Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Pe urmele lui Elton John cu Tom Odell - VIDEO

Tom Odell este un tânăr artist britanic ce s-a făcut deja remarcat la Brit Awards 2013 câștigând premiul Critic's Choice. Dacă adaugi influența muzicii lui Elton John, ai deja premisele unui viitor în muzică destul de optimist. Despre Tom Odell vorbim la JOINewArtist.

Publicat

pe

Tom Odell │ FOTO: Dean Chalkley www.dailymail.co.uk

Tom Odell este un mare fan Elton John. Artistul a crescut cu muzica albumelor "Sleeping with the Past" și "Breaking Hearts", influența resimțindu-se din perspectiva înclinației către piese sentimentale încărcate de emoție. Criticii de muzică britanici s-au declarat anul acesta cuceriți de tânărul cu voce tremurândă în vârstă de 22 de ani, aspect care ne face și mai curioși cu privire la background-ul și inspirația artistului. Dacă asculți single-ul de la care a pornit entuziasmul pentru muzica lui Odell, un lucru iese în evidență încă de la primele versuri: abilitatea de a comunica empatic. Drept confirmare a capacității piesei de a crea conexiuni, "Another Love" a fost inclusă de către BBC într-o reclamă ce promovează grila de programe a postului pentru 2013. Acestea sunt atuurile lui Tom Odell, povestea o aflați la JOINewArtist.

Tom Odell

Tom Odell │ FOTO: www.digitalspy.co.uk

Tom Odell a început să compună muzică încă de dinainte de a învăța să scrie versuri. Într-un interviu acordat Glamour Magazineartistul britanic a mărturisit că primele sale "piese" s-au desprins de clapele unei orgi Casio când avea doar 9 ani.

"Am compus prima mea piesă cu ceva timp în urmă și încă mi-o mai amintesc. Știu că aveam o orgă Casio și că imediat ce am reușit să pun la cap la cap niște acorduri am alergat să le spun părinților că am compus o melodie. Nu avea versuri, era ceva de genul <<Te iubesc, tada, da, da, da da....>> Cred că aveam 9 sau 10 ani. Ăsta a fost începutul. (...) Prima piesă cu versuri a fost despre un păiajen care avea casa prinsă de o fereastră. Partea de text era destul de greu de abordat în acele vremuri. Tind să cred că probabil era dificil să găsesc inspirație pentru versuri când eu de-abia învățasem să scriu."

Dacă pianul nu i-a pus probleme lui Tom Odell, având experiență acumulată chiar din copilărie, vocea nu a fost întotdeauna la nivelul părții instrumentale. Cântărețul a întâmpinat ceva dificultăți în perfecționarea interpretării vocale, ajungându-se în final la un timbru ce transmite prin imperfecțiunea sa extrem de multă sensibilitate.

Tom Odell - "Another Love"

Un aspect ce trebuie luat în seamă este faptul că Tom Odell a câștigat premiul Critic's Choice la Brit Awards 2013 fără a avea un album de debut pe piață. Artistul a reușit să impresioneze criticii doar cu 4 piese: "Another Love", "Sense", "Can't Pretend" și "Stay Tonight". Melodiile i-au adus acestuia primele comparații cu trupa Coldplay și o nominalizare la BBC Sound of 2013. Materialul discografic de debut se numește "Long Way Down" și este programat să apară pe 15 aprilie anul acesta. Tracklist-ul albumului a fost deja dezvăluit.

 Tracklist "Long Way Down"

  1. "Grow Old With Me"
  2. "Hold Me"
  3. "Another Love"
  4. "I Know"
  5. "Sense"
  6. "Can't Pretend"
  7. "Till I Lost"
  8. "Supposed to Be"
  9. "Long Way Down"
  10. "Sirens"

Deluxe Edition

  1. "I Think It’s Going To Rain Today"
  2. "Storms"
  3. "Heal"
  4. "Till I Lost" (demo)
  5. "Grow Old with Me" (demo)

Ultimul single lansat se numește "Hold Me" și face trecerea din zona dramatică către cea mai dinamică. Schimbarea de abordarea nu îl prinde rău, nouă amintindu-ne puțin prin energie, aspect fizic și voce de unul dintre frații trupei Hanson, cunoscută în anii '90 pentru hitul "MMMBop". Lăsând la o parte aceste asemănări, influența Elton John și studiile sale la Brighton Institute of Modern Music îl plasează în categoria artiștilor cu un viitor promițător în muzică. Criticii au fost câștigați, mai urmează doar inevitabilul: recunoașterea la nivel internațional.

Tom Odell - "Hold Me"

Trending