Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

40 de ani "în partea întunecată a lunii Pink Floyd", sărbătoriți printr-un eveniment special

Albumul "The Dark Side of The Moon" de la Pink Floyd împlineste pe 24 martie anul acesta 4 decenii de la apariție. Momentul aniversar va fi sărbătorit printr-un eveniment special găzduit de site-ul trupei, ce va presupune o interacțiune constantă cu fanii formației.

"Atunci când spun <<te voi vedea pe partea întunecată a lunii>> ceea ce vreau să transmit este că...dacă simți că ești singurul care pare nebun pentru că observă nebunia din jurul său... atunci nu ești singur", declara Roger Waters în 2005. Au trecut decenii de când conturul acestor versuri s-a întipărit în memoria ascultătorilor muzicii Pink Floyd, simbolistica și forța mesajului rămânând la fel de pregnante în prezent. Albumul "The Dark Side of The Moon" va împlini duminica aceasta 40 de ani de la debutul oficial, prilej ideal pentru o zi dedicată formației. Momentul aniversar va fi sărbătorit printr-un eveniment special găzduit de site-ul trupei, ce va presupune o interacțiune constantă cu fanii formației. La sfârșitul zilei de 24 martie fiecare gând al ascultătorilor va trece în partea întunecată a lunii Pink Floyd.

Colaj aniversare 40 de ani "The Dark Side Of The Moon" - Pink Floyd

Colaj aniversare 40 de ani "The Dark Side Of The Moon" - Pink Floyd (creații Storm Thorgerson)

Cu o istorie ce începe în 1973, "The Dark Side of The Moon" se înscrie în topul celor mai apreciate albume ale tuturor timpurilor. Exprimat în cifre, impactul acestui material discografic se traduce prin 741 de săptămâni pe prima poziție în clasamente și peste 50 de milioane de copii vândute. La nivel emoțional, mesajul transmis și interpretarea lui de către public rămân însă imposibil de cuantificat. Muzica Pink Floyd se transformă, prin perceție, odată cu fiecare nouă generație de fani.

Privind spre viitorul muzicii Pink Floyd și a felului în care va fi simțită, aniversarea a 40 de ani de la apariția albumului "The Dark Side of The Moon" va pune în contact fanii de toate vârstele. Prin intermediul platformei darkside40.pinkfloyd.com ascultătorii de pretutindeni vor putea trimite mesaje și poze de pe Twitter folosind adresa #DarkSide40. Textele și fotografiile primite vor fi transpuse în timp real într-un design special creat pentru acest eveniment, gândurile fanilor ajungând în final să umple prin cuvinte și imagini partea întunecată a lunii. Pe fundal se va putea asculta întregul album, în paralel fiind postate pe site creații ale lui Storm Thorgerson, artistul care a realizat artwork-ul original al albumului. O parte dintre aceste creații au fost deja dezvăluite, până la sfârșitul zilei de 24 martie urmând ca alternativele coperții inițiale să formeze un poster digital ce va putea fi apoi descărcat de pe site-ul Pink Floyd.

Pink Floyd - "The Dark Side of the Moon" (1973)

Citește mai multe despre Pink Floyd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vampire Weekend a lansat un dublu single, "Diane Young/Step" - VIDEO

Vampire Weekend a lansat primele extrase de pe viitorul album "Modern Vampires of the City". Vezi noile clipuri și cum...

Închide