Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019

Katie Melua a cântat pentru trupele britanice din Afganistan - VIDEO

Katie Melua a susținut un concert acustic special pentru trupele britanice din Afganistan. Urmărește pe InfoMusic înregistrarări cu prestațiile artistei georgiene.

Katie Melua cântă pentru trupele din Afganistan

Urmărește-ne pe

"Un concert special", așa a denumit Katie Melua prestația acustică susținută zilele trecute pentru trupele din Afganistan. Acceptând invitația primită, artista cu dublă cetățenie (britanică și georgiană) a vizitat baza de operare "Shawqat" în Helmand Nad-e Ali, campus al soldaților din primul batalion Mercian, prescurtat "1st Mercian". Printre piesele interpretate s-au numărat hiturile "The Closest Thing to Crazy" și "Nine Million Bicycles", în repertoriu fiind inclus și un cover după o melodie de-a lui Janis Joplin. "Kozmic Blues" în varianta Katie Melua poate fi ascultată mai jos.

Katie Melua alături de soldații din regimentul 1st Mercian

Katie Melua alături de soldații din regimentul 1st Mercian

Vizita artistei a fost primită cu mult entuziasm de către soldații britanici, Katie Melua acordând o mare parte din timpul său integrării în colectivul regimentului "1st Mercian " prin discuții și sesiuni de poze.

"E incredibil și nu mi-aș fi imaginat niciodată că aș putea vizita Afganistanul și că voi face cunoștință cu soldații din acest regiment. Mă simt onorată că am fost invitată" a mărturisit Katie Melua pentru un reporter BritishForcesNews.

Prestația lui Katie Melua a fost precedată de un moment umoristic asigurat de doi comedianți britanici. Repertoriul ales pentru acest concert acustic a inclus și o dedicație pentru unul dintre soldați și soția sa, una dintre piesele solistei având o semnificație aparte pentru respectivul cuplu. La finalul concertului, Katie s-a declarat impresionată de atmosfera din campus, mărturisind că este foarte bucuroasă că a avut oportunitatea de a participa la un astfel de eveniment.

Katie Melua cântă trupelor din Afganistan (BritishForcesNews)

O supriză pentru cei care au asistat la concertul acustic al lui Katie a fost interpretarea unui cover al piesei "Kozmic Blues". Melodia originală este extrasă de pe primul album Janis Joplin - "I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!" - înregistrat după plecarea sa din Big Brother and The Holding Company.

Katie Melua - "Kozmic Blues" (concert Afganistan)

Katie Melua va împlini anul acesta 10 ani de carieră în muzică. Momentul va fi sărbătorit printr-un concert special în Londra, ce va marca și lansarea unui nou album.

Printre artiștii care au cântat trupelor din Afganistan se numără și James Blunt, cântărețul britanic susținând primul său concert în această locație în 2012.

Citește mai multe despre Katie Melua
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Rob Zombie s-a întors, ascultă noul single - AUDIO

Rob Zombie va lansa pe 23 aprilie un nou album intitulat "Venomous Rat Regeneration Vendor". Primul extras pe single este...

Închide