Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

David Bowie a lansat "The Stars (Are Out Tonight)" - VIDEOCLIP

David Bowie a revenit cu un nou videoclip ce beneficiază de talentul regizoral al Floriei Sigismondi și prezența actriței scoțiene Tilda Swinton. Piesa se numește "The Stars (Are Out Tonight)" și este al doilea extras de pe noul album al artistului, "The Next Day".

Publicat

pe

Secvență clip "The Stars (Are Out Tonight)"

David Bowie a revenit cu un nou videoclip ce beneficiază de talentul regizoral al Floriei Sigismondi și prezența actriței scoțiene  Tilda Swinton. Piesa se numește "The Stars (Are Out Tonight)" și este al doilea extras de pe noul album al artistului, "The Next Day".

Secvență clip "The Stars (Are Out Tonight)"

Secvență clip "The Stars (Are Out Tonight)"

Anunțul făcut de David Bowie în urmă cu câteva zile a fost respectat, noul single al artistului a fost lansat la data specificată. Însoțită de un videoclip ce împrumută elemente din stilul "burtonian", piesa ni-l readuce la viață pe Bowie cel lipsit de constrângeri când vine vorba despre creativitate. Bagheta regizorului i-a revenit Floriei Sigismondi, videoclipul pentru "The Stars (Are Out Tonight)" marcând a 3-a colabore a aceasteia cu Bowie, după clipurile "Little Wonder" (1996) și "Dead Man Walking" (1997).  Portofoliul Floriei Sigismondi este, de altfel, extrem de vast, regizoarea colaborând de-a lungul anilor cu artiști precum Bjork, Sigur Ros, Marilyn Manson, Katy Perry, Pink, The Cure, Christina Aguilera, The White Stripes, Muse, Interpol, Leonard Cohen și Incubus.

Videoclipul se bucură și de prezența actriței de origine scoțiană Tilda Swinton, ce s-a remarcat prin solul jucat în filmul "Michael Clayton" (2007).

David Bowie - "The Stars (Are Out Tonight)"

Anunțul privind lansarea noului album al lui Bowie, "The Next Day", a venit de nicăieri, artistul păstrând secret acest nou material discografic până în ultimul moment. Produs de Tony Visconti și înregistrat în sesiuni sporadice care s-au întins pe o perioadă de doi ani, al 24-lea album al lui Bowie a fost lansat pe piață chiar de ziua lui, artistul aniversând pe 8 ianuarie 2013 împlinirea a 66 de ani. Odată cu albumul a apărut și clipul primului single extras, intitulat "Where Are We Now?".

Visconti a descris noul album prin cuvinte precum "puternic" și "foarte frumos", adăugând că "oamenii aflați în căutarea unui Bowie clasic îl vor afla pe acest album, tot aici găsind și elemente inovative și direcții noi".

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Albumul pierdut al lui David Bowie din 2001, "Toy" va fi în sfârşit lansat

David Bowie se alătură marilor muzicieni care primesc release-uri de piese nemaiauzite după moartea lor. La jumătate de deceniu după moartea sa se conturează debutul albumului său pierdut, "Toy" din 2001. Avem detalii despre modul în care va debuta în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Coperta single David Bowie You've Got a Habit of Leaving
Coperta single David Bowie You've Got a Habit of Leaving │ FOTO: David Bowie

În primul rând trebuie spus că albumul "Toy" a scăpat parţial online în 2011 şi este o colecţie de versiuni re-înregistrate şi îmbunătăţite ale primelor piese din cariera lui David Bowie. Trebuia să vină ca material companion pentru albumul "Hours..." din 1999, dar până la urmă a fost anulat din cauza unor dispute avute de artist cu casa de discuri Virgin. Ei bine acum LP-ul îşi va găsi loc în cea mai nouă colecţie box set care acoperă intervalul 1992-2001 din cariera britanicului.

Respectiva colecţie se numeşte "David Bowie 5. Brilliant Adventure (1992-2001)". Box set-ul va fi lansat ofiical pe 26 noiembrie 2011 şi include 11 CD-uri şi 18 viniluri. Se pare că "Toy" va fi lansat şi separat pe 7 ianuarie 2022, cu o zi înainte de aniversarea lui Bowie. Acel material va sosi sub formă a 3 CD-uri şi 6 variante de vinil de 10 inchi.

Ce e diferit faţă de scăparea de acum 10 ani? Piesele au fost remasterizate şi reeditate, iar mai jos puteţi asculta spre exemplu un radio edit al piesei "You've Got a Habit of Leaving".

Aceasta lansare importantă vine la puţin timp după ce moştenitorii lui "Ziggy Stardust" au ajuns la o nouă înţelegere cu Warner Music Group. Ei se vor ocupa de întregul catalog de muzică al artistului. Până acum Warner avea doar drepturi asupra materialelor lansate între 1968 şi 1999 şi asta după ce au cumpărat casa de discuri Parlophone în 2013. Acum va fi acoperit tot între 2000 şi 2016, anul morţii lui David şi anul în care a apărut ultimul său album, "Black Star".

Ultimele albume ale artistului fuseseră lansate prin Sony Music. Bowie a primit un film despre o parte a vieţii sale în 2020, sub numele de "Stardust", în care artistul era jucat de actorul Johnny Flynn. Pelicula acoperea perioada începutului anilor '70, atunci când Ziggy Stardust, aşa cum se intitula Bowie atunci a vizitat SUA prima oară. De altfel din SUA îşi trage şi inspiraţia acest alter ego.

Solistul născut în 1947 a fost activ între anii 1962 şi 2016, când a încetat din viaţă, răpus de cancer la ficat. A vândut peste 100 de milioane de albume.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending