Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Trupa Electric Fence a trimis-o pe "Emilia" să câștige selecția națională Eurovision 2013 - AUDIO

Trupa Electric Fence a prezentat publicului piesa cu care participă la Selecția Națională Eurovision 2013, înscrierile încheindu-se pe 3 februarie. Melodia se numește "Emilia" și este o prelucrare electro a mai multor elemente balcanice pline de ritm.

Publicat

pe

Electric Fence
Electric Fence

Trupa Electric Fence a prezentat publicului piesa cu care participă la Selecția Națională Eurovision 2013, înscrierile încheindu-se pe 3 februarie. Melodia se numește "Emilia" și este o prelucrare electro a mai multor elemente balcanice pline de ritm. "E toată peninsula Balcanică în piesa asta!", ne-a spus solista Elena Vasile.

În cazul în care piesa va fi selectată, Elena o va interpreta pe negativ în cadrul unei audiții organizate de TVR pe 14 februarie. Prima audiție 100% live a piesei "Emilia" va avea loc cu prilejul concertului Electric Fence de sâmbătă, 9 februarie, din clubul UNderground din Iași.

Electric Fence

Electric Fence

Melodia înscrisă la Eurovision va fi inclusă pe viitorul disc al trupei. Electric Fence pregătește un LP cu 14 sau 16 piese, plănuind lansarea la sfârșitul lunii martie. Șase piese din tracklist au trecut deja prin topul Radio Guerrilla, majoritatea cântecelor fiind interpretate în concerte.

"Din punct de vedere stilistic, albumul e destul de eterogen", ne-a explicat solista Electric Fence. Elena ne-a mai spus că primul single nu a fost încă stabilit. Revenind la melodia "Emilia", trupa o prezintă astfel:

"Emilia" este regina Balcanilor, este o domniță care-ți ia mințile, îți golește portofelul și-ți distruge viața. Dacă o privești dansând, ești vrăjit, dacă o primești în sufletul tău ești pierdut. "Emilia" are o noblețe ciudată amestecată cu o doză considerabilă de grobian balcanic. "Emilia" îți pătrunde în minte și refuză să iasă. "Emilia" nu are silicoane.

AUDIO: Electric Fence - Emilia

Versuri: Electric Fence - Emilia

1. She's different from the others
She’s what you’re waiting for
Her beauty kills you and you keep dreaming of this girl
She wants to be a princess
She needs to lead the show
What the hell, the life is short, you wanna go go!

Hop hop in the sun
All the people turn around
She is moving like a lady
Give give her a glance
Make her sing and make her dance
She’s enough for everybody.

Ref. Emi emi milia
Start a new hysteria
Spinning the world around
It’s crazy
Emi emi milia
Queen of balkania
She’s the one and only wanted Lady.

2. She's smarter than the others
That's the way she's born
You love to buy her pleasure getting nothing in return
But listen, buddy, she wants to be a queen,
So that is what she will become, she's not sixteen !

Hop hop in the sun
All the people turn around
She is moving like a lady
Give give her a glance
Make her sing and make her dance
She’s enough for everybody

Ref. Emi, emi, milia
Start a new hysteria
Spinning the world around
It’s crazy
Emi emi milia
Queen of balkania
She’s the one and only wanted Lady

Electric Fence a participat și anul trecut la Eurovision - Selecția Națională. Melodia "Șun-ta" a ieșit pe locul doi după "Zaleilah", fiind preferata juriului. Prima participare la Eurovision a fost în 2010, chiar în anul formării trupei.

Electric Fence la Peninsula 2012

Electric Fence la Peninsula 2012 │ FOTO: Boda Gergely www.peninsula.ro

Electric Fence înseamnă Elena Vasile (voce), David Ciente (clape și samples), Alexandru Dan Andrei (tobe), Tudor Rotarus (bas), Alexandru Mîșu (chitară) și Lucian Indre (inginer de sunet). Solista Elena Vasile a participat recent la concursul de interpretare Vocea României, unde s-a duelat cu Loredana Ciobotaru, preferata lui Smiley în etapa confruntărilor live. În 2012, trupa Electric Fence a putut fi văzută la B'Estfest 2012 și Festivalul Peninsula.

Calendarul Eurovision 2013

În privința concursului Eurovision 2013, TVR va selecta piesele pentru două semifinale, urmând ca publicul să decidă piesa câștigătoare pe 9 martie 2013 din finalistele rezultate. Află mai multe despre programul selecției naționale Eurovisioon 2013.

Eurovision 2013 se va desfășura în Malmö, în Suedia, unde piesa României se va auzi mai întâi în cea de-a doua semifinală, pe 16 mai. Anul acesta concurează 39 de țări, iar finala va fi transmisă pe TVR pe 18 mai 2013. Melodiile României și Suediei vor fi ultimele stabilite de juriile naționale, potrivit calendarului Eurovision. Recent, v-am prezentat o altă piesă înscrisă la Eurovision 2013. Trupa "FreeStay" participă cu melodia "Criminal Mind".

 

Comentează

Trending