Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2013 - Selecția națională - Prima semifinală

Prima semifinală organizată de TVR a prezentat primele 16 dintre cele 32 melodii concurente la Eurovision 2013 - Selectia Nationala. Afla rezultatele!

Publicat

pe

Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania
Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

32 de melodii participă în cele două semifinale ale Selecției Naționale pentru Eurovision 2013. Finalistele serilor de 23 și 24 februarie vor intra în finala programată pe 9 martie 2013. Prima semifinală organizată de TVR a prezentat 16 melodii, disponibile spre ascultare  mai jos. Paula Seling, Andreea Bănică, Ovi și Marius Rizea au prezentat concurenții, în timp ce Toader Păun și colega sa  Oana Vlădescu au transmis pulsul concursului resimțit în Camera Verde.

UPDATE: Vezi finalistele Eurovision 2013 România

Primii finalisti la Eurovision 2013 - Selectia nationala

Melodiile câștigătoare după prima semifinală Eurovision

Numărul din fața interpreților reprezintă ordinea de intrare în finala Eurovision România de pe 9 martie. Pozițiile pare vor fi completate cu finalistele de duminică, 24 februarie. Melodia care va reprezenta România se va decide dintre 12 piese finaliste în urma votului publicului.

  • 1. Casa Presei - Un refren
  • 3. FreeStay - Criminal Mind
  • 5. Luminița Anghel - Unique
  • 7. Cezar - It's My Life
  • 9. Electric Fence - Emilia
  • 11. Tudor Turcu - Hello

Telespectatorii au votat masiv pentru Casa Presei, dar și pentru Cezar, Tudor Turcu, Electric Fence și Free Stay. Cele 6 melodii finaliste au rezultat prin medierea votului popular cu cel al juriului. Vezi finalistele Eurovision 2013 România

Piesele din prima semifinală Eurovision 2013 - România

1. Tudor Turcu - Hello

Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Câștigătorul X Factor România a deschis prima semifinală organizată de TVR. Tudor vrea să reprezinte țara noastră la Eurovision 2013 cu o piesă rock  intitulată "Hello", compusă de Călin Pop.

2. Casa Presei - Un refren

Robert Turcescu / Casa Presei in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Robert Turcescu / Casa Presei in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Cu Robert Turcescu la voce, trupa Casa Presei se face cunoscută publicului larg odată cu participarea la Eurovision 2013. Prezentatorul dezbaterilor politice apare în postura de solist pentru a atrage voturile telespectatorilor în vedere drumului spre Malmo, orașul competiției finale Eurovision 2013.  Melodia este scrisă de Gabriel Basarebescu, versurile aparținându-i lui Robert Turcescu. Rămâne de văzut dacă vor primi o bilă albă sau una neagră.

3. Electric Fence - Emilia

Electric Fence in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Electric Fence in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

După ce anul trecut a ieșit pe locul 2, formația Electric Fence revine în competiția Eurovision 2013 cu piesa "Emilia" (autori: David Ciente, Elena Luminița Vasile, Antonio Eduard Antemir, Lucian Indre). Melodia este o prelucrare electro a mai multor elemente balcanice pline de ritm. “E toată peninsula Balcanică în piesa asta!“, ne-a spus solista Elena Vasile. Mai multe detalii despre cântec puteți afla dintr-un articol anterior.

4. Diana Hetea - I believe in love

Diana Hetea in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Diana Hetea in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Diana Hetea vine din Timișoara și a mai putut fi văzută cântând la emisiunile concurs Megastar și X factor România. A absolvit Facultatea de Muzică a Universității de Vest, iar anul trecut a debutat discografic alături de Adrian Sînă. Piesa adusă în competiția pentru Eurovision este semnată de Jonas Gladnikoff, Johnny Sanchez, Sara Ljunggren, Michael James Down și Anders Kollerfors.

5. Station 4 - Your heart is telling me so

Station 4 in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Station 4 in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Compozitorul Mihai Alexandru mizează pe un "boy band" moștenit de la concursul X Factor România. Station 4 au cântat piesa în limba engleză "Your heart is telling me so".

6. Edict - Buddy Buddy

Edict in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Edict in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

7. FreeStay - Criminal mind

FreeStay in semifinala Eurovision 2013 - Romania

FreeStay in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

FreeStay, proiectul lansat anul trecut de solistul Florin Ristei, ne propune single-ul “Criminal Mind” pentru Eurovision. piesa vorbește despre o poveste de dragoste, în care o “minte criminală” ucide toate sentimentele fetei de lângă personajul principal. Este poate ultima scenă ce-i mai surprinde alături pe Florin și “Dana”. Află mai multe detalii.

8. Maximilian Muntean - Broken Heart

Maximilian Muntean in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Maximilian Muntean in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

9. Brigitta & Mihai (feat. TIPS) - One Heart

Brigitta si Mihai in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Brigitta si Mihai in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

10. Natalia Barbu - Confession

Melodia Nataliei Barbu s-a bucurat de multe aprecieri în mediul online. Cântăreața din Republica Moldova nu se va regăsi din păcate și în lineup-ul finalei. Piesa compusă de Radu Sârbu și Ana Sârbu merită reascultată cu alte ocazii.

Natalia Barbu in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Natalia Barbu in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

11. Spin & Cezar Dometi - Silver lining

Cezar Dometi in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Cezar Dometi in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Cezar Dometi de la Vocea României și-a unit forțele cu trupa Spin. Împreună ei ne propun o melodie plină de sensibilitate, compusă de Cătălin Tuță Popescu.

12. Liviu Mititelu - La donna di nero

Liviu Mititelu alias "Guță" ne surprinde cu prilejul acestei selecții naționale. Cu o piesă proprie și versuri compuse în italiană, cântărețul de manele își etalează vocea deosebită. Nu putem certifica originalitatea cântecului, dar în mod sigur prezența lui Liviu Guță în semifinală a fost una neașteptată.

13. Cezar - It's my life

Cu o voce ba de tenor, ba de soprană, Cezar a atras atenția publicului și voturile telespectatorilor asupra melodiei "It's My Life". Stabilit în Italia,  Cezar are studii de specialitate - fiind absolventul Conservatorului G. Verdi din Milano. Premiile muzicale obținute în străinătate îi atestă interpretarea de excepție. Melodia compusă de Cristian Faur se va auzi în finala de pe 9 martie.

Cezar in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Cezar in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

14. Tammy - Firebird

15. Luminița Anghel - Unique

Luminita Anghel in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Luminita Anghel in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Una dintre cele mai bune piese din competiția acestui an este cea interpretată de Luminița Anghel și compusă de Rafael Herrero. Cântăreața a mizat pe culoarea violet, ce i-a fost recomandată de fani, și a reușit să convingă juriul și votanții. Melodia "Unique" se va auzi în finala Eurovision 2013 organizată de TVR și are șanse să reprezinte România la Malmo.

16. Anthony - Dream girl

Anthony in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Anthony in semifinala Eurovision 2013 - Romania │ FOTO: www.facebook.com

Anthony a încheiat prima semifinală Eurovision 2013 România. Melodia interpretată poartă mai multe semnături (Marcus Frenell, Frederik Randquist, Hanif Sabzavari, Jimi Thiesen, Michael James Down) însă nu a reușit să treacă de semifinală.

Trending