Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Interviurile pierdute cu John Lennon și Yoko Ono, adunate într-o carte

Interviuri cu John Lennon, pierdute până acum, ies la suprafață într-o carte semnata de Jonathan Cott, reporter Rolling Stone și prieten bun al artistului.

Publicat

pe

│ FOTO: www.fluid-radio.co.uk

Jonathan Cott, reporter la revista Rolling Stone, a fost extrem de apropiat de John Lennon (ex-The Beatles) și Yoko Ono, cărora le-a luat numeroase interviuri. Cei 3 au stat de vorbă, inclusiv cu o noapte înainte de tragica zi în care Lennon a fost asasinat, conversația fiind publicată în întregime abia în 2010. Cott revine cu o serie nouă de cuvinte rostite de celebrul artist ce nu au mai fost publicate până acum. Cele peste 20.000 de caractere sunt adunate într-o carte intitulată "Day's That I'll Remember - Spending Time With John Lennon and Yoko Ono", disponibilă deja în magazine.

John Lennon și Yoko Ono

John Lennon și Yoko Ono în pat la Hotel Hilton 1969 │ FOTO: commons.wikimedia.org

"Am ascultat toate casetele mele vechi și le-am transcris. M-am gândit că dacă nu fac asta acum, nu o voi face niciodată. Este o carte pe care mi-am dorit să o scriu de ani de zile", a declarat Cott în ediția pe februarie a publicației Rolling Stone.

Days That I'll Remember - Spending Time with John Lennon and Yoko Ono Cott și Lennon s-au întâlnit pentru prima dată pe 17 septembrie 1968. În timpul interviului, muzicianul a fost chemat la Abbey Road Studio și pentru a continua discuția l-a invitat și pe jurnalist să vină. Evident, Cott nu a ratat o astfel de ocazie.

"Întreaga sesiune se transformase într-un vis. "Glass Onion" avea un sound foarte delicat, iar "Helter Skelter" opusul. Era ca și cum treceam prin rai și iad. Ceilalți membri ai formației nu erau foarte încântați de prezența mea întrucât eram jurnalist, astfel că m-am ascuns în spatele unui difuzor și m-am prefăcut că nici nu sunt acolo" - Cott

Acela a fost începutul unei prietenii foarte frumoase și foarte deschise. Reascultarea casetelor au reaprins amintiri în memoria lui Cott și interviuri uitate. Una dintre cele mai interesante conversații prezentate în carte a avut loc în timpul unei cine și a fost inițiată chiar de Lennon, care i-a spus lui Cott să-și aducă reportofonul la întâlnire. Volumul se încheie cu un interviu de 6.500 de cuvinte, aflat la prima publicare. Acesta a fost realizat pe 5 decembrie 1980, când jurnalistul l-a acompaniat pe artist pe tot parcursul zilei. La acel moment, Lennon lucra în studio la un remix al piesei "Walking on Thin Ice" interpretată de Ono. Proiectul muzical a fost finalizat cu puțin timp înainte ca Lennon să fie împușcat.

"În momentul în care au început să fie un cuplu au realizat albumul "Two Virgins", iar 12 ani mai târziu au lucrat din nou împreună. Deci prima și ultima lor întâlnire au reprezentat colaborări muzicale. Este extraordinar. Erau două minți cu un singur destin" - Cott

John Lennon și Yoko Ono în pat la Hotel Hilton 1969

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending