Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Documentar despre cariera lui David Bowie

Va apărea un documentar despre viața și cariera artistului. Acesta se va intitula "David Bowie - Five Years" și va avea premiera în luna mai pe BBC Two.

Publicat

pe

De ziua sa, David Bowie ne-a suprins plăcut şi a lansat prima piesă de pe viitorul album de studio, intitulat "The Next Day".  Melodia “Where Are We Now?”  a beneficiat de un videoclip interesant, însă ceea ce este mai mult decât special este faptul că peste puțin timp va apărea un documentar despre viața și cariera artistului. Acesta se va intitula "David Bowie -Five Years"  şi va avea premiera în luna mai pe BBC Two.

Filmul-documentar surprinde momente interesante petrecute de artist în anii 1971, 1975, 1977, 1980 şi 1983. Dacă este să ne gândim ce au însemnat acești ani pentru Bowie, ne putem aminti de primul său hit care a ocupat locul întâi din topul Billboard în anul 1975, numit "Fame". Un alt moment important este cel din 1980, atunci când Bowie renunță temporar la cariera muzicală pentru cea de actor, jucând rolul principal din piesa "The Elephant Man" pe Broadway.

De asemenea, documentarul va include materiale video necunoscute până acum şi interviuri cu unii dintre colaboratorii lui Bowie şi alţi muzicieni.

Regizorul acestui film, Francis Whately a declarat că se lucrează la acest montaj de mai bine de 10 ani şi că în 2013, anul revenirii solistului, este momentul potrivit pentru ca acesta să fie făcut public.

Acest film nu este singurul proiect legat de Bowie, în pregătire fiind şi un alt film biografic ("Lust For Life") care va urmări colaborarea dintre acesta şi Iggy Pop. Este binecunoscută relația lor de prietenie, Iggy Pop fiind cel care a compus și înregistrat albumul său de debut alături de David Bowie.

Puteţi urmări mai jos una dintre cele mai cunoscute şi apreciate piese din repertoriul lui David Bowie - "Space Oddity".

VIDEO  DAVID BOWIE - Space Oddity

Trending