Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Backstreet Boys mania revine în variantă britanică: Lawson - VIDEO

Deși părea că s-a risipit în nebunia Lady Gaga, sensibilitatea publicului pentru formațiile de băieți încă rezistă. Backstreet Boys mania revine în varianta Lawson, despre ea discutăm la o nouă ediție JOINewArtist.

Publicat

pe

Lawson
Lawson │ FOTO: www.digitalspy.co.uk

Deși părea că s-a risipit în nebunia Lady Gaga, sensibilitatea publicului pentru formațiile de băieți încă rezistă. Cu o perioadă de vârf  în anii '90, când Take That, *NSYNC,  98 Degreess, New Kids On The Block și Backstreet Boys dădeau tonul muzicii acelei perioade, mania boy band-urilor are în continuare reprezentanți. Lawson păstrează din elementele rețetei descoperite în '90, fiind poate formația care se apropie cel mai mult de modelul de succes pus la punct cu două decenii în urmă. Cămășile albe și secvențele din videoclipuri cu membrii trupei sub duș au căpătat alte forme, însă imaginea de ansamblu s-a perpetuat. Fără alte introduceri vi-i prezentăm pe băieții de la Lawson:  Andy Brown (solist, chitară acustică), Joel Peat (chitară), Ryan Fletcher (basist) și Adam Pitts (baterist). Backstreet Boys mania s-a întors, despre ea discutăm la o nouă ediție JOINewArtist.

Lawson

Lawson │ FOTO: www.digitalspy.co.uk

Dacă înainte în formațiile de băieți toți membrii erau soliști, Lawson face parte din noua generație pop, partea instrumentală fiind asigurată de cei din trupă. Piesele de pe albumul de debut, "Chapman Square"duc chiar spre un sound pop-rock prin ritmul de tobe și ruperile de chitară. Potențialul trupei a existat chiar din perioada în care cântau coveruri (2009-2010), însă semnarea cu actuala casă de discuri a necesitat efort și o perioadă de timp mai îndelungată.

"Trei dintre noi am terminat facultatea de muzică și cât mergeam la cursuri ni se spunea constant că în zilele noastre e foarte greu să semnezi cu o casă de discuri. Noi am decis să ignorăm asta și să formăm o trupă. (...) Am fost refuzați de câteva ori, am schimbat 3 sau 4 manageri și pentru o perioadă am fost proprii noștri manageri. După aproximativ 3 ani în care am colindat țara în lung și-n lat cântând în tot felul de puburi cu câte 3 oameni în sală, în cele din urmă cineva ne-a remarcat pe YouTube. La momentul respectiv cântam mai mult coveruri, dar aveam și cîteva piese ale noastre. Cred că până la urmă ăsta a fost aspectul care le-a câștigat atenția", au mărturisit membrii Lawson într-un interviu acordat thestudentpocketguide.com

Momentan trupa are un contract cu casa de discuri Polydor (UK), prin intermediul căreia au reușit să devină vizibili și să intre în topurile britanice. Piesa "Taking Over Me", lansată pe 5 august 2012, a urcat astfel până pe poziția a 3-a în UK, și pe 32 în Irlanda.

Lawson - "Taking Over Me"

Alegerea numelui trupei nu a fost întâmplătoare, membrii Lawson dezvăluind povestea din spate în cadrul aceluiași interviu.

"În urmă cu 4 ani Andy (solista trupei) a fost operat de o tumoare cerebrală. Medicul care i-a salvat viața în urma unei operații ce a durat 18 ore se numea Lawson. În momentul alegerii numelui pentru formație povestea asta ne tot revenea în memorie și în cele din urmă am decis că acesta trebuie să fie numele trupei."

Lawson - "Standing In The Dark"

Albumul de debut "Chapman Square" a fost lansat pe 19 octombrie 2012 și a reprezentat pentru Lawson primul pas către succesul comercial.

Tracklist "Chapman Square"

Artwork "Chapman Sqaure"

Artwork "Chapman Sqaure"

  1. Standing in the Dark
  2. Gone
  3. Taking Over Me
  4. Everywhere You Go
  5. Waterfall
  6. When She Was Mine
  7. Make It Happen
  8. Learn to Love Again
  9. Stolen
  10. You'll Never Know
  11. You Didn't Tell Me
  12. The Girl I Knew

Deluxe Edition additional tracks

  1. Anybody Out There?
  2. Who You Gonna Call?
  3. Red Sky
  4. Touch
  5. Taking Over Me
  6. When She Was Mine

Ultimul single extras de pe acest album se numește "Learn to Love Again" și a fost lansat pe 3 februarie 2013 în UK. Videoclipul piesei, apărut în decembrie 2012, poate fi urmărit mai jos.

Lawson - "Learn To Love Again"

Cât de departe va ajunge această formație este încă prematur de anticipat. Cert este că intrarea pe piața industriei muzicale a fost asigurată de albumul de debut, avantajul "aerului Backstreet Boys" fiind de partea lor.

Trending