Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Sub presiunea recuperării integrale a vocii, Dan Bittman nu exclude găsirea altui solist HOLOGRAF

Dan Bittman vorbește normal, ca înainte de operație. Solistul așteaptă să-și recapete abilitatea de a cânta. Nu exclude un turneu pentru găsirea altui solist HOLOGRAF.
Dan Bittman la X Factor

Dan Bittman

Dan Bittman este unul dintre cei mai iubiți și mai buni soliști din România, interesul fanilor pentru revenirea vocii sale fiind cât se poate de firesc și de sincer. Artistul a fost operat la carotidă într-o clinică din Viena în toamna lui 2012. Operația era vitală pentru solist, devansarea datei intervenției afectând și primele concerte programate de HOLOGRAF la Sala Palatului. Mutate inițial de pe 22-23 octombrie 2012 pe 25-26 februarie 2013, concertele au fost în cele din urmă anulate.

Dan Bittman la X Factor

Dacă pe parcursul celui de-al doilea sezon X Factor România, Dan Bittman și-a achitat sarcina de antrenor cu vocea răgușită, în prezent el vorbește normal, la fel ca înaintea operației. Solistul așteaptă să-și recapete și abilitatea de a cânta. Chiar dacă toată lumea (fani, colegi, apropiați etc) este alături de el în această nedorită provocare, presiunea se simte în aer, în media. Intervievat la știrile Observator, Dan Bittman le-a mulțumit tuturor celor care s-au gândit la starea sa și care l-au sunat în ultimele luni. Mai ironic, mai serios, solistul nu a exclus posibilitatea ca HOLOGRAF să organizeze un turneu prin țară în scopul găsirii unui solist tânăr.

"Păcat de piesele astea. Să le mai cânte cineva. Un băiat tânăr, drăguț, frumos. Un Tom Cruise așa", declara Dan Bittman.

Situația ar putea fi clarificată în următoarele 2 săptămâni. Colegii solistului îi sunt alături, fără a lua în calcul opțiunea înlocuirii lui Bittman. Mugurel Vrabete recunoaște că parcurg cu toții o perioadă dificilă, însă lucrurile par a se îndrepta pe calea cea bună. Rezolvarea dorită de toată lumea ar conduce cu siguranță nu la 2, ci la mai multe concerte sold-out.

Formula actuală HOLOGRAF îi reunește pe Edi Petroșel - tobe, Tino Furtună - claviaturi, Dan Bittman - voce, Iulian Vrabete - bas și Romeo Dediu - chitară. Cu prilejul galei românești X Factor de pe 2 decembrie 2012, instrumentiștii i-au făcut o surpriză lui Dan și au cântat alături de câștigătorul Tudor Turcu un colaj de melodii din repertoriul HOLOGRAF - "Să nu-mi iei niciodată dragostea", "Ți-am dat un inel", "Și băieții plâng", "Cât de departe", "Și dragostea mea", "Vreau o minune", "Primăvara începe cu tine", "Singur pe drum" și "Banii vorbesc".

Holograf la filmarile clipului Cat de departe

Holograf la filmarile clipului Cat de departe (Foto: www.mediapromusic.ro)

În aproape 35 de ani, formația HOLOGRAF a lansat 13 albume. Primul vocal al trupei a fost Mihai Pocorschi, însă primul disc a fost lansat cu Gabriel Cotabiță la microfon. Dan Bittman este membru al trupei din 1985, luând parte la cele mai importante albume din cariera post-90: "Banii vorbesc", "Stai în poala mea", "Undeva departe", "Holografica" etc. Cel mai nou disc HOLOGRAF a fost lansat anul trecut, "Love Affair" fiind lansat printr-un concert de Dragobete la Polivalentă. Single-urile extrase sunt: "Dacă noi ne iubim", "Nu mai e timp" (în colaborare cu Angela Gheorghiu - vezi video) și "Cât de departe".

Video oficial: Holograf feat. Angela Gheorghiu – Nu mai e timp

Citește mai multe despre Dan BittmanHolograf
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Se pun în vânzare biletele pentru show-ul Distractis de la Sala Radio

Biletele pentru spectacolul Distractis Show – Nemuricii se vor pune în vânzare joi, 14 februarie, fiind disponibile la mai multe...

Închide