Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Premiu pentru primul concert Queen de la PRS for Music

The Heritage Award de la PRS for Music va fi acordat anul acesta pentru pentru prima prestație live a trupei Queen. Premiul va fi acceptat pe 5 martie de Bryan May și Roger Taylor.
queen

The Heritage Award de la PRS for Music va fi acordat anul acesta pentru pentru prima prestație live a trupei Queen. Premiul va fi acceptat pe 5 martie de Bryan May și Roger Taylor chiar la Imperiall College din Londra, acolo unde pe 18 iulie 1970 a avut loc primul concert al formației.

Queen Brit Awards 2012 (sursa foto nme.com)

Bryan May și Roger Taylor Brit Awards 2012 (sursa foto nme.com)

"Primul concert propriu-zis a fost la Imperiall College din Union Hall, Londra. Îmi amintesc momentul foarte clar pentru că văzusem înainte foarte multe trupe cântând acolo. Am făcut parte din "Comitetul de Divertisment" și ne ocupam în fiecare sâmbătă de contactarea trupelor care urmau să cânte în acea locație. Vorbeam cu trupe precum Spooky Tooth și Steamhammer. L-am contactat pentru un concert chiar și pe Jimi Hendrix. Vă puteți imagina că pentru noi a fost un vis devenit realitate șansa de a cânta pe această scenă. Lumea se înghesuia la concertele susținute acolo așa încât a fost un mare pas pentru noi prestația de atunci", a mărturisit Bryan May.

The Heritage Award  este acordat de PRS for Music din 2009 și celebrează prima prestație live a celor mai renumite trupe britanice cu intenția de a promova locurile în care s-au născut legende. Astfel, anul acesta trupei Queen i se va acorda o placă comemorativă ce va fi apoi dispusă public la Imperiall College din Londra. Prima formație care a primit acest premiu a fost Blur, lista fiind completată de Elton John, Dire Straits, UB40, Snow Patrol, Faithless, James, Soul II Soul, Jethro Tull  și Supergrass.

"Imperial College a fost practic punctul nostru de pornire, baza noastră spirituală, așa încât locul respectiv are însemnătate pentru Queen. Foarte multe amintiri plăcute. Și dacă stau să mă gândesc, cine știe unde am fi fost acum fără acea primă prestație", a adăugat bateristul Roger Taylor.

În lipsa unor înregistrări Queen care să dateze din 1970, vă invităm să urmăriți o prestație ceva mai recentă, din cadrul concertului de la Wembley susținut de formație în 1986.

Queen - "Bohemian Rhapsody" (Live at Wembley)

Citește mai multe despre Queen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nwanda lansează albumul "Balanța" în Silver Church

Nwanda pregătește un concert special pentru lansarea albumul de debut "Balanța". Show-ul va avea loc pe 10 martie în Silver...

Închide