Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Documentar despre cariera lui David Bowie

Va apărea un documentar despre viața și cariera artistului. Acesta se va intitula "David Bowie - Five Years" și va avea premiera în luna mai pe BBC Two.

Publicat

pe

De ziua sa, David Bowie ne-a suprins plăcut şi a lansat prima piesă de pe viitorul album de studio, intitulat "The Next Day".  Melodia “Where Are We Now?”  a beneficiat de un videoclip interesant, însă ceea ce este mai mult decât special este faptul că peste puțin timp va apărea un documentar despre viața și cariera artistului. Acesta se va intitula "David Bowie -Five Years"  şi va avea premiera în luna mai pe BBC Two.

Filmul-documentar surprinde momente interesante petrecute de artist în anii 1971, 1975, 1977, 1980 şi 1983. Dacă este să ne gândim ce au însemnat acești ani pentru Bowie, ne putem aminti de primul său hit care a ocupat locul întâi din topul Billboard în anul 1975, numit "Fame". Un alt moment important este cel din 1980, atunci când Bowie renunță temporar la cariera muzicală pentru cea de actor, jucând rolul principal din piesa "The Elephant Man" pe Broadway.

De asemenea, documentarul va include materiale video necunoscute până acum şi interviuri cu unii dintre colaboratorii lui Bowie şi alţi muzicieni.

Regizorul acestui film, Francis Whately a declarat că se lucrează la acest montaj de mai bine de 10 ani şi că în 2013, anul revenirii solistului, este momentul potrivit pentru ca acesta să fie făcut public.

Acest film nu este singurul proiect legat de Bowie, în pregătire fiind şi un alt film biografic ("Lust For Life") care va urmări colaborarea dintre acesta şi Iggy Pop. Este binecunoscută relația lor de prietenie, Iggy Pop fiind cel care a compus și înregistrat albumul său de debut alături de David Bowie.

Puteţi urmări mai jos una dintre cele mai cunoscute şi apreciate piese din repertoriul lui David Bowie - "Space Oddity".

VIDEO  DAVID BOWIE - Space Oddity

Muzică nouă

Iggy Pop face un cover memorabil după "Personal Jesus"

Puţini artişti au reuşit să îşi pună amprenta pe piesa Depeche Mode "Personal Jesus", dar iată că Iggy Pop tocmai s-a înhămat la această sarcină. Alături de Trevor Horn ne oferă o interpretare în zona rockabilly a piesei. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Iggy Pop in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Unul dintre cele mai memorabile coveruri după "Personal Jesus" este cel realizat de către Marilyn Manson, dar iată că şi Iggy Pop îşi încearcă mâna cu acest track. Vocea sa încercată de vreme, abuz de alcool şi narcotice sună la fel de bine ca la începuturile punk-ului, la care a contribuit decisiv. Track-ul original era lansat de Depeche Mode în 1990 şi iată-l dăinuind prin coveruri şi la 30 de ani distanţă.

Inclusiv Johnny Cash a realizat un cover după el, deloc departe de ce face Iggy Pop acum. Trevor Horn duce conceptul spre rockabilly şi spre o melodie pe care ai auzi-o cu siguranţă într-un bar din serialul "True Blood". Acest single provine de pe un viitor album de coveruri al legendarului producător Trevor Horn, sub numele de "Echoes - Ancient & Modern".

Iggy a tras trei "duble" pentru acest track şi cu fiecare a devenit "şi mai nebun", în vreme ce a patra dublă a fost doar el recitând versurile. Rezultatul este o alipire a înregistrărilor, ca un tot unitar. Inspiraţia a fost "un show TV deviant". Horn va colabora cu artiştii săi preferaţi pe albumul de coveruri, înregistrând coveruri după 11 piese preferate ale sale.

Piesele acoperă perioada 1982 - 2012 şi includ coveruri inedite, al lui Marc Almond după Pat Benatar sau Seal după Joe Jackson. Albumul va sosi pe 1 decembrie 2023 prin Deutsche Grammophon. Poate cel mai ciudat cover e cel după Kendrick Lamar ("Swimming Pools (Drank)", unul realizat de către Tori Amos. Mai apar pe LP şi Rick Astley, Toyah Willcox şi Robert Fripp.

Iggy Pop şi-a început bine anul 2023, lansând albumul cu numărul 19, "Every Loser", pe care colaborează cu Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers, Duff McKagan de la Guns N' Roses şi Travis Barker de la Blink-182.

Citește în continuare

Trending