Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Sinead O'Connor îl felicită pe Papa Benedict pentru decizia de a demisiona

Deși subiectul demisiei lui Papa Benedict este unul sensibil, Sinead O'Connor a ținut să îl felicite public pentru decizia luată.
Sinead O'Conner

Sinead O'Conner

Decizia recentă a Papei Benedict al XVI-lea de a se retrage de la conducerea Bisericii Catolice a șocat și a produs multă rumoare în presa internațională. Deși este un subiect sensibil, Sinead O'Connor a ținut să își exprime opinia cu privire la acest eveniment de amploare, postând pe site-ul său un mesaj în care îl felicită pe Papa Benedict pentru decizia luată.

Sinead O'Conner

Sinead O'Conner (Foto: www.facebook.com)

Atitudinea critică a lui Sinead O'Connor cu privire la activitatea bisericii catolice este binecunscută în presă încă din anii '90. Pentru a protesta împotriva abuzurilor sexuale în care au fost implicați preoți catolici, în 1992 artista a rupt o poză a Papei Ioan Paul al II-lea. Gestul a fost făcut în cadrul emisiunii SNL, în timp ce O'Connor interpreta piesa "War" a lui Bob Marley, varianta artistei având versurile modificate. Cuvântul "rasism" fusese înlocuit cu "abuz sexual asupra copiilor". Deși publicul și presa au sancționat-o prin replici usturătoare, artista a refuzat categoric să-și ceară scuze, menținându-și în continuare poziția.

Cu aceeași atitudine a fost abordat și subiectul demisiei lui Papa Benedict al XVI-lea. Mesajul postat de Sinead O'Connor pe site-ul ei face referire la greșelile bisericii, artista considerând că gestul demisiei reprezintă un pas înainte către remedierea unor situații neplăcute.

"Aș dori să îl felicit pe Papa Benedict pentru decizia înțeleaptă de a se retrage înainte ca părțile cele mai rele ale lucrurilor care se întâmplau să iasă la suprafață. Apreciez faptul că în declarația publică privind demisia a făcut aluzie la câteva dintre aceste aspecte și îl asigur că cei care își recunosc greșelile vor fi iertați. (...) Biserica a fost adusă în dizgrație din cauza minciunilor și blasfemiilor. Cea mai mare realizare a lui Papa Benedict este această decizie de a se retrage. Există acum o șansă ca Biserica să fie reconstruită și să-l adăposească din nou pe Duhul Sfânt."

Sinead O'Connor a stârnit de-a lungul anilor numeroase controverse prin exprimarea publică a opiniei sale cu privire la religie, drepturile femeilor, război și abuzuri sexuale.

Sinead O'Connor - WAR (SNL)

Citește mai multe despre Sinead O'Connor
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Mono Jacks pleacă în turneul național Rusty Heart Tour 2013

The Mono Jacks susține un nou turneu național. Intitulat Rusty Heart Tour 2013, acesta demarează chiar pe 13 februarie la...

Închide