Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012Dolores O’Riordan, solista The Cranberries, a murit la 46 de ani INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
Revoluția Prețurilor vine cu până la 60% reducere. E momentul să vânezi ofertele, mâine poate fi mai scump!

Premiu pentru primul concert Queen de la PRS for Music

The Heritage Award de la PRS for Music va fi acordat anul acesta pentru pentru prima prestație live a trupei Queen. Premiul va fi acceptat pe 5 martie de Bryan May și Roger Taylor.
queen

The Heritage Award de la PRS for Music va fi acordat anul acesta pentru pentru prima prestație live a trupei Queen. Premiul va fi acceptat pe 5 martie de Bryan May și Roger Taylor chiar la Imperiall College din Londra, acolo unde pe 18 iulie 1970 a avut loc primul concert al formației.

Queen Brit Awards 2012 (sursa foto nme.com)

Bryan May și Roger Taylor Brit Awards 2012 (sursa foto nme.com)

"Primul concert propriu-zis a fost la Imperiall College din Union Hall, Londra. Îmi amintesc momentul foarte clar pentru că văzusem înainte foarte multe trupe cântând acolo. Am făcut parte din "Comitetul de Divertisment" și ne ocupam în fiecare sâmbătă de contactarea trupelor care urmau să cânte în acea locație. Vorbeam cu trupe precum Spooky Tooth și Steamhammer. L-am contactat pentru un concert chiar și pe Jimi Hendrix. Vă puteți imagina că pentru noi a fost un vis devenit realitate șansa de a cânta pe această scenă. Lumea se înghesuia la concertele susținute acolo așa încât a fost un mare pas pentru noi prestația de atunci", a mărturisit Bryan May.

The Heritage Award  este acordat de PRS for Music din 2009 și celebrează prima prestație live a celor mai renumite trupe britanice cu intenția de a promova locurile în care s-au născut legende. Astfel, anul acesta trupei Queen i se va acorda o placă comemorativă ce va fi apoi dispusă public la Imperiall College din Londra. Prima formație care a primit acest premiu a fost Blur, lista fiind completată de Elton John, Dire Straits, UB40, Snow Patrol, Faithless, James, Soul II Soul, Jethro Tull  și Supergrass.

"Imperial College a fost practic punctul nostru de pornire, baza noastră spirituală, așa încât locul respectiv are însemnătate pentru Queen. Foarte multe amintiri plăcute. Și dacă stau să mă gândesc, cine știe unde am fi fost acum fără acea primă prestație", a adăugat bateristul Roger Taylor.

În lipsa unor înregistrări Queen care să dateze din 1970, vă invităm să urmăriți o prestație ceva mai recentă, din cadrul concertului de la Wembley susținut de formație în 1986.

Queen - "Bohemian Rhapsody" (Live at Wembley)

Citește mai multe despre Queen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nwanda lansează albumul "Balanța" în Silver Church

Nwanda pregătește un concert special pentru lansarea albumul de debut "Balanța". Show-ul va avea loc pe 10 martie în Silver...

Închide