Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Finaliștii Eurovision 2013 România - VIDEO

Urmareste cele 12 melodii calificate in Finala preselectiei nationale Eurovision 2013.

Publicat

pe

Selectia melodiei Romaniei la Eurovision 2013
Selectia melodiei Romaniei la Eurovision 2013

În weekendul 23-24 februarie, TVR 1 a organizat cele două semifinale pentru desemnarea finaliștilor în Selecția Națională pentru Eurovision 2013. Cele 32 de piese calificate au fost prezentate telespectatorilor în două etape. Câștigătorii celor două sezoane X Factor România - Andrei Leonte și Tudor Turcu, prezentatorul dezbaterilor politice Robert Turcescu alături de trupa Casa Presei, vocile consacrate Luminița Anghel și Elena Cârstea se vor lupta în finala de pe 9 martie.

Electric Fence in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Electric Fence in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Electric Fence și FreeStay sunt singurele trupe cunoscute ascultătorilor de muzică nouă care au rămase în concursul pentru Eurovision. Narcis Iustin Ianău, finalistul de la emisiunea "Românii au talent" s-a bucurat de susținerea telespectatorilor câștigați drept fani în urmă cu mai bine de un an, iar nepoata lui Santana - Renee - continuă cursa cu melodia compozitorului Mihai Alexandru (aflat și în postura de clăpar).

Melodiile finaliste la Eurovision 2013 România

  1. Casa Presei - Un refren
  2. Narcis Iustin Ianău - Seven
  3. FreeStay - Criminal Mind
  4. Elena Cârstea Muttart - Spinning
  5. Luminița Anghel - Unique
  6. Ovidiu Anton - Run away with me
  7. Cezar - It's My Life
  8. Cristian Prăjescu - The best thing in life is to love
  9. Electric Fence - Emilia
  10. Al Mike feat. Renee Santana - What is love
  11. Tudor Turcu - Hello
  12. Andrei Leonte - Paralyzed

Juriul de specialitate a evaluat nu doar piesa, ci și vocea, prezența scenică și alte aspecte esențiale pentru participarea într-un concurs internațional. Membrii au fost George Natzis (președinte), Alexandra CepragaEduard CârcotăCrina MardareAndrei TudorDana Dorian și Mihai Ogășanu.

Eurovision 2013 se va desfășura în metropola Malmö din Suedia, finala fiind programată pe 18 mai. România va intra ultima în concurs în cadrul celei de-a doua semifinale, pe 16 mai. Din fiecare semifinală vor rezulta câte 10 finaliști în funcție de punctajul obținut. Cele 5 state Big 5 - Germania, Spania, Franța, Marea Britanie și Italia - alături de țara gazdă - Suedia - vor intra direct în finală. În total vor fi 39 de concurenți, dintre care 26 se vor regăsi în finala Eurovision. Melodia care ne va reprezenta va fi desemnată în Finala Națională, programată pe 9 martie. Piesa noastră și cea a Suediei vor fi ultimele aflate în calendarul concursului european.

Până la finală, InfoMusic derulează un sondaj online pentru a afla preferințele cititorilor în privința pieselor de la Eurovision 2013 România. Puteți alege una sau maxim 11 piese preferate în  formularul următor.

[poll id="8"]

Urmărește piesele finaliste la Eurovision 2013 România

Casa Presei - Un refren

Narcis Iustin Ianău - Seven

FreeStay - Criminal mind

Elena Cârstea Muttart - Spinning

Luminița Anghel - Unique

Ovidiu Anton - Run away with me

Cezar - It's my life

Cristian Prăjescu - The best thing in life is to love

Electric Fence - Emilia

Al Mike feat. Renee Santana - What is love

Tudor Turcu - Hello

Andrei Leonte - Paralyzed

Trending