Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

U2 va lansa un nou album în 2013,”10 Reasons to Exist” este un posibil titlu

Asumându-și povara propriului succes, U2 revine în atenția publicului cu un nou material discografic după 5 ani de așteptări, zvonuri și comentarii. Noul album este programat să apară pe piață în 2013, un posibil titlu al materialului fiind ”10 Reasons to Exist”.

U2

Urmărește-ne pe

Asumându-și povara propriului succes, U2 revine în atenția publicului cu un nou material discografic după 5 ani de așteptări, zvonuri și comentarii. Noul album este programat să apară pe piață în 2013, un posibil titlu al materialului fiind ”10 Reasons to Exist”. Piesele se anunță a avea un sound ”foarte, foarte diferit”, conform declarațiilor lui Gavin Friday, coleg de breaslă și un prieten apropiat al membrilor trupei. Deși genul acesta de aprecieri sunt des întâlnite în muzică în preajma lansării de EP-uri sau albume noi, de această dată tindem să acordăm ceva mai multă credibilitate, mai ales dacă punem la socoteală colaborarea cu producători precum Danger Mouse și Will.I.Am.

U2

U2 (Foto: www.facebook.com)

De la ”No Line On The Horizon”, lansat în 2009, până la mult-așteptatul anunț privind următorul album, U2 a stârnit multă vâlvă atât în presa scrisă, cât și în mediul online. De la posibilitatea destrămării trupei până la o retragere demnă, a unei formații ce încă se află pe culmi după o carieră de peste 35 de ani, zvonurile au străbătut întreaga industrie muzicală și toate forumurile, mai mult sau mai puțin specializate. Încununată de 22 de premii Grammy și vânzări de peste 150 de milioane de albume, activitatea trupei U2 a devenit deja o legendă vie, un simbol al muzicii rock de pretutindeni. Este lesne de înțeles, așadar, presiunea enormă ce se pune pe orice material nou al formației, fie că vorbim despre un single sau despre un întreg album.

”Cred că ceilalți membri ai trupei sunt extrem de conștienți de faptul că U2 trebuie să scoată pe piață ceva cu adevărat special pentru a mai avea în continuare un motiv de a exista”, declara cu ceva timp în urmă Bono în cadrul emisiunii Late Show cu David Letterman.

În aceste condiții cei 5 ani de pregătire sunt mai mult decât justificați. Pe de altă parte, este adevărat că momentan nu se cunosc încă suficient de multe informații care să hrănească pe deplin curiozitatea fanilor, însă vestea că noul album va apărea în 2013 este deja un pas important în respingerea zvonurilor ce dăunau formației. Mercury Records a programat lansarea albumului pentru anul acesta, așa încât în ciuda unor eventuale întârzieri, apariția noului material va respecta în linii mari acest deadline.

În interiorul trupei numele folosit pentru viitorul album este ”10 Reasons to Exist”, însă alte 5 variante vor fi luate în considerare în stabilirea titlului pentru lansare. Mărturisirea a fost făcută de Bono în cadrul unui interviu acordat Amandei Brunker, crainic al Sunshine Radio.

U2 - Beautiful Day

Citește mai multe despre U2
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Rolling Stones negociază Turneul Aniversar 2013

Turneul Aniversar Rolling Stones 2013 se află în negocieri. Trupa a declarat că vom afla programul turneului de îndată ce...

Închide