărbătorit 50 de ani de activitate în 2012. The Rolling Stones a lansat în noiembrie albumul "Grrr!", o compilație cu cele mai bune hituri ale trupei, care include și 2 piese noi, "Doom and Gloom" și "One More Shot". Dacă celebra formație va mai vizita România rămâne de văzut, Marcel Avram arătându-se reticent cu privire la organizarea unui astfel de concert pe plaiurile mioritice.

rolling-stones

The Rolling Stones │ FOTO: www.rollingstones.com

"Rolling Stones este, cum se spune în România, altă mâncare de pește. În Germania, Rolling Stones o să cânte. Asta este clar, m-am înțeles cu ei...Pentru România!?... Cer prea mulți bani și nu putem să fim filantropii țării... Am investit așa de mult în țara asta... Dar Rolling Stones mi se pare că...nu știu...Dacă vine Rolling Stones aici trebuie mulți bani și ei vor să facă numai indoors. În Germania fac numai indoors. Avem un oraș (n.r. Dusseldorf) unde avem un club de fotbal și acolo se află un stadion acoperit unde ai 40-50 de mii de locuri... asta este altă afacere... În România nu avem nici o sală adevărată de 10.000 de locuri... Dar nu se știe... există posibilitatea" - Marcel Avram

Cei de la The Rolling Stones au venit în România prima dată în 2007, când au concertat pe stadionul Lia Manoliu (înainte de a fi transformat în Arena Națională). Cei peste 50.000 de oameni prezenți la eveniment s-au delectat cu cele mai cunoscute piese ale formației în cadrul unui spectacol incredibil, din care nu a lipsit celebra scenă mobilă, care a impresionat fanii din întreaga lume la vremea respectivă.

VIDEO: The Rolling Stones, Live la București (2007)

Comentează

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

  • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
  • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
  • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
  • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
  • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
  • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
  • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
  • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
  • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
  • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
  • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
  • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
  • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
  • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
  • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
  • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
  • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare

Premii muzicale

Află ce artiști au fost nominalizați la BRIT Awards 2024

Au fost dezvăluite nominalizările la BRIT Awards 2024, artista RAYE aflându-se în top, cu șapte propuneri. Gala de decernare va avea loc pe 2 martie la Arena O2 din Londra.

Publicat

pe

RAYE în videoclipul piesei "Black Mascara"
RAYE în videoclipul piesei "Black Mascara" │ FOTO: captură YouTube

RAYE conduce detașat la Brit Awards 2024 cu șapte nominalizări, la categoriile "Artistul anului", "Cel mai bun artist debutant", "Interpretare pop", "Interpretare R&B", "Albumul Mastercard al anului" pentru "My 21st Century Blues", "Cântecul anului" pentru "Escapism", dar și pentru "Prada". Această reușită face ca RAYE să fie cea mai nominalizată artistă într-un singur an de la debutul BRIT Awards, eclipsând recordul de șase nominalizări deținut în trecut de Gorillaz (2002), Craig David (2001) și Robbie Williams (1999).

​Central Cee și J Hus au primit fiecare câte patru nominalizări, în timp ce Dua Lipa a primit trei. Mai mult, artista este primul interpret confirmat să susțină un moment muzical la gala de decernare. BRIT Awards 2024 aduce și prima nominalizare pentru The Rolling Stones în mai bine de un deceniu. Formația legendară este nominalizată pentru "Interpretarea alternative/rock".

Anul acesta, The BRIT Awards a crescut numărul nominalizaților atât la categoria "Artistul anului", cât și la "Artistul internațional al anului" de la cinci la 10, o schimbare care vizează îmbunătățirea reprezentării și incluziunii.

Categoria pop/R&B a fost împărțită în două în acest an - Interpretare pop și Interpretarea R&B. Câștigătorii din ambele categorii, precum și din celelalte trei categorii de gen - alternative/rock, dance și hip-hop/grime/rap - vor fi desemnați printr-un vot public prin Instagram. Votarea se va deschide joi, 1 februarie, la prânz și se va încheia joi, 15 februarie, la ora 18:00.

Nominalizări BRIT Awards 2024

Albumul anului Mastercard

  • Blur, The Ballad of Darren
  • J Hus, Beautiful and Brutal Yard
  • Little Simz, NO THANK YOU
  • RAYE, My 21st Century Blues
  • Young Fathers, Heavy Heavy

Artistul anului

  • Arlo Parks
  • Central Cee
  • Dave
  • Dua Lipa
  • Fred Again..
  • J Hus
  • Jessie Ware
  • Little Simz
  • Olivia Dean
  • RAYE

Grupul anului

  • Blur
  • Chase & Status
  • Headie One & K-Trap
  • Jungle
  • Young Fathers

Cel mai bun artist debutant

  • Mahalia
  • Olivia Dean
  • PinkPantheress
  • RAYE
  • Yussef Dayes

Cântecul anului

  • "Miracle" - Calvin Harris/Ellie Goulding
  • "Prada" - cassö/RAYE
  • "Let Go" - Central Cee
  • "Sprinter" - Dave & Central Cee
  • "Dance the Night" - Dua Lipa
  • "Eyes Closed" - Ed Sheeran
  • "Who Told You" - J Hus Ft Drake
  • "Strangers" - Kenya Grace
  • "Wish You the Best" - Lewis Capaldi
  • "Boy’s a Liar" - PinkPantheress
  • "Escapism" - RAYE ft 070 Shake
  • "Dancing Is Healing" - Rudimental/Charlotte Plank/Vibe Chemistry
  • "Firebabe" - Stormzy Ft Debbie
  • "REACT" - Switch Disco & Ella Henderson
  • "Messy in Heaven" - Venbee & Goddard

Artistul internațional al anului

  • Asake
  • Burna Boy
  • Caroline Polachek
  • CMAT
  • Kylie Minogue
  • Lana Del Rey
  • Miley Cyrus
  • Olivia Rodrigo
  • SZA
  • Taylor Swift

Grupul internațional al anului

  • Blink-182
  • Boygenius
  • Foo Fighters
  • Gabriels
  • Paramore

Cântecul internațional al anului

  • "What Was I Made For?" - Billie Eilish, FINNEAS
  • "Daylight" -  David Kushner
  • "Paint the Town Red" - Doja Cat
  • "Giving Me" - Jazzy
  • "People" -  Libianca
  • "Made You Look" - Meghan Trainor
  • "Flowers" - Miley Cyrus
  • "Stick Season" -  Noah Kahan
  • "Miss You" - Oliver Tree & Robin Schulz
  • "vampire" - Olivia Rodrigo
  • "(It Goes Like) Nanana" - Peggy Gou
  • "Calm Down" - Rema
  • "Kill Bill" - SZA
  • "greedy" - Tate McRae
  • "Water" - Tyla

Interpretare alternative/rock

  • Blur
  • Bring Me The Horizon
  • The Rolling Stones
  • Young Fathers
  • Yussef Dayes

Interpretare Hip-hop/grime/rap

  • CASISDEAD
  • Central Cee
  • Dave
  • J Hus
  • Little Simz

Interpretare Dance 

  • Barry Can’t Swim
  • Becky Hill
  • Calvin Harris
  • Fred again..
  • Romy

Interpretare pop

  • Calvin Harris
  • Charli XCX
  • Dua Lipa
  • Olivia Dean
  • RAYE

Interpretare R&B 

  • Cleo Sol
  • Jorja Smith
  • Mahalia
  • RAYE
  • SAULT
Citește în continuare

Trending