Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Robert Plant vrea o reuniune Led Zeppelin în 2014

Solistul formației Led Zeppelin, Robert Plant, a fost invitat recent în cadrul unei emisiuni tv din Australia unde a vorbit printre altele și despre celebra formație. Artistul a mărturisit că este deschis la o reuniune Led Zeppelin și că anul viitor nu are nimic în program.

Publicat

pe

Robert Plant
Robert Plant

Solistul formației Led Zeppelin, Robert Plant, a fost invitat recent în cadrul unei emisiuni tv din Australia unde a vorbit printre altele și despre celebra formație. Artistul a mărturisit că este deschis la o reuniune Led Zeppelin și că anul viitor nu are nimic în program. Acesta a declarat:

"Jimmy Page și John Paul Jones nu dau niciun semn de viață, nu spun nimic. Sunt născuți în zodia capricornului și de obicei sunt tăcuți. Mă lasă pe mine să mă descurc, mulți crezând ca eu hotărăsc totul. Dar nu este așa, nu sunt omul rău și nu iau eu deciziile. Dacă vreți niște răspunsuri atunci trebuie să vorbiți cu ei. Eu nu am nimic în plan pentru anul 2014 așa că sunt deschis către o reuniune Led Zeppelin".

Robert Plant

Robert Plant

Dacă reuniunea Led Zeppelin este incertă, pe plan personal Robert Plant stă foarte bine. Solistul s-a căsătorit anul trecut cu Patty Griffin, cântăreața și compozitoarea premiată cu Grammy, de origine americană. Cei doi locuiesc în Texas, iar Plant, care petrece în continuare mult timp și în Anglia, este fascinat de noile perspective pe care tărâmul american. Recent, Griffin a anunțat că lucrează la un nou album, la care evident că își aduce contribuția și Plant.

Led Zeppelin a lansat pe 19 noiembrie 2012 un nou DVD intitulat "Celebration Day", care conține înregistrarea concertului din 2007 când trupa a susținut un concert în celebra arenă O2 Arena din Londra. John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant și Jason Bonham, fiul bateristului John Bonham, au urcat pe scena de la O2 Arena pentru a susține un concert în memoria, lui Ahmet Ertegun, fondatorul casei de discuri Atlantic Records, care s-a stins din viață în decembrie 2006.

A fost primul spectacol susținut de Led Zeppelin în ultimii 27 de ani iar setlistul a inclus celebrele piese ale formației precum "Whole Lotta Love", "Rock And Roll", "Kashmir" sau "Stairway To Heaven". Pentru acel concert s-au înscris 20 de milioane de oameni, iar în urma unei trageri la sorți doar 18.000 au avut ocazia să participe la un eveniment muzical, care se pare că nu se va mai repeta.

Led Zeppelin – Kashmir

Comentează

Concerte & turnee

Robert Plant interpretează piesa Led Zeppelin "Stairway to Heaven" pentru prima dată în 16 ani

Robert Plant a făcut deliciul fanilor Led Zeppelin prezenţi la un concert recent, atunci când a interpretat pentru prima dată piesa "Stairway to Heaven", după 16 ani de pauză. E prima dată din 2007 când se întâmpla acest lucru.

Publicat

pe

Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023
Concert live Robert Plant Stairway to Heaven 2023 │ FOTO: Cancer Platform www.facebook.com

Artistul solo şi fost solist Led Zeppelin le-a oferit celor prezenţi o interpretare a hitului din 1971. E un single extras de pe albumul "Led Zeppelin IV", care ştim cu toţii ce controversă şi procese a generat. Interpretarea s-a făcut în cadrul unui concert caritabil ţinut pe 21 octombrie 2023. E vorba despre un eveniment organizat pentru The Cancer Platform şi tutelat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor.

S-a desfăşurat la Soho Farmhouse în Oxfordshire şi a inclus apariţii ale altor muzicieni reputaţi. E vorba despre Ella Henderson, compozitoare britanică promiţătoare, în vârstă de 27 de ani, dar şi Andrew Ridgeley de la Wham! şi fostul basist Pink Floyd, Guy Pratt. Au apărut la eveniment şi comedianta Katherine Ryan şi toboşarul David Palmer.

Când a urcat pe scenă Robert Plant, a făcut-o în stil mare, interpretând hiturile Led Zeppelin "Thank You", "Black Dog" şi "Stairway to Heaven". Ultma dată când a cântat această ultimă piesă era în 2007, la O2 Arena, în Londra. Ulterior reprezentaţia avea să fie lansată ca un film-concert. Robert Plant dezvăluia la început de an 2023 ca "energia pozitivă" văzută la Phil Collins l-a motivat să îşi pornească o carieră solo cu mulţi ani în urmă.

Până la vârsta de 32 de ani Plant nu avea un scop clar şi după moartea lui John Bonham, toboşarul Led Zeppelin părea că aventura trupei a luat sfârşit. Revenind la "Stairway to Heaven", Plant a spus în 2019 că nu mai poate relaţiona cu versurile acestui single. Construcţia sa muzicală e încă apreciată, atât de mult că artistul o vede ca interpretabilă live perfect şi fără voce.

Ca versuri totuşi, el nu o mai "simte", cum făcea la început şi nu mai simte nevoia să scrie astfel de versuri abstracte. Continue să respecte totuşi munca lui Jimmy Page, dar şi culmile pe care urca percuţia. Cu ani în urmă Led Zeppelin a trebuit să se apere într-un proces pe bază de copyright cu privire la "Stairway to Heaven". Acuzaţia era că track-ul era copiat dintr-un instrumental obscur din anii 1960.

Juriul a decis că nu era cazul de încălcare de drepturi de autor faţă de trupa Spirit şi piesa Taurus".

Concertul caritabil complet:

Citește în continuare

Trending