Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Pe urmele lui Elton John cu Tom Odell - VIDEO

Tom Odell este un tânăr artist britanic ce s-a făcut deja remarcat la Brit Awards 2013 câștigând premiul Critic's Choice. Dacă adaugi influența muzicii lui Elton John, ai deja premisele unui viitor în muzică destul de optimist. Despre Tom Odell vorbim la JOINewArtist.

Publicat

pe

Tom Odell │ FOTO: Dean Chalkley www.dailymail.co.uk

Tom Odell este un mare fan Elton John. Artistul a crescut cu muzica albumelor "Sleeping with the Past" și "Breaking Hearts", influența resimțindu-se din perspectiva înclinației către piese sentimentale încărcate de emoție. Criticii de muzică britanici s-au declarat anul acesta cuceriți de tânărul cu voce tremurândă în vârstă de 22 de ani, aspect care ne face și mai curioși cu privire la background-ul și inspirația artistului. Dacă asculți single-ul de la care a pornit entuziasmul pentru muzica lui Odell, un lucru iese în evidență încă de la primele versuri: abilitatea de a comunica empatic. Drept confirmare a capacității piesei de a crea conexiuni, "Another Love" a fost inclusă de către BBC într-o reclamă ce promovează grila de programe a postului pentru 2013. Acestea sunt atuurile lui Tom Odell, povestea o aflați la JOINewArtist.

Tom Odell

Tom Odell │ FOTO: www.digitalspy.co.uk

Tom Odell a început să compună muzică încă de dinainte de a învăța să scrie versuri. Într-un interviu acordat Glamour Magazineartistul britanic a mărturisit că primele sale "piese" s-au desprins de clapele unei orgi Casio când avea doar 9 ani.

"Am compus prima mea piesă cu ceva timp în urmă și încă mi-o mai amintesc. Știu că aveam o orgă Casio și că imediat ce am reușit să pun la cap la cap niște acorduri am alergat să le spun părinților că am compus o melodie. Nu avea versuri, era ceva de genul <<Te iubesc, tada, da, da, da da....>> Cred că aveam 9 sau 10 ani. Ăsta a fost începutul. (...) Prima piesă cu versuri a fost despre un păiajen care avea casa prinsă de o fereastră. Partea de text era destul de greu de abordat în acele vremuri. Tind să cred că probabil era dificil să găsesc inspirație pentru versuri când eu de-abia învățasem să scriu."

Dacă pianul nu i-a pus probleme lui Tom Odell, având experiență acumulată chiar din copilărie, vocea nu a fost întotdeauna la nivelul părții instrumentale. Cântărețul a întâmpinat ceva dificultăți în perfecționarea interpretării vocale, ajungându-se în final la un timbru ce transmite prin imperfecțiunea sa extrem de multă sensibilitate.

Tom Odell - "Another Love"

Un aspect ce trebuie luat în seamă este faptul că Tom Odell a câștigat premiul Critic's Choice la Brit Awards 2013 fără a avea un album de debut pe piață. Artistul a reușit să impresioneze criticii doar cu 4 piese: "Another Love", "Sense", "Can't Pretend" și "Stay Tonight". Melodiile i-au adus acestuia primele comparații cu trupa Coldplay și o nominalizare la BBC Sound of 2013. Materialul discografic de debut se numește "Long Way Down" și este programat să apară pe 15 aprilie anul acesta. Tracklist-ul albumului a fost deja dezvăluit.

 Tracklist "Long Way Down"

 1. "Grow Old With Me"
 2. "Hold Me"
 3. "Another Love"
 4. "I Know"
 5. "Sense"
 6. "Can't Pretend"
 7. "Till I Lost"
 8. "Supposed to Be"
 9. "Long Way Down"
 10. "Sirens"

Deluxe Edition

 1. "I Think It’s Going To Rain Today"
 2. "Storms"
 3. "Heal"
 4. "Till I Lost" (demo)
 5. "Grow Old with Me" (demo)

Ultimul single lansat se numește "Hold Me" și face trecerea din zona dramatică către cea mai dinamică. Schimbarea de abordarea nu îl prinde rău, nouă amintindu-ne puțin prin energie, aspect fizic și voce de unul dintre frații trupei Hanson, cunoscută în anii '90 pentru hitul "MMMBop". Lăsând la o parte aceste asemănări, influența Elton John și studiile sale la Brighton Institute of Modern Music îl plasează în categoria artiștilor cu un viitor promițător în muzică. Criticii au fost câștigați, mai urmează doar inevitabilul: recunoașterea la nivel internațional.

Tom Odell - "Hold Me"

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Lost Frenquencies, JP Cooper, Tom Odell cântă la festivitatea de închidere a Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne

În cadrul festivităților Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne, programate pentru 1-3 septembrie la Iași, participanții se vor putea bucura de concerte marca Lost Frenquencies, JP Cooper și Tom Odell. Lineup-ul este completat de artiști români. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

JP Cooper și Tom Odell
JP Cooper și Tom Odell │ FOTO: InfoMusic

Digital Throne, festivalul de 10 zile ce transformă Iașiul în capitala globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului, va avea loc între 24 august și 3 septembrie și va găzdui, printre multe alte evenimente conexe, finalele Campionatului Mondial de Eports și festivalul Comic Con. În cadrul festivității de închidere ce se va desfășura în zona Palas, în perioada 1-3 septembrie, pe scena Digital Throne vor urca Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell.

Lineup-ul este completat de Delia, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike și mulți alți artiști care vor fi anunțați în curând.

Felix De Laet, cunoscut ca Lost Frequencies, este un DJ și producător belgian. În 2014, la începutul carierei sale, a lansat piesa "Are You With Me" ce a ajuns pe locul 1 în 18 țări și l-a ajutat pe acesta să devină primul artist belgian ce a atins vreodată primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie. De-a lungul carierei, acesta a remixat melodii cunoscute ale unor artiști precum Justin Bieber, Miley Cyrus, Major Lazer. Conform Spotify, Lost Frequencies are peste 24 de milioane de ascultători lunari.

Cântărețul și compozitorul englez Tom Odell este unul din cei mai importanți artiști britanici contemporani. La 10 ani după ce cântărețul britanic a obținut succes cu hitul său "Another Love", melodia sa a reintrat în topuri în Europa și Marea Britanie, reprezentând un simbol al celor care protestează pașnic pentru pace.

JP Cooper este un cântăreț și compozitor englez în vârstă de 39 de ani, cunoscut pentru colaborarea pe piesa "Perfect Strangers" alături de Jonas Blue în 2016.

Comic Con în cadrul Digital Throne

Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme și pop culture, printre care Henry Ian Cusick (Lost, The 100,  Scandal), Sebastian Roche (Supernatural), Luka Peroš (La Casa de Papel), Naomi Grossman (American Horror Story) și Nikola Djuricko (Stranger Things).

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Finalele Campionatului Mondial de Esports

Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare prize pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Bilete și acces

Prețul abonamentelor la festivitatea de închidere a Digital Throne (1-3 septembrie) este următorul: până pe data de 20 iulie, prețul abonamentului pentru cele 3 zile este de 150 Lei. Până în ziua evenimentului acesta va fi de 220 Lei. Abonamentul achiziționat direct la festival va avea un preț de 250 Lei.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending