Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019

Nepoata lui Santana concurează cu Electric Fence, Tudor Turcu și Robert Turcescu la Eurovision România - AUDIO

Eurovision 2013 avansează către etapa semifinalelor cu 32 de piese. Printre concurenții care s-au remarcat se numără Renee Santana, Tudor Turcu (câștigător X Factor al ediției de anul acesta), Robert Turcescu și trupa Casa Presei, Electric Fence și FreeStay. Lista completă a pieselor calificate poate fi consultată pe InfoMusic.

Renee (Santana) s-a calificat pentru semifinalele Eurovision 2013

După o desfășurare amplă a preselecțiilor concursului Eurovision 2013, juriul a încheiat cea de-a doua și ultima zi de audiții la București.  Calitatea celor peste 100 de piese înscrise i-au determinat pe jurați să aleagă  32 de melodii, deși inițial se anunțase că vor fi selectate maxim 28. Printre concurenții care s-au remarcat se numără Renee Santana, Tudor Turcu (câștigător X Factor al ediției de anul acesta), Robert Turcescu și trupa Casa Presei, Electric Fence și FreeStay. Lista celor 32 de piese calificate poate fi consultată mai jos.

Renee (Santana) s-a calificat pentru semifinalele Eurovision 2013

Renee (Santana) s-a calificat pentru semifinalele Eurovision 2013

"Deși inițial am anunțat un număr de maxim 28 de piese pentru semifinalele Eurovision, calitatea melodiilor înscrise în preselecție a determinat juriul să accepte un număr mai mare. Vor fi 32 de melodii care se vor întrece în semifinale, din fiecare semifinală calificându-se apoi câte 6. Toate cele 32 de melodii vor putea fi ascultate și vizionate de fanii Eurovision pe www.tvr.ro/eurovision începând de luni, 18 februarie", a declarat Dan Manoliu, manager de proiect Eurovision, imediat după încheierea preselecțiilor.

Din cele 148 de melodii înscrise, 104 au intrat în preselecțiile de la București din 13 și 14 februarie, restul fiind audiate de juriul de specialitate la Studiourile Teritoriale ale TVR. Selecția națională Eurovision 2013 a stârnit mare interes și în afara României. Interpreți și compozitori din Marea Britanie, Turcia, Israel, Suedia sau Franța au înscris melodii pentru concursul din România, unii dintre ei reușind chiar să se califice.

O supriză a acestei ediții a fost participarea nepoatei lui Carlos Santana, Renee, artista originară din Mexic reușind să se califice pentru semifinale cu piesa "What Is Love".

"Așa arăți după o noapte în care nu ai dormit, o zi de preselecții pentru Eurovision și o petrecere foarte, foarte faină", a mărturisit pe pagina de facebook Renee.

Piesa cu care s-a calificat la concurs nu a fost încă dezvăluită publicului larg, însă pentru cei care vor să își facă o idee cu privire la timbrul vocal și stilul adoptat oferim spre ascultare single-ul "Fly".

VIDEO: Al Mike și Renee Santana - "Fly"

Printre cei care s-au înscris în concursul Eurovision,  dar nu s-au calificat, se numără: Raluca Ocneanu, Irina Tănase (fostă concurentă la Vocea României), AG Weinberger, Ralflo, Daniel Robu, Maria Buză, Tiptil, Andreea Lazăr.

Robert Turcescu și trupa Casa Presei s-au calificat de asemenea, piesa înscrisă în concurs putând fi ascultată mai jos.

AUDIO: Robert Turcescu și Casa Presei - "Un refren"

Loredana a anunțat organizatorii că nu poate fi prezentă la audițiile live din cauza unei probleme de sănătate, renunțând astfel la participarea la concursul Eurovision. În aceeași situație s-a aflat și Tavi Colen, care nu s-a prezentat la audițiile de astăzi. Cu toate că Luis Lazarus a fost prezent la TVR pentru a o susține pe iubita lui la audițiile pentru Eurovision, acest lucru nu a fost de bun augur pentru Andreea Lazăr, care nu s-a calificat.

TVR va dedica, și anul acesta, două zile semifinalelor (23 și 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmând să participe 16 melodii. Cele mai bune șase din fiecare semifinală, alese de juriul de specialitate, dar și prin voturile telespectatorilor, vor intra în faza finală. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecția națională Eurovision va fi prezentată anul acesta de varianta românească a celebrei trupe suedeze ABBA. Paula Seling, Andreea Bănică și Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea vor recompune grupul ABBA și vor prezenta spectacolele din 23 și 24 februarie (semifinalele), precum și finala din 9 martie a concursului Eurovision.

Melodiile semifinaliste la EUROVISION 2013 - SELECŢIA NAŢIONALĂ

 1. "The best thing in life is to love" - Cristian Prăjescu
 2. "I believe in love" - Diana Hetea
 3. "Pour toi et pour moi" - Phaser
 4. "Seven" - Narcis Iustin Ianău
 5. "Hello" - Tudor Turcu
 6. "All for naught" - Gardens
 7. "Confession" - Natalia Barbu
 8. "Criminal Mind" - FreeStay
 9. "Un Refren" - Casa Presei și Robert Turcescu
 10. "Sukar Transylvania" - The Zuralia Orchestra
 11. "Buddy Buddy" - Edict
 12. "Ma Ma He" - Diana Matei
 13. "Unique" - Luminița Anghel
 14. "Broken Heart" - Maximilian Munteanu
 15. "We are one" - Letiția Moisescu
 16. "Firebird" - Tamara Sofi
 17. "Wake me up" - Georgiana Moraru
 18. "Final de război" - Cristina Haios
 19. "Your heart is telling me so" - Station 4
 20. "Run away with me" - Ovidiu Anton
 21. "Storyline" - Alin Văduva
 22. "Feel the same" - Mosquito
 23. "Emilia" - Electric Fence
 24. "One heart" - Brigitta&Mihai (feat. TIPS)
 25. "I feel so high" - Claudiu Mirea
 26. "Silver lining" - Spin & Cezar Dometi
 27. "La donna di nero" - Liviu Cătălin Mititelu
 28. "Dream girl" - Anthony
 29. "Paralyzed" - Andrei Leonte
 30. "It’s my life" - Cezar Florin Ouatu
 31. "Spinning" - Elena Cârstea Muttart
 32. "What is love" - Renee Santana

Citește mai multe despre Electric FenceFreeStayLoredana GrozaRenee SantanaRobert Turcescu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jessie Ware - cover reușit după Rihanna - VIDEO

Invitata de pe 14 februarie 2013 a sesiunii de concerte Live Lounge de la BBC Radio 1 a fost britanica...

Închide