Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Câștigătorii premiilor Brit Awards 2013 - VIDEO

Seara trecută, la Londra, s-a desfășurat o nouă ediție a premiilor Brit Awards.Lista câștigătorilor este una variată: Coldplay, Adele, Mumford and Sons.

Publicat

pe

Emeli Sandé
Emeli Sandé

Seara trecută s-a desfășurat la Londra o nouă ediție a premiilor Brit Awards, prilej de celebrare a artiștilor de top și de succes internațional. Lista câștigătorilor este una variată, de pe aceasta nelipsind nume precum Coldplay, Adele, Mumford and Sons sau The Black Keys. Premiul pentru cel mai bun album al anului i-a revenit lui Emeli Sande, care a obținut și trofeul pentru cea mai bună artistă din spațiul britanic. Scoțianca Emeli Sande a avut o ascensiune spectaculoasă în ultimul an, iar unul dintre discurile ei s-a vândut cel mai bine în 2012 în Marea Britanie. Tânăra artistă a declarat că obținerea celor două premii este un vis devenit realitate și o modalitate de a demonstra oamenilor care nu au crezut în talentul ei, că aceștia s-au înșelat.

MUSE @ The Brit Awards 2013

MUSE @ The Brit Awards 2013 │ FOTO: John Marshall/JME

La capitolul show-uri, s-au remarcat cei de la Muse, care au deschis spectacolul de pe London O2 Arena cu noul lor single, intitulat "Supremacy". Justin Timberlake a oferit o prestatie de exceptie a piesei "Mirrors", care face parte de pe viitorul sau album "20/20 experience". Taylor Swift a interpretat unul din hiturile sale ("I Knew You Were Trouble"), însă aceasta a pierdut distincția pentru cea mai bună solistă internațională, premiul revenindu-i talentatei Lana Del Rey.

Robbie Williams cântând piesa "Candy"

Robbie Williams cântând piesa "Candy" │ FOTO: John Marshall/JME

VIDEO: Robbie Williams - Candy (live la Brit Awards)

Momentul de tip omagiu al acestei ediții de Brit Awards a fost dedicat artistei Amy Winehouse și albumului ei postum "The lioness: Hidden treasures". Tatăl său, Mitch Winehouse, al cărui costum era inscripționat cu o poza a fiicei sale, a primit trofeul postum în amintirea cântăreței.

Lista completă a câștigătorilor Brit Awards 2013:

  • British Breakthrough Act - Ben Howard
  • British Female Solo Artist - Emeli Sande
  • British Group - Mumford and Sons
  • British Live Act - Coldplay
  • BRITs Global Success Award - One Direction
  • British Male Solo Artist - Ben Howard
  • British Producer of the Year - Paul Epworth
  • British Single - Adele- "Skyfall"
  • Special Recognition Award - War Child
  • Critic’s Choice - Tom Odell
  • International Female Solo Artist - Lana Del Rey
  • International Group - The Black Keys
  • International Male Solo Artist - Frank Ocean
  • Mastercard British Album of the Year - Emeli Sande -" Our Version of Events"

VIDEO BRIT Awards 2013

VIDEO Jessie Ware la Brit Awards 2013

Concerte & turnee

Maisie Peters și EMAA cântă în deschiderea concertelor Coldplay din București

Timpul până la mult așteptatele concerte Coldplay de la Arena Națională din București se scurge, astfel că au fost deja comunicate cele două acte din deschidere. Este vorba de cântăreața engleză Maisie Peters și românca EMAA. Te invităm să citești mai multe despre activitatea muzicală a celor două.

Publicat

pe

Maisie Peters / EMAA
Maisie Peters / EMAA │ FOTO: capturi YouTube

Coldplay vine în premieră în România anul acesta, cu două concerte ce vor avea loc pe 12 și 13 iunie la Arena Națională. Evenimentele fac parte din turneul mondial "Music of the Spheres", ce promovează albumul cu același nume lansat de formație în 2021.

Maisie Peters și EMAA cântă în deschidere

Maisie Peters este o cântăreață și compozitoare originară din Steyning, Marea Britanie. A început să cânte din copilărie, iar de la vârsta de 12 ani s-a dedicat și compoziției muzicale. În august 2017, Peters și-a lansat independent single-ul de debut, "Place We Were Made". Patru luni mai târziu, ea a lansat cel de-al doilea single, "Birthday". Cântecele au atras atenția în cercurile indie-pop, iar "Place We Were Made" a fost desemnat cântecul săptămânii la BBC Music Introducing la începutul lui 2018.

Tot în 2018, Maisie a semnat cu Atlantic Records, lansând două EP-uri și o coloană sonoră pentru seria britanică de comedie "Trying".

În 2021, a părăsit Atlantic și a semnat cu casa de discuri Gingerbread Man Records a lui Ed Sheeran. La scurt timp după aceea, a lansat primul său album de studio, "You Signed Up for This". În vara anului trecut, Peters a lansat cel de-al doilea album, "The Good Witch". Maisie Peters a devenit cea mai tânără artistă solo britanică care a urcat pe primul loc în topurile britanice în aproape un deceniu cu "The Good Witch".

EMAA este o artistă care își ademenește ascultătorii într-o lume unică cu ajutorul vocii ei pătrunzătoare. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground. Colaborările ei alături de Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, in timp ce lansări precum "Sufletul Imun" și "Zburătorul" s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale si locale. Vocea specială i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla's Dreams și The Motans, piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.

Artista a avut și o colaborare alături de SATRA B.E.N.Z., "Prima zăpadă", iar piesa "În fiecare seară", a fost în heavy rotation pe cele mai mari posturi de radio și în playlisturi populare Apple Music și Spotify. Anul trecut, EMAA a lansat cântecele "Poartă-mă" și "Razna", care au ajuns să fie foarte îndrăgite de fanii artistei, dar și de radiouri. În plus, EMAA a colaborat cu HBO Max pentru coloana sonoră a serialului "Spy/Master", cu piesa "Free man falling", și cu Manache pentru piesa "Cât mai lejer", care a stat 11 săptămâni în Top 10 Media Forest, ajungând până pe locul #1, și cu The Motans pentru piesa "La ce te gândești".

Citește în continuare

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un album de muzică country, "Lasso"

Lana Del Rey continuă să fie un artist versatil şi a anunţat un album de muzică country, intitulat "Lasso". Acesta va sosi în a doua parte a anului 2024 şi aflaţi detalii despre el în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters
Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Ce e drept Lana Del Rey ne-a oferit indicii în această direcţie, pentru că a lansat cu câteva săptămâni în urmă coverul după piesa "Take Me Home Country Roads". Artista americană a dezvăluit planurrile cu privire la albumul "Lasso", în cadrul unui eveniment asociat Premiilor Grammy, ţinut în Los Angeles. Acolo a confirmat abordarea sa country pe noul LP şi faptul că va colabora cu acelaşi Jack Antonoff, liderul trupei Bleachers.

De altfel tot cu Antonoff a lucrat şi la ultimele albume, iar acum l-a cooptat şi pe producătorul de muzică country Luke Laird. Lana a spus că a remarcat o aplecare spre country în ultimii ani a multor artişti americani. Şi o creştere a segmentului în cadrul industriei muzicale. "De aceea m-a urmat Jack la Muscle Shoals, Nashsville, Mississippi în ultimii 4 ani" a mai spus muziciana.

"Lasso" se va lansa cândva în septembrie 2024, fiind al zecelea album de studio al prolificei Del Rey. Vine după "Did You Know That There's a Tunnel Under Oceam Blvd" lansat în 2023. Acel disc i-a adus Lanei 5 nominalizări la Premiile Gramy, dar nu a câştigat vreun premiu la această ediţie. Ca "răzbunare", ea a postat un selfie în oglindă, în care ţinea o armă de foc în mână, stârnind curiozitatea şi în unele cazuri dezamăgirea fanilor.

Gurile rele spun că e doar un artificiu de PR pentru a îşi promova setul de la Coachella din 2024. Del Rey a revenit pe Instagram recent, după ce îşi dezactivase toate conturile social media în 2021. Aparent a luat această decizie deoarece "joburile sale au nevoie de intimitate şi transparenţă". În vârstă de 38 de ani, Lana Del Rey este activă în muzică din anul 2005 şi a abordat genuri ca alt-pop, baroque pop, rock şi dream pop.

Citește în continuare

Muzică nouă

Pharrell şi Mumford and Sons lansează piesa "Good People"

Pharrell Williams încearcă să ne ofere o nouă piesă de feel good în stil "Happy", lansând "Google People", colaborare cu cei de la Mumford and Sons. E un track cu un sound de american folk şi influențe uşoare de gospel.

Publicat

pe

Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People
Coperta single Mumford and Sons Pharrell Good People

"Good People" sună a piesa care s-ar auzi în timpul unui episod din serialul "True Detective", primul sezon, cel mai bun şi mai controversat. Melodia lui Pharrell Williams cu Mumford and Sons pare a tot construi un crescendo, care nu se finalizează într-o explozie, ci doar menţine un ritm bătut de picioare şi palme. Clasicul folk american aş spune.

Mumford & Sons revine în muzică mare după 5 ani de absentă, cu track-ul "Good People", pe care apare şi Pharrell. De producţie s-a ocupat de altfel rapperul, care a ţinut musai să integreze şi un cor de gospel în fundal. Pe lângă vocea celor de la Mumford & Sons şi Pharrell, se mai aude pe track şi vocea celor de la Native Vocalists. Acesta este un ansamblu de 6 muzicieni, un cor vocal din SUA şi Canada, cu membri ai triburilor indigene de acolo.

Mumford & Sons şi Pharrell Williams sunt prieteni de mai bine de un deceniu şi au discutat în multiple rânduri de o colaborare. Artiştii s-au reconectat la festivalul rapperului Something În the Water, ţinut la Virginia Beach. Ulterior au intrat în studio în Paris şi New York, pentru a înregistra o serie de noi piese împreună, cu Pharrell la butoane.

Ultima piesă lansată de trupa indie a fost "Blând Leading the Blând" din 2019. Cât despre "Good People", s-a auzit în premieră la prezentarea colecţiei Toamna/Iarna 2024 Vuitton Men, semnată chiar de muzicianul american şi desfăşurată pe 16 ianuarie. Trupa a urcat pe scenă alături de The Native Vocalists, pentru un set scurt, dar impresionant.

Ultimul album lansat de Mumford & Sons a fost cel din 2018, "Delta", care a primit 3 steluţe din 5 de la NME. Semne că ni se pregăteşte muzică nouă au mai fost în ultima vreme, grupul interpretând live o piesă numită "Maybe" în timpul unui concert din octombrie.

Citește în continuare

Trending