Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Legendele Buena Vista Social Club revin în România pentru prima dată în formula completă - VIDEO

Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres și 12 instrumentiști din Orquesta Buena Vista Social Club revin în România, pentru prima dată în formulă completă.

Publicat

pe

Omara Portuondo - Buena Vista Social Club
Omara Portuondo - Buena Vista Social Club

Orquesta Buena Vista Social Club™ feat. OMARA PORTUONDO & ELIADES OCHOA este evenimentul ce va strânge fanii muzicii cubaneze la Sala Palatului pe 25 iunie 2013. După atâtea concerte în România în diverse formule, celebrii artiști în viață vor ajunge pentru prima dată împreună atât în capitală, cât și la Cluj-Napoca. Sălile vor fi arhipline cu siguranță, biletele fiind puse în vânzare prin Bilete.ro și Eventim. Concertul de la București (25 iunie) este organizat de Fundația Phoenix, iar cel de la Sala "Horia Demian" din Cluj ( 26 iunie) de Diesel Club Events.

Buena Vista Social Club

Buena Vista Social Club │ FOTO: Marco Cometto

Există muzică cubaneză și există Buena Vista Social Club. Dovadă stau premiile Grammy câștigate de-a lungul timpului, dar și zecile de apariții live în cele mai celebre săli și la cele mai prestigioase festivaluri din Asia, America, Australia sau Europa. Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres și ceilalți 12 instrumentiști din Orquesta Buena Vista Social Club revin în România, pentru prima dată în formulă completă, pentru cele două concerte unice.

"Duc atmosfera la un nivel care îți taie respirația", scria ziarul The Independent (Marea Britanie) despre Buena Vista Social Club.

Wim Wenders a avut motive întemeiate când i-a ales pe Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez, Compay Segundo, Omara Portuondo sau Eliades Ochoa să filmeze un documentar antologic despre muzica cubaneză. Aceștia sunt reprezentanții cei mai de seamă ai vârstei de aur a muzicii din insula din Caraibe, cei fără virtuozitatea cărora iubitorii de muzică din întreaga lume nu ar fi aflat de "Chan Chan", "El Cuarto de Tula", "Candela" sau "Dos Gardenias".

VIDEO: Buena Vista Social Club - Chan Chan

Buena Vista Social Club la Sala Palatului pe 25 iunie

După câteva vizite de neuitat la București, dar și o serie de proiecte muzicale care li se aseamănă doar prin denumire și proveniență geografică, adevărații pionieri și ambasadori ai stilurilor son montuno, danzón, cha cha cha sau bolero revin pe scena Sălii Palatului, de data aceasta în formulă completă. Trombonul șefului de orchestră Jesus ‘Aguaje’ Ramos a făcut de-a lungul timpului parte din toate înregistrările de muzică cubaneză ale casei de discuri World Circuit, iar măiestria lui interpretativă și abilitățile de dirijor i-au asigurat un loc de cinste în turneele mondiale ale legendarilor Ibrahim Ferrer, Ruben González și Omara Portuondo.

Bilete la Buena Vista Social Club

Biletele pentru concertul de la Sala Palatului costă între 75 și 300 lei și se pot cumpăra online de pe Bilete.ro și Eventim.ro.

  • Categoria 1: 300 lei
  • Categoria 2: 250 lei
  • Categoria 3: 200 lei
  • Categoria 4: 150 lei
  • Categoria 5: 100 lei
  • Categoria 6: 75 lei

Barbarito Torres a fost conducătorul muzical al trupei Grupo Campoalegre, a cântat cu Afro-Cuban All Stars, iar pe albumul lui solo, intutulat ‘Havana Café’ i-a avut ca invitați pe Ibrahim Ferrer și Omara Portuondo.

Barbarito Torres - Orquesta Buena Vista Social Club

Barbarito Torres - Orquesta Buena Vista Social Club │ FOTO: decubasumusica.blogspot.ro

Sunetul inconfundabil al trompetei lui Guajiro Mirabal și personalitatea lui copleșitoare i-au atras denumirea de "trompetă a Cubei". Albumul lui, "Buena Vista Social Club Presents Manuel Guajiro Mirabal" a fost nominalizat la premiile Grammy și Latin Grammy.

Ziarul New York Times observa în cronica celui mai recent album Omara Portuondo, intitulat "Gracias" (câștigător al unui premiu Latin Grammy) că "anii nu au reușit să diminueze cu nimic calitățile ei vocale… vocea ei rămâne una bogată, dinamică și puternică". Omara cântă și dansează pe scenă de când era adolescentă în anii ’40 și nu dă semne de oboseală, incitând în permanență colegii din scenă dar și publicul să se miște alături de ea în pași de dans.

Omara Portuondo - Buena Vista Social Club

Omara Portuondo - Buena Vista Social Club

După ce a revenit alături de Orquesta pentru câteva concerte vara trecută, el sonero de Santiago de Cuba Eliades Ochoa revine la București, pentru prima dată pe aceeași scenă cu toți ceilalți muzicieni Buena Vista Social Club. Ochoa este considerat unul dintre cei mai importanți interpreți ai stilului son din toate timpurile. Vocea sa profundă, pălăria de cowboy și armoniile chitarei sale (de fapt instrument tradițional cubanez transformat) îl fac un artist inconfundabil.

Eliades Ochoa - Buena Vista Social Club

Eliades Ochoa - Buena Vista Social Club

VIDEO: Orquesta Buena Vista Social Club feat. Omara Portuondo - Quizás, quizá

Comentează

Trending