Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Record iTunes - 25 de miliarde de piese vândute

Publicul este încă dispus să plătească pentru muzică. iTunes a înregistrat un nou record: peste 25 de miliarde de piese au fost cumpărate și descărcate.

Publicat

pe

iTunes
iTunes

Deși trecerea de la CD la format digital este în continuare un pas dificil pentru mulți din industria muzicală, ultimele cifre anunțate de cei de la Apple privind vânzările de pe iTunes demonstrează că publicul este dispus să plătească în continuare pentru muzică, deși pirateria este la îndemâna oricui. Astfel s-a înregistrat un nou record - peste 25 de miliarde de piese au fost cumpărate și descărcate de pe iTunes.

iTunes

iTunes Store România

"Suntem recunoscători utilizatorilor noștri a căror pasiune pentru muzică a făcut ca în ultimii 10 ani iTunes să devină cel mai mare retailer de muzică din lume", a declarat Eddy Cue, Vicepreședinte la Internet Software și Servicii Apple.

iTunes este cel mai popular magazin de muzică ce oferă un catalog de peste 26 de milioane de piese. Acesta este disponibil în 119 țări, inclusiv în România. De pe acesta se descarcă în medie 15.000 de piese pe minut, printre care se numără artiști celebri precum Adele sau Coldplay, dar și trupe tinere, cum este The Lumineers.

"iTunes a nivelat terenul pentru muzicieni în foarte multe feluri. Chiar dacă ești independent, indie, sub casă de discuri, sau orice altceva, iTunes este locul de unde se cumpără cea mai multă muzică în format digital. iTunes nu exclude nici un artist doar pentru că nu este încă popular", a precizat Wesley Schultz, chitaristul și vocalul de la The Lumineers.

The Lumineers este o formație de folk americană ce activează din 2005, dar care a cunoscut succesul abia anul trecut. Piesa care a propulsat grupul la radiourile din întreaga lume și în topurile internaționale este "Ho Hey", al cărui videoclip îl puteți vedea mai jos. Single-ul lansat în iunie 2012 a ajuns pe locul 3 în top Billboard 100 și s-a aflat pe poziția 26 în topul celor mai bune piese din 2012, publicat de revista Rolling Stone. De asemenea, melodia a fost folosită în numeroase reclame și în seriale foarte populare precum Vampire Diaries, Hart Of Dixie sau Bones.

The Lumineers - "Ho Hey"

Albumul de debut al trupei, lansat tot anul trecut, a fost la fel de bine primit de public și de critici, muzica formației fiind extrem de apreciată. The Lumineers se bucură inclusiv de 2 nominalizări la Premiile Grammy la categoriile Cel Mai Bun Artist Nou și Cel Mai Bun Album American. Ultimul single al grupului se intitulează "Stubborn Love", pentru care, The Lumineers a realizat un clip cu imagini din turneul susținut în 2012.

The Lumineers - "Stubborn Love"

Trending