Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Pe urmele lui Elton John cu Tom Odell - VIDEO

Tom Odell este un tânăr artist britanic ce s-a făcut deja remarcat la Brit Awards 2013 câștigând premiul Critic's Choice. Dacă adaugi influența muzicii lui Elton John, ai deja premisele unui viitor în muzică destul de optimist. Despre Tom Odell vorbim la JOINewArtist.

Publicat

pe

Tom Odell │ FOTO: Dean Chalkley www.dailymail.co.uk

Tom Odell este un mare fan Elton John. Artistul a crescut cu muzica albumelor "Sleeping with the Past" și "Breaking Hearts", influența resimțindu-se din perspectiva înclinației către piese sentimentale încărcate de emoție. Criticii de muzică britanici s-au declarat anul acesta cuceriți de tânărul cu voce tremurândă în vârstă de 22 de ani, aspect care ne face și mai curioși cu privire la background-ul și inspirația artistului. Dacă asculți single-ul de la care a pornit entuziasmul pentru muzica lui Odell, un lucru iese în evidență încă de la primele versuri: abilitatea de a comunica empatic. Drept confirmare a capacității piesei de a crea conexiuni, "Another Love" a fost inclusă de către BBC într-o reclamă ce promovează grila de programe a postului pentru 2013. Acestea sunt atuurile lui Tom Odell, povestea o aflați la JOINewArtist.

Tom Odell

Tom Odell │ FOTO: www.digitalspy.co.uk

Tom Odell a început să compună muzică încă de dinainte de a învăța să scrie versuri. Într-un interviu acordat Glamour Magazineartistul britanic a mărturisit că primele sale "piese" s-au desprins de clapele unei orgi Casio când avea doar 9 ani.

"Am compus prima mea piesă cu ceva timp în urmă și încă mi-o mai amintesc. Știu că aveam o orgă Casio și că imediat ce am reușit să pun la cap la cap niște acorduri am alergat să le spun părinților că am compus o melodie. Nu avea versuri, era ceva de genul <<Te iubesc, tada, da, da, da da....>> Cred că aveam 9 sau 10 ani. Ăsta a fost începutul. (...) Prima piesă cu versuri a fost despre un păiajen care avea casa prinsă de o fereastră. Partea de text era destul de greu de abordat în acele vremuri. Tind să cred că probabil era dificil să găsesc inspirație pentru versuri când eu de-abia învățasem să scriu."

Dacă pianul nu i-a pus probleme lui Tom Odell, având experiență acumulată chiar din copilărie, vocea nu a fost întotdeauna la nivelul părții instrumentale. Cântărețul a întâmpinat ceva dificultăți în perfecționarea interpretării vocale, ajungându-se în final la un timbru ce transmite prin imperfecțiunea sa extrem de multă sensibilitate.

Tom Odell - "Another Love"

Un aspect ce trebuie luat în seamă este faptul că Tom Odell a câștigat premiul Critic's Choice la Brit Awards 2013 fără a avea un album de debut pe piață. Artistul a reușit să impresioneze criticii doar cu 4 piese: "Another Love", "Sense", "Can't Pretend" și "Stay Tonight". Melodiile i-au adus acestuia primele comparații cu trupa Coldplay și o nominalizare la BBC Sound of 2013. Materialul discografic de debut se numește "Long Way Down" și este programat să apară pe 15 aprilie anul acesta. Tracklist-ul albumului a fost deja dezvăluit.

 Tracklist "Long Way Down"

 1. "Grow Old With Me"
 2. "Hold Me"
 3. "Another Love"
 4. "I Know"
 5. "Sense"
 6. "Can't Pretend"
 7. "Till I Lost"
 8. "Supposed to Be"
 9. "Long Way Down"
 10. "Sirens"

Deluxe Edition

 1. "I Think It’s Going To Rain Today"
 2. "Storms"
 3. "Heal"
 4. "Till I Lost" (demo)
 5. "Grow Old with Me" (demo)

Ultimul single lansat se numește "Hold Me" și face trecerea din zona dramatică către cea mai dinamică. Schimbarea de abordarea nu îl prinde rău, nouă amintindu-ne puțin prin energie, aspect fizic și voce de unul dintre frații trupei Hanson, cunoscută în anii '90 pentru hitul "MMMBop". Lăsând la o parte aceste asemănări, influența Elton John și studiile sale la Brighton Institute of Modern Music îl plasează în categoria artiștilor cu un viitor promițător în muzică. Criticii au fost câștigați, mai urmează doar inevitabilul: recunoașterea la nivel internațional.

Tom Odell - "Hold Me"

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

WE ARE ONE îi aduce pe Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala la București

WE ARE ONE, cel mai mare concert caritabil din România pentru sprijinirea poporului ucrainean, are noi artiști confirmați în lineup. Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala, artista ucraineană care a câștigat Eurovision în 2016, vor concerta pe Arena Națională alături de Andra, Grasu XXL, Irina Rimes și celelalte nume locale deja anunțate.

Publicat

pe

Armin Van Buuren
Armin Van Buuren │ FOTO: Captură YouTube

Pe 12 martie, artiști din România și din afara țării concertează în cadrul evenimentului caritabil WE ARE ONE, ce va avea loc pe Arena Națională. Lineup-ul tocmai a fost completat cu primii artiști internaționali, Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala confirmând prezența la București.

Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala urcă pe scena evenimentului WE ARE ONE

Unul dintre cei mai iubiți DJi la nivel mondial, Armin van Buuren, vine sâmbătă, 12 martie, în București, pentru WE ARE ONE. Artistul este extrem de apropiat de români și a acceptat cu empatie și bucurie invitația de a fi alături de fanii lui din România, pentru a sprijini împreună ucrainenii care trec în această perioadă prin momente dificile.

Tom Odell, artistul care semnează celebra piesa "Another Love", imnul celor care protestează pașnic pentru pace zilele aceasta în întreaga lume, va cânta sâmbătă pe Arena Națională și va transmite un mesaj de unitate și iubire.

Jamala, artista de origine ucraineană și câștigătoarea concursului Eurovision 2016 cu piesa "1944", vine la WE ARE ONE. În acest moment, România este noua ei casă, fiind refugiată, alături de alte sute de mii de persoane care zilnic își părăsesc țara pentru a-și salva viețile. Ea va avea un moment special pe 12 martie în cadrul evenimentului, pentru a fi alături de poporul său.

Ce alți artiști au fost confirmați în lineup-ul WE ARE ONE

Andra, Antonia, Carla’s Dreams, Grasu XXL, Guess Who, Horia Brenciu, INNA, Irina Rimes, Spike și Vama. Alți artiști locali și internaționali vor fi anunțați în curând.

Bilete concert We Are ONE la Arena Națională

 • 74,99 lei - Acces Gazon (oferă acces pe gazonul Arenei Naționale, chiar în fața artiștilor tăi preferați)
 • 49,99 lei - Acces tribune / peluză (oferă acces în tribunele & peluza Arenei Naționale, cu vedere panoramică asupra evenimentului)
 • *fiecare bilet la eveniment reprezintă donația pentru susținerea ucrainenilor.

Evenimentul va fi prezentat de Andreea Esca și Andi Moisescu. Banii obținuți în urma evenimentului vor fi donați către Crucea Roșie Română. De asemenea, pentru a putea susține cât mai mult poporul ucrainean, pot fi făcute donații către Crucea Roșie Română, în conturile organizației sau prin SMS, la 8825, cu textul "ONE".

Citește în continuare

Trending