Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Țapinarii lansează albumul "Visul românesc”

Anul 2013 vine cu al 9-lea disc Țapinarii, primul album intergral cu piese noi după o pauză de 5 ani. Materialul discografic se numește "Visul românesc” și va putea fi achiziționat împreună cu Acadamia Cațavencu începând cu data de 4 februarie.

Publicat

pe

Anul 2013 aduce cel de-al 9-lea disc Țapinarii, primul album intergral cu piese noi după o pauză de 5 ani. Materialul discografic se numește "Visul românesc” și va putea fi achiziționat împreună cu Academia Cațavencu din 4 februarie.

Tapinarii - cover Visul romanesc

Tapinarii - cover Visul romanesc

"De ce Visul Românesc? Pentru că avem și noi nevoie de un vis. Numai că la noi, în țărișoara asta minunată, visul e diferit de cel american. Am cam uitat ce înseamnă să-ți iubești țara, am uitat să credem în iubire, în Dumnezeu, în noi înșine, chiar și în credință. Și uite așa trece timpul și uităm să uităm, uităm să ne amintim, uităm că timpul trece. Și cu toate astea nu e un album trist. E un album vesel, sau măcar vesel-trist. Ca spiritul românului, ca visul românesc."

Albumul va conține 11 piese noi, membrii trupei colaborând la compoziții cu Ada Milea, Bobi de la Fără Zahăr, Cosmin Vaman și Alina Manole.

"Sunt 5 piese orchestrate și 6 neorchestrate, am vrut cumva să împăcăm pe toată lumea. Pentru că mulți iubesc piesele orchestrate, și mulți preferă stilul acela vechi cu o singură chitară. Și le-am pus într-un bol care se numește sufletul nostru și s-au întrepătruns. Albumul este și visul NOSTRU românesc, în 12 ani de zile am adunat maturitate, iubire dar și prieteni de care suntem mândri și pe care-i iubim cu sufletul nostru de poeți monotoni. Cam atât e visul nostru românesc. Prietenii. Și aici vi-i prezentăm pe Fără zahăr, pe Ada Milea, pe Alina Manole, pe Cosmin Vaman. Pe ceilalți îi știți de pe celelalte albume."

Țapinarii se pregătesc și de o serie de concerte cu specific Antivalentine's day. Datele turneului pot fi consultate mai jos:

Țapinarii - Pescăruș

Trending