Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Alex Clare, sensibilitate dozată pe mixuri de dubstep - VIDEO

Înainte ca piesa "Too Close" să urce în topuri și să se audă pe posturile de radio de pretutindeni, Alex Clare susținea primul concert în România. Cine este artistul care a demontat ideea vehiculată în public privind vârsta înaintată a celor care concertează la noi aflați la JOINewArtist.

Publicat

pe

Alex Clare
Alex Clare

Înainte ca piesa "Too Close" să urce în topuri și să se audă pe posturile de radio de pretutindeni, Alex Clare susținea primul concert în România. Demontând ideea vehiculată în public privind vârsta înaintată a celor care concertează la noi, artistul britanic a pășit pe meleagurile mioritice înainte chiar de a fi așteptat, inaugurând în 2011 prima ediție Summer Well de la Buftea. Dacă am vrea să ne măgulim orgoliul am putea merge până la a considera că am avut flerul de a-l invita aici înainte ca alții să-i descopere potențialul. Ceea ce nu e neapărat fals, dar ar putea fi pus cu ușurință și în seama hazardului. Despre Alex Clare nu s-au mai auzit foarte multe de la apariția piesei "Too Close", single-ul "Treading Water" ce i-a urmat fiind mediatizat mai puțin, deși sound-ul ar fi avut stofă de hit în condiții de promovare intensă. Momentan artistul lucrează la al doilea album, care, conform Billboard, ar trebui să apară în iunie anul acesta. Până vom afla mai multe despre noul material, descoasem povestea succesului unui hit neașteptat la JOINewArtist.

Alex Clare

Alex Clare │ FOTO: fanart.tv

Mixul interesant dintre dubstep și o trăire în esență soul i-a permis lui Alex Clare accesul către două zone ale publicului. Nașterea acestei împletiri de stiluri s-a sedimentat pe un background de muzică jazz, blues și soul cu reprezentanți ai genului în Donny Hathaway și Stevie Wonder, artistul alunecând mai târziu spre zona electro. Nu știm ce influență asupra muzicii lui a avut relația sa de un an cu Amy Winehouse, cert este că la momentul respectiv (2006) Alex cânta într-un bar, ieșirea la rampa succesului comercial având loc mai târziu, după despărțirea acestora.

"Cred că primul moment în care am realizat că piesa (Too Close) a început să prindă la public a fost undeva în aprilie, mai 2012 când am ajuns pe primul loc în Germania. Știu că ajunsese pe locul 3 și am zburat în Germania pentru puțină promovare și când am coborât din avion am aflat că a urcat pe locul 1. Ăsta a fost primul episod din seria <<OK, încep să se întâmple lucruri>> .După aceea a izbucnit nebunia în America când auzeam piesa din ce în ce mai des la radio și vânzările creșteau în fiecare zi. Conștientizarea deplină a succesului am avut-o însă atunci când oamenii au început să-mi cânte versurile în concerte", a mărturisit Alex Clare pentru Rolling Stone Magazine.

În martie 2012 piesa Too Close a fost aleasă ca soundtrack într-o reclamă Microsoft pentru Internet Explorer 9. Această expunere a propulsat melodia pe locul 4 în topurile din UK și pe 7 în Billboard Hot 100.

VIDEO: Alex Clare - "Too Close"

"Too Close" este extrasă de pe albumul de debut intitulat "The Lateness of the Hour", ce a atins poziția a 8-a în topurile din Germania, a urcat pe locul 17 în UK și pe 48 în Billboard 200. Albumul a primit atât aprecieri, cât și critici, unii remarcând un debut impresionant, alții acuzând lipsa unei identități care să-l plaseze pe Clare fie în zona sentimentală, fie în cea a muzicii electro, încercarea oarecum forțată a casei de discuri de a-l aduce în atenția publicului făcând ca personalitatea artistului să se piardă.

Alex Clare -The Lateness of the Hour

Alex Clare - The Lateness of the Hour

Tracklist "The Lateness of the Hour"

  1. "Up All Night"
  2. "Treading Water"
  3. "Relax My Beloved"
  4. "Too Close"
  5. "When Doves Cry"
  6. "Hummingbird"
  7. "Hands Are Clever"
  8. "Tight Rope"
  9. "Whispering"
  10. "I Love You"
  11. "Sanctuary"
  12. "I Won't Let You Down"

Al doilea album al solistului britanic va apărea undeva în iunie anul acesta. Nu se va încerca egalarea hitului anterior cu orice preț, ci se va merge pe compunerea unor piese de care autorul să fie mulțumit.

"Cred că prioritatea esta ca piesele noi să-ți dea o anumită stare, să transmită. În momentul în care ai piese bune poți spera ca și ceilalți să observe asta. În felul acesta mai târziu ele își vor lua zborul", a mărturisit Alex pentru Billboard.

Așteptăm cu interes acest nou material discografic, intuind din cele declarate că sound-ul Alex Clare va fi diferit, înclinând balanța mai mult spre zona sensibilității. Rămâne de văzut dacă își va păstra sau nu publicul cucerit până în prezent, atras poate tocmai de mixul inedit dintre două stiluri pe care nu le-ai asocia în mod normal.

VIDEO: Alex Clare - "Treading Water"

Comentează

Industria muzicala

Urmărește-o pe Amy Winehouse într-un videoclip nou pentru "Tears Dry On Their Own"

Noul material video a fost realizat din secvențe nemaivăzute până acum, rămase de la videoclipul original. Piesa "Tears Dry On Their Own" este extrasă de pe cel de-al doilea și ultim album semnat Amy Winehouse, "Back to Black".

Publicat

pe

Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own (Lyric Video)
Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own (Lyric Video) │ FOTO: captură YouTube / Amy Winehouse

Noua variantă video a "Tears Dry On Their Own" este compusă din secvențe publicate în premieră, rămase de la filmarea videoclipului original, care a fost regizat de David LaChapelle (Mariah Carey, Jennifer Lopez), alături de versurile melodiei.

Cea mai mare parte a videoclipului o prezintă pe Winehouse îmbrăcată într-o rochie scurtă, cu machiajul său emblematic și coafura voluminoasă. Regretata artistă este filmată în două ipostaze: într-o cameră de hotel și plimbându-se pe străzi, cântând versurile piesei.

Noul clip "Tears Dry On Their Own" a fost lansat cu doar câteva zile înainte de debutul în cinematografele din U.K. a filmului biografic "Black to Black". Regizată de Sam Taylor-Johnson ("Fifty Shades of Grey", "Nowhere Boy"), pe baza unui scenariu scris de Matt Greenhalgh, pelicula o prezintă pe Marisa Abela în rolul regretatei Amy Winehouse. Filmul se concentrează pe anii de început ai artistei, ca muzician de jazz în nordul Londrei, și călătoria ei tumultoasă către faimă.

Distribuția filmului îi mai include pe Jack O’Connell în rolul soțului lui Winehouse, Blake Fielder Civil, Eddie Marsan ca tatăl lui Winehouse, Mitch și Juliet Cowan în rolul mamei Janis Winehouse-Collins, iar Lesley Manville o interpretează pe bunica sa, Cynthia.

Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own (Lyric Video)

Citește în continuare

Muzică și film

Urmărește trailerul pentru "Back to Black", un film biografic despre Amy Winehouse

Primul trailer pentru viitorul film despre Amy Winehouse, "Back to Black", a devenit disponibil pentru vizionare. Pelicula o are în rolul principal pe actrița Marisa Abela. Mai multe detalii și video în articol.

Publicat

pe

Trailer "Back to Black"
Trailer "Back to Black" │ FOTO: captură YouTube / StudiocanalUK

Regizat de Sam Taylor-Johnson ("Fifty Shades of Grey", "Nowhere Boy"), pe baza unui scenariu scris de Matt Greenhalgh, "Back to Black" o prezintă pe Marisa Abela în rolul regretatei Amy Winehouse. Filmul se concentrează pe anii de început ai artistei, ca muzician de jazz în nordul Londrei, și călătoria ei tumultoasă către faimă.

Distribuția filmului îi mai include pe Jack O’Connell în rolul soțului lui Winehouse, Blake Fielder Civil, Eddie Marsan ca tatăl lui Winehouse, Mitch și Juliet Cowan în rolul mamei Janis Winehouse-Collins, iar Lesley Manville o interpretează pe bunica sa, Cynthia.

"Nu scriu muzică pentru a fi celebră. Scriu cântece pentru că nu știu ce aș face dacă nu aș compune", spune Marisa Abela în trailer.

"Back to Black" a primit sprijin din partea moștenitorilor lui Amy Winehouse, Universal Music Group și Sony Music Publishing. Filmul este programat să apară în cinematografe pe 10 mai 2024.

"Back to Black" este primul film biografic despre Amy Winehouse. După moartea cântăreței în 2011, la vârsta de 27 de ani, au apărut numeroase documentare despre viața și cariera ei, inclusiv câștigătorul Premiului Oscar din 2015, "Amy" și "Reclaiming Amy", un proiect marca BBC, lansat în 2021.

TRAILER: "Back to Black"

Citește în continuare

Trending