Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Joe Satriani a dat publicității numele noului album

Chitaristul Joe Satriani va lansa pe 7 mai 2013 cel de-al 14-lea material discografic intitulat "Unstoppable Momentum". Pe 20 mai vom avea ocazia să-l vedem live într-un recital la Sala Palatului din București, în cadrul turneului european din 2013.

Publicat

pe

Joe Satriani
Joe Satriani

Chitaristul Joe Satriani va lansa pe 7 mai 2013 cel de-al 14-lea material discografic intitulat "Unstoppable Momentum". Discul va fi distribuit prin intermediul casei de discuri Sony Music iar pe 20 mai vom avea ocazia să-l vedem live într-un recital la Sala Palatului din București, în cadrul turneului european din 2013. Evenimentul este organizat de Events.

Joe Satriani

Joe Satriani

Despre noul produs, legendarul chitarist a declarat:

"Acum, că asteroidul a trecut și suntem în siguranță simt că a venit momentul să împărtășes cu voi ultimele noutăți despre noul meu album. Acesta poartă numele "Unstoppable Momentum" și acum conține 16 piese cu o direcție muzicală foartă variată. Mi-am dat seama că am nevoie de o adevărată trupă în studio și am înregistrat alături de niște muzicieni de excepție. Este vorba despre clăparul Mike Keneally, basistul Chris Chaney și bateristul Vinnie Colaiuta. Între noi s-a creat o legătură foarte puternică și am reușit să compunem niște melodii extraordinare. În prezent discul se află în faza de mixaj iar eu mă pregătesc pentru un nou turneu în care voi fi acompaniat de Mike Keneally, basistul Bryan Beller si extraordinarul baterist Marco Minnemann. Sunt extrem de încântat că voi fi pe scenă alături de acești oameni așa că ne vedem la concerte".

Joe Satriani, este unul dintre cei mai talentați și respectați chitariști din lume, și a devenit celebru odată cu albumul "Surfing with the Alien" apărut în 1987. Cu milioane de discuri vândute și 14 nominalizări la Premiile Grammy, chitaristul de rock instrumental continuă să fie adorat de fanii săi din întreaga lume.

La începutul carierei de chitarist de rock instrumental, Satriani părea mai degrabă un profesor și mentor decât un interpret. Printre elevii săi s-au numărat: Steve Vai - care a concertat și anul trecut la Sala Palatului, Kirk Hammett de la Metallica și David Bryson de la Counting Crows. Toţi aceștia recunosc că “Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot sesiza în interpretare influența expertizei tehnice a lui Joe Satriani. De la lansarea discului “Surfing with the Alien”, care l-a propulsat în lumina reflectoarelor, cariera lui Satriani a luat altă direcție. A fost votat drept cel mai bun chitarist de către cititorii celor mai prestigioase reviste de muzică și l-a însoțit pe Mick Jagger de la Rolling Stones în primul lui turneu solo. Alături de Deep Purple, Satriani a cântat în turneele acestora din Japonia și Europa.

Ultimul album semnat Joe Satriani poartă numele "Black Swans and Wormhole Wizards" și a ieșit pe piață în 2010 pentru ca în luna aprilie 2012 să lanseze primul concert-film 3D, intitulat "Satchurated: Live in Montreal". Materialul oferă sunet 7.1 Dolby Surround Sound și a fost filmat cu 10 camere video în data de 12 decembrie 2010 la Metropolis în Montreal, Canada, cu ocazia turneului The Wormhole Tour.

Joe Satriani - "Always with me, always with you"

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Joe Satriani prezintă piesa "Sahara", anunţă albumul cu numărul 18 din carieră

Legendarul chitarist Joe Satriani ne duce în "Sahara" odată cu lansarea noului său single şi videoclip cu acest nume. Odată cu acest release am aflat că artistul pregăteşte albumul cu numărul 18 în discografia sa, "The Elephants of Mars". LP-ul va sosi pe 8 aprilie.

Publicat

pe

Videoclip Joe Satriani Sahara
Videoclip Joe Satriani Sahara │ FOTO: Joe Satriani

"The Elephants of Mars" este primul album al lui Joe Satriani alături de casă de discuri earMUSIC, cu care colaborează şi Deep Purple, Alice Cooper, Babymetal şi Foreigner. Primul single, "Sahara" este în egală măsură rock progresiv şi shredding de calitate, cu o pedală activată la fix, nu pentru show off, ci pentru melodicitate. Joe Satriani a profitat de perioada de lockdown şi de pandemie pentru a îşi revărsa creativitatea pe un nou LP, alături de colegii de trupă.

Ei au lucrat prin apel video şi servicii cloud. Iată ce a spus artistul despre noul disc:

Am vrut să creez un nou standard pentru albumele instrumentale de chitară. Am dorit să le arăt oamenilor că un album instrumental de chitară poate conţine cu mult mai multe elemente creative şi distractive decât artiştii folosesc în acest moment. Am făcut de toate. Am încercat cele mai nebuneşti idei. Şi am ascultat orice voce cu privire la ne întoarce cu susul în jos pentru a vedea ce se întâmplă.

Noul disc are următorul tracklist:

01. Sahara
02. The Elephants Of Mars
03. Faceless
04. Blue Foot Groovy
05. Tension And Release
06. Sailing The Seas Of Ganymede
07. Doors of Perception
08. E 104th St NYC
09. Pumpin'
10. Dance Of The Spores
11. Night Scene
12. Through A Mother's Day Darkly
13. 22 Memory Lane
14. Desolation

Joe Satriani este cunoscut atât ca artist solo, un chitarist de excepţie, dar şi parte a grupului de chitarişti G3. Proiectul său secundar Chickenfoot a făcut senzaţie şi îi includea în componenţă pe Sammy Hagar de la Van Halen (solist), basistul Michael Anthony de la Van Halen şi toboşarul Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers. Primul lor album a primit discul de aur şi al doilea a debutat pe locul 9 în topuri.

Satriani are 65 de ani, provine din New York şi a fost profesor de chitară pentru Steve Vai, Kirk Hammet, Charlie Hunter, Alex Skolknick. Chitaristul l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo şi a fost în turneu cu Deep Purple în anii '90. Ultimul său album a fost "Shapeshifting", lansat în 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending