Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

TROOPER & IRIS vor susține împreună un concert la Arenele Romane pe 5 aprilie - VIDEO

TROOPER a încheiat anul trecut cu turneul național aniversar "Tari ca munții", iar începutul lui 2013 îi găsește pe Coiotu, Balaurul, Oscar, Popa și John în pregătirea unui celui mai important concert din carieră. Rockerii pregătesc o cântare de zile mari alături de IRIS.
Trooper la Peninsula 2012

Trooper la Peninsula 2012 (foto: Calin Ilea)

TROOPER a încheiat anul trecut cu turneul național aniversar "Tari ca munții", ce a cuprins 8 orașe, iar începutul lui 2013 îi găsește pe Coiotu, Balaurul, Oscar, Popa și John în pregătirea celui mai important concert din carieră. Rockerii pregătesc o cântare de zile mari alături de IRIS - trupa care le-a constituit încă de la început, principalul reper autohton pe scena românească. Conceptul pus la cale se numește "An Iron Tribute" și se va concretiza pe 5 aprilie 2013 la Arenele Romane. După cum spune și titlul, va fi vorba de un tribut adus celebrei formații Iron Maiden.

TROOPER

TROOPER

Cu acest prilej, două generații de rockeri vor evolua pe aceeași scenă. "Naționala de Rock a României" va fi invitata formației Trooper. Solistul Alin Dinca aka Coiot ne-a dezvăluit că momentul culminant va fi urcarea ambelor grupuri pe scena de la Arene. Vor cânta împreună 10 oameni, melodia din repertoriul IRIS fiind deja aleasă, dar urmând să fie comunicată la momentul potrivit.

Setlistul va include și 50 de minute de muzică Iron Maiden

Vorbind pentru InfoMusic, solistul Trooper a detaliat setlistul concertului de pe 5 aprilie 2013. Formația intenționează să cânte 50 de minute melodii din repertoriul Iron Maiden. Regăsindu-se printre fanii lui Bruce Dickinson, Coiotu va interpreta în mod cert hiturile "Fear of the Dark" (1992) și "The Trooper" (1983). Selecția de piese se va întinde pe întreaga discografie Maiden (inclusiv primele discuri). Ca o paranteză, acum un an, Trooper l-a readus în România pe Blaze Bayley - solistul Iron Maiden între 1995 și 2000 - înregistrând împreună cu el o melodie.

Trooper alături de Blaze Bayley la Bucuresti - Hard Rock Cafe 27.01.2012

Trooper alături de Blaze Bayley la Bucuresti - Hard Rock Cafe 27.01.2012

În deschiderea concertului "An Iron Tribute" va concerta un proiect rock axat pe aceeași filieră metal gen Iron Maiden, 9.7 Richter. Solistul trupei, Cosmin Aioniță este vocalist excelent și totodată un atent observator și consumator de muzică metal rock. Din august 2012, trupa 9.7 Richter are și un nou chitarist, pe Lucian a.k.a. Trigger. Formația are o vechime importantă, fiind înființată în 2002 de Adrian Tănase din Țapinarii împreună cu toboșarul Mihai Dumitrașcu și chitaristul Adrian Rus, care semnează în general și compozițiile.

Concert_Trooper_lansare_VOODOO_Bucuresti_0248"Ne-am dorit să realizăm un concert în care să aducem un tribut formațiilor care ne-au influențat cariera, formațiilor care ne-au făcut să punem mâna pe instrumente și să cântăm rock! Principalele două sunt Iron Maiden și Iris. Spectacolul pe care îl vom pune în scenă se vrea o adevărată petrecere rock’n’roll. Vom cânta piese din repertoriul Maiden, vom cânta piese din repertoriul Iris, vom cânta piese Trooper, vom cânta rock", a declarat Coiot, solistul Trooper

Biletele la concert costă 15 lei. S-au mai pus în vânzare și tichete VIP, pachetul cuprinzând un CD digipack Trooper I, afișul concertului și o întlânire de tip meet & greet cu formația TROOPER. Detalii despre bilete.

Vă invităm să urmăriți un fragment din concertul susținut de Trooper la București pe 2 noiembrie 2012, în cadrul turneului național "Tari ca munții".

 VIDEO: Trooper live în turneul "Tari ca munții - 10 ani"

Trooper a cântat în 2012 la trei festivaluri importante (OST FestPeninsula și Stufstock), rockerii fiind așteptați să evolueze și pe scenele pregătite pentru vara 2013. InfoMusic a aflat că formația lucrează în prezent la un nou album, pe care ar dori să îl lanseze în toamnă. Potrivit solistului Alin Dincă, viitorul disc Trooper va avea maxim 10 piese.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre 9.7 RichterIrisIron MaidenTrooper
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Andrea Bocelli a lansat albumul "Passione" ce include și duetul cu Nelly Furtado - VIDEO

Andrea Bocelli a lansat cel de-al 14-lea material discografic, intitulat "Passione". Albumul include melodii clasice de iubire precum "Love Me...

Închide