Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Jessie Ware, spiritul neîmblânzit al muzicii pop pe frecvențe soul și electro – VIDEO

Jessie Ware este autoarea piesei "Wildest Moments" , considerată de mulți dintre ascultători imnul verii lui 2012. Cine este Jessie Ware aflați la o nouă ediție JOINewArtist.

Publicat

pe

Jessie Ware

"Baby in our wildest moments/ We could be the greatest, we could be the greatest…" Imprimate în memorie și repetate obsesiv, versurile nu devin plate, ci căpăta o nuanță diferită cu fiecare beat și ecou. Vocea lui Jessie Ware pe această piesă te constrânge practic să apeși butonul de replay, nu înainte însă de a-ți pune întrebarea: "Ce-a fost asta?" Un clip ce prezintă simple prim-plan-uri cu un artist interpretând o melodie nu-ți captează atenția de cele mai multe ori. Există, însă, și excepții când minimalismul utilizat în slujba empatiei înlocuiește cerința unui scenariu complex. Despre excepția Jessie Ware și single-ul "Wildest Moments" discutăm la o nouă ediție JOINewArtist.

Jessie Ware

Jessie Ware

Jessie Ware (28 ani) s-a născut în sudul Londrei, într-o familie fără rădăcini muzicale. Tatăl său este reporter BBC, aceasta fiind singura legătură a artistei cu lumina reflectoarelor. Înainte de a lansa albumul de debut solo, intitulat "Devotion", Jessie "a dat glasul" proiectelor muzicale Joker și SBTRKT, ambele din zona muzicii britanice eletronice. Piesa "Wildest Moments", lansată pe 29 iunie 2012, a rupt asocierea cu aceste trupe, vestind industriei muzicale intrarea pe piață a unui artist complet, cu un sound puternic și bine definit și o personalitate transpusă în stilul muzical până la cele mai mici detalii. Deși reacția publicului și a criticilor a mers într-o direcție ascendent pozitivă, așteptările lui Jessie Ware nu au ajuns atât de departe.

"Sună pesimist, dar nu mă așteptam ca albumul să primească un feedback atât de bun. Am vrut pur și simplu să existe, să îl pot privi cu mândrie în anii următori. Nu am crezut nicio clipă că va avea un asemenea efect asupra publicului. Eu mi-am dorit să înregistrez un album care să-mi placă.  Am mers pe instinct și ăsta a fost cel mai important lucru pentru mine pentru că nu am vrut să fac niciun compromis. Nu am vrut să risc să înregistrez un album care la final să nu-mi placă", a mărturisit Jessie Ware pentru The Guardian.

Videoclipul piesei "Wildest Moments" este exemplul vizual perfect pentru a înțelege efectul muzicii lui Jessie Ware. Capacitatea de a transmite emoție prin mimica feței înlocuiește nevoia de orice artificii regizorale.

Jessie Ware - Wildest Moments

Albumul "Devotion" a fost lansat pe 20 august 2012, debutând în UK Albums Chart pe poziția a 5-a. Materialul i-a adus artistei prima nominalizare la un Mercury Prize, Mike Diver de la BBC Music găsind sound-ul muzicii lui Jessie Ware drept molipsitor.

"Sofisticat și senzual, albumul "Devotion" ajuns pe mâini nepotrivite ar putea apărea într-o notă de subsol a mișcării Nou și Plictisitor. Ea face parte însă din acea zonă proaspătă a muzicii care ne-a dat artiști precum Adele, Emli Sande sau Bruce Springsteen. (...) Pe măsură ce asculți albumul realizezi că în niciun moment nu ești tras de mânecă să asculți. În schimb muzica ei îți intră pe sub piele înr-un mod aproape magic (...)"

Tracklist "Devotion"

  1. Devotion
  2. Wildest Moments
  3. Running
  4. Still Love Me
  5. No to Love
  6. Night Light
  7. Swan Song
  8. Sweet Talk
  9. 110%
  10. Taking in Water
  11. Something Inside

Deși a mărturisit presei că nu îi plac turneele ce o țin departe de familie și prieteni, artista are pregătite pentru această primăvară mai multe concerte europene. Pentru cei interesați, lista locațiilor în care va ajunge poate fi consultată pe site-ul www.jessieware.com. Publicul român a avut deja ocazia să o vadă în toamna anului trecut, în cadrul evenimentului TM Live de la Romexpo.

În încheiere vă invităm să ascultați o altă piesă de pe albumul "Devotion". Melodia se numește "Sweet Talk" și a avut lansarea oficială pe 21 ianuarie 2013.

Jessie Ware - "Sweet Talk"

Comentează

Trending